自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期買了盒新面膜用, 點知第二日塊面開始痕, 初時以為天氣唔好, 過多2日去睇醫生, 醫生話係"卓"傷咗, 而家又痕又腫又要返工

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

灼傷咁嚴重!!

咩牌子黎架

子爵府

真慘啊....咩牌子啊,,,,

大宅

我的.....日記

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

係囉, 咩牌子, 咁大煲.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 mdl832832 於 10-6-7 10:41 發表
我的.....日記

死火!!!

我有盒佢既牌子既面膜!!!!

你係邊度買先

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我以前都用話燕窩洗面奶, 都係勁敏感

我的x日記既面膜係"那那"地, 由其係清酒, 不過用完又真係好白wo

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

灼傷 ??

因為本身唔做facial又少用護膚, 上次貪得意買過佢d野, 都唔係太夾...比哂人。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

XX日記我見到有冒牌
樓主係米唔小心買錯
---生命無價,請支持領養---

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你有冇full得太耐?我最多full15mins.

男爵府

我都有用新我的 xx 日記的面膜, 但冇試過咁樣喎, 會唔會係新的燕窩呢條 line 至會咁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我食燕窩都敏感!出風癩!

大宅

我係萬寧買架, 之前用佢其他面膜都無野, 係今之出事

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 kit2004 於 10-6-7 10:57 發表
你有冇full得太耐?我最多full15mins.

我過夜架wo...mouth:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 rubyplk 於 10-6-7 13:21 發表

我過夜架wo...mouth:mouth:" />

敷過夜??? 唔好架喎

不少女士也喜歡搽護膚品,為求追求完美的肌膚,可能每天搽五、六種或以上,曾有個案因敷面膜過夜而引致發炎。
整形外科專科醫生林竹筠表示,由於護膚品含重金屬、類固醇、果酸等,容易刺激皮膚,引起敏感。有人喜歡敷面膜過夜,以為保濕效果更佳,但其實是會弄巧反拙。
21歲的May十分緊張其皮膚狀況,故每天也會搽10多種護膚品,在今年3月,她使用補濕的面膜,並敷著睡覺,連續過了3天,跟著皮膚出現又紅又腫,左眼發炎,要服用抗生素。

首頁

尾頁

跳至