跳至

首頁
45678...34

尾頁

男爵府

係呀, 咪當係實習吓lor, 因為呢間係今個月尾已開始interview, 所以比D心理準備米之連同自己, 又睇下E+考小學既模式係點
原帖由 Secure 於 10-6-8 15:15 發表
咁快可以報架喇?邊間ar?係唔係tko既優x ar?my colleauge last week都話去拎form wor~

男爵府

係呀, 都有2-3間, 但全部都未開始報, kln都係得2-3間, 你知啦, 我地呢D細B, 真係蝕D架, 咪漁翁撒網式咁試下lor
原帖由 Secure 於 10-6-8 15:16 發表
e?你target唔係hk island 咩?

男爵府

希望出年細妹讀埋細細個間, 咪呀jove就唔洗咁頭痕, 走少一間差好遠啦
原帖由 Secure 於 10-6-8 15:20 發表
所以d家長咪想d 仔女讀埋同一間lor,真係方便好多既~

伯爵府

最緊要唔好係呢樹disclose my name,因為我想係bk保持神秘既身份
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-8 15:32 發表
係唔係多事左D呢, 不過佢囡囡跳舞好叻呀

伯爵府

celia個大囡仲好高大同靚女添 真係唔似k2 ar~
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-8 15:32 發表
係唔係多事左D呢, 不過佢囡囡跳舞好叻呀

伯爵府

oic,不過你米之咁smart,分分鐘叻過好多大b la,放心wor,我估米之一定考到,你小心比留位費時,荷包大出血好過la~
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-8 15:38 發表
係呀, 都有2-3間, 但全部都未開始報, kln都係得2-3間, 你知啦, 我地呢D細B, 真係蝕D架, 咪漁翁撒網式咁試下lor

男爵府

當然明白啦
原帖由 Secure 於 10-6-8 15:49 發表
最緊要唔好係呢樹disclose my name,因為我想係bk保持神秘既身份

男爵府

係呀高高廋廋, 個figure仲好好睇tim呀, 唔似我屋企個件 ..... 唉
原帖由 Secure 於 10-6-8 15:51 發表
celia個大囡仲好高大同靚女添 真係唔似k2 ar~

男爵府

我就無咁老定啦, 臨場真係無人估得到, 有時仲要考埋家長, 自問又唔係叻過人, 所以一日未收到結果都唔知, 禽晚先同米之ba講學校收生問題, 我同佢都覺得每間學校收生一定有自己一套模式, 講真係短短個幾分鐘點會睇到個小朋友既表現呀, 係中間一定有D特定既要求但只係我地唔知啫. 兩日in成千個小朋友, 然後揀1XX人, 最多揀多50人做後備, 邊有咁容易呀
原帖由 Secure 於 10-6-8 15:54 發表
oic,不過你米之咁smart,分分鐘叻過好多大b la,放心wor,我估米之一定考到,你小心比留位費時,荷包大出血好過la~

伯爵府

大大下又唔同架la~
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-8 16:02 發表
係呀高高廋廋, 個figure仲好好睇tim呀, 唔似我屋企個件 ..... 唉

伯爵府

我幾時都覺得interview係講luck多,當然太差既就算有幾luck都唔會考到,但如果本身not bad,咁就係睇個考官同你個b有無緣,係睇眼緣feeling~
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-8 16:06 發表
我就無咁老定啦, 臨場真係無人估得到, 有時仲要考埋家長, 自問又唔係叻過人, 所以一日未收到結果都唔知, 禽晚先同米之ba講學校收生問題, 我同佢都覺得每間學校收生一定有自己一套模式, 講真係短短個幾分鐘點會睇到個 ...

男爵府

morning
有冇人知係邊到可以睇到自己屋企既正確校綱呀, 要有地圖個隻wor, 我到E+仲未攪清我屋企屬於邊個綱呀

伯爵府

米之ma,
唔係化,你仲烏sir sir過我~
see below:-
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

i guess 如果你自己就46,米之婆就11 lor~
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-9 12:18 發表
morning
有冇人知係邊到可以睇到自己屋企既正確校綱呀, 要有地圖個隻wor, 我到E+仲未攪清我屋企屬於邊個綱呀

男爵府

我有睇過呢個web-site, 米之婆就一定係11啦, 我但自己個位置好似係中間位 (上下), 佢樂華係一個, 但下一條街又第二個綱, 所以我驚自己攪錯, 呢個web-site裏面又無提過我個屋苑, 所以我都唔知自己屬於邊個綱, 如困有map睇, 有線分清楚的話會好好多.
原帖由 Secure 於 10-6-9 12:34 發表
米之ma,
唔係化,你仲烏sir sir過我~
see below:-
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

i guess 如果你自己就46,米之婆就11 lor~

伯爵府

oic,咁上教統個網會唔會有ar?
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-9 15:23 發表
我有睇過呢個web-site, 米之婆就一定係11啦, 我但自己個位置好似係中間位 (上下), 佢樂華係一個, 但下一條街又第二個綱, 所以我驚自己攪錯, 呢個web-site裏面又無提過我個屋苑, 所以我都唔知自己屬於邊個綱, 如困有m ...

男爵府

我上過啦, 都係揾唔到呀, 所以好頭痛呀, 但我估我地應該屬於48綱呀, 但就唔敢confirm lor
原帖由 Secure 於 10-6-9 15:28 發表
oic,咁上教統個網會唔會有ar?

伯爵府

then may be u can try to ask the kinder teacher la~
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-9 15:42 發表
我上過啦, 都係揾唔到呀, 所以好頭痛呀, 但我估我地應該屬於48綱呀, 但就唔敢confirm lor

男爵府

I don't think our kinder teacher know because all the studends come from many district

but anyway, I can call 教統局to check
原帖由 Secure 於 10-6-9 15:46 發表
then may be u can try to ask the kinder teacher la~

伯爵府

arm arm睇完你果區又真係好難分wor,唔怪之得你now仲烏sir sir la :lol:
原帖由 米之連媽媽 於 10-6-9 16:06 發表
I don't think our kinder teacher know because all the studends come from many district

but anyway, I can call 教統局to check

侯爵府

原帖由 Secure 於 10-6-8 12:33 發表
如果只係抱見下世面既抱心態,去in時你唔比任何壓力佢,佢又點會in 完會唔開心 ar? try下lor~當買mark 6又得~

我唔會比壓力佢呀...
但佢會見到好多小朋友好叻 or 好多野佢唔識, so 驚佢會唔開心囉 ...
因為我屋企呢隻真係豬仔, 我覺得佢讀書資質唔高, 但唱歌跳舞就 ok d 咁囉... so .... 你明啦.... 現實即係現實

首頁
45678...34

尾頁

跳至