自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我前幾日買左個外置磁碟機,有320gb,但我放左大約100gb既野入去,佢就話我入便無位,叫我x放d位,咁我咪click x放囉,今日無啦啦開唔到,一開個磁碟機佢就話我要格式化,但格式化的話就會刪除晒我d野...而家唔知點好呀...我所有的相放晒入去,都無backup...無晒真係唔知點算架喇,有無人可以救下我呀>"<

伯爵府

push~~~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我估呢區人多睇到, 但係唔多人知點幫你, 我識朋友做維修, 佢話新windows (好似係win 7)有機會令外置harddisk開唔到, 但係我唔記得佢點解釋, 不過如果你一直都係插同一部機, 又唔似係呢個原因, 所以你最好直接打去維修部問下! 或者講詳細d試下幫你問人!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

複式洋房

好媽媽勳章

問一下樓主:買回來之後有沒有先掃一下CHECK壞區+自己再格式化一次?

進步就會快樂。

複式洋房

回覆 1# ophe1013 的文章

其實你首先要將(A磁碟機)既所有資料copy晒去(B磁碟機), 之後再將A磁碟機格式化, 應只有這個方法.

複式洋房

回覆 1# ophe1013 的文章

其實你首先要將(A磁碟機)既所有資料copy晒去(B磁碟機), 之後再將(A磁碟機)格式化, 應只有這個方法.

**因你(A磁碟機)之前格式錯**

首頁

尾頁

跳至