跳至

首頁
12345...52

尾頁

民房

Re: 秀茂坪媽咪會~~

Dobe
你玩不玩icq或是msn啊?

洋房

好呀~ 唔該晒你喎
Eunice3 寫道:
PhoebeNgo:

大約係10月左右,如果妳想知到時開始報名可以話俾妳知,因為我個女9月開始返k1

大宅

我都想問"樂善堂文吳泳沂幼稚園"有無2歲班呀
謝謝!

frankie﹕
你搵校巴去油塘,或者打呢個電話去問吓﹕9035 7769梁太

Chandy

洋房

HI Mandy23, Dobe, 我係住曉麗苑既全職媽咪, 有時都好悶下架... 你地honey返學未呀? 我個B仲學緊講野呀!!

[img align=right]http://www.rphotobase.com/celia830/img,94243[/img]

複式洋房

hi:原來你住曉麗苑架,眞係好啦,可以在附近揾到真朋友,你個bb現在很大個囉,1日1日可以睇住他/她的長大真係好開心架,
我個仔仔已經就利3歲,
係呢你貴姓架,叫咩名呀,你的英文名我吾識讀哦,
你幾多歲呀,我己經36歲,我已經有3個小朋友

複式洋房

我住係秀茂坪區呀,
你住邊架,
可以交個朋友嗎。

大宅

好媽媽勳章

Hi Miumiuma

我大囡已7yrs old, 細的3yrs old. 大囡9月1號返學,但現在都是每日sleep到10-11pm才起身,怕她返學時起不到身.
你B多大? 你住那座? 我住曉星.

大宅

好媽媽勳章

Hi apple4531969

你的小朋友有多大? 有沒有參加小童群益會的活動?

洋房

Chandy

樂善堂文吳泳沂幼稚園 2y8m開始的

學費今年為HKD1,190/每月 比去年減HKD3 ^^"

另謝謝您的幫忙 (校車) 

其實今天跟主任商量過有關校車問題
我的小朋友可能要為校車而轉讀上午班 (憂心又帶點意外的高興)

[quote]
chandy 寫道:
我都想問"樂善堂文吳泳沂幼稚園"有無2歲班呀
謝謝!

frankie﹕
你搵校巴去油塘,或者打呢個電話去問

大宅

myamy0103 寫道:
Dobe
你玩不玩icq或是msn啊?

icq無玩好耐喇,msn少d, 呢排玩yahoo messenger!

大宅

miumiuma 寫道:
HI Mandy23, Dobe, 我係住曉麗苑既全職媽咪, 有時都好悶下架... 你地honey返學未呀? 我個B仲學緊講野呀!!

muimuima:

sorry,我早排病到死死下無上網,而家至睇到message......
我都係全職媽咪,真係覺得好悶,我仔仔8月22開始返學(適應期),而家返學都返得好好!!
多d同bb講野有助語言發展呀!

大宅

apple4531969:

嘩~你有3個小朋友 ,揍得辛唔辛苦呀?
不過熱熱鬧鬧又好開心呢

大宅

apple4531969﹕

哇~~~我有2個仔仔已經拆天啦,你點睇得掂3個呀 你小朋友是男仔或女仔呀

別墅

HELLO~我都住秀茂坪架~
我個仔都就黎要報幼稚園~秀茂坪邊間幼稚園好??
文吳泳沂同曉麗苑果間陳蒙恩∼邊間好D??

大宅

ryocarol 寫道:
HELLO~我都住秀茂坪架~
我個仔都就黎要報幼稚園~秀茂坪邊間幼稚園好??
文吳泳沂同曉麗苑果間陳蒙恩∼邊間好D??

Hi :
我個女今年讀緊文吳泳沂,都ok

洋房

其他幼稚園的就不大清楚
而我仔仔就已o係樂善堂文吳泳沂幼稚園讀梗第二年

我之前住PoTat o既
o個時仔仔兩歲多我就開始打探附近o既幼稚園
PoTat有間順德聯誼總會梁潔華幼稚園 但覺得太近 冇去睇過
之後去飛雁幼稚園 覺得師資同環境唔錯 都值得考慮
跟住順路就去o左藍田靈糧幼稚園 我就覺得設備/設施舊 

第二日
填o左飛雁幼稚園申請表
但都想o係早上去SauMauPing D幼稚園睇下
記起收過有間叫路德會陳蒙恩幼稚園寄o黎o既單張 同有間叫聖母潔心會福音秀茂坪幼兒中心 準備去睇下 點知見到有小朋友著住樂善堂文吳泳沂幼稚園 所以問問情況 跟住就由 "好心" o既太太帶路去睇幼稚園
去到見到好新 經校長同主任講解教學方案後 就參觀上課情況

決定試下讀樂善堂文吳泳沂幼稚園 唔合適咪轉校 ^^"

老師方面都唔錯 有愛心有耐性
家長唔明o既 您問佢就實會答 亦都盡量配合家長

幼兒班一日有2頁功課
低班就一日有4頁功課

校內教學比較活動式
幼兒班多數做o下手工 同訓練小肌肉
下學期開始學正確執筆 & 畫圖形

其實主要都係睇o下您o既小朋友適合邊種教學囉

同埋喱間幼稚園有一值得讚賞o既地方 -- 一視同仁
o係D咩o野表演 佢唔會因為某小朋友咩唔好就冇得參加
唔會話全班得幾個小朋友可以演出 其他小朋友就冇份咁
(當然係家長要同意俾小朋友參加啦)

今年幼稚園門外會列出小朋友o既茶點list
又o係番學 & 接放學方便嚴厲o左 係想家長俾小朋友有良好習慣唔好遲到

上年校車(商) 校方覺得唔好 所以今年換o左

覺得校方o係度進步梗

都唔知點解打打下 打o左咁多字 同打o左一D冇關o既o野(例如初初揀幼稚園o既事)

真係唔好意思 ^^"

以上只係我對喱間幼稚園o既體會

大宅

好多人話陳蒙恩幼稚園好,佢咩好就唔知喇,只聽聞佢谷功課谷得好勁!
我個仔岩岩讀宣道會陳李詠貞幼稚園K1,暫時未睇到佢好唔好,不過我覺得校長同老師都好親切,仲有好多課外活動比小朋友參加,睇耐d至報告比你地知好唔好啦

別墅

frankie~我想問下~呢間幼稚園既英文程度好唔好??~有冇普通話堂架??
聽聞呢間好似有外籍教師~仲有..多唔多課外活動可以比小朋友參加??
我有睇過梁潔華幼稚園前2年既視學報告..好似幾好咁..
另外..咁你最后有無去陳蒙恩睇下??
因為我有諗過囝囝第時小學會揀聖馬太阿..
唔知讀陳蒙恩..會唔會對佢第時入呢間小學有幫助呀..@@
我宜家好煩阿..都唔知揀邊間去報..

大宅

frankie~我想問下~呢間幼稚園既英文程度好唔好??~有冇普通話堂架??
聽聞呢間好似有外籍教師~仲有..多唔多課外活動可以比小朋友參加??

如果你搵梁潔華幼稚園,唔該上午5點幾去排隊,我上年11點己經110後備學位,跟住d街方話5點幾都攞40幾啊

大宅

如果你搵梁潔華幼稚園,唔該上午5點幾去排隊,我上年11點己經110後備學位,跟住d街方話5點幾都攞40幾啊

首頁
12345...52

尾頁

跳至