跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小兒4歲,想給他開始學畫畫...請問有冇家長知道
1)元朗分校開了多久?
2)教師是什麼年紀?是正/兼職教畫?
3)小朋友學得好和開心嗎?
謝謝!

別墅

1) 開咗幾耐我就唔清楚,但我個女巴已學咗3年幾la

2) full time, one around 30+, one around 25+

3) 佢哋畫班分得好details, eg, 粉彩,水彩,廣告彩,素描..... and 分年齡

另外,攸做紙粘土very nice.....

複式洋房

唔該哂!我會俾佢讀暑期課程,試下如果佢有興趣就俾佢長期學啦!!:)

原帖由 樂B媽媽 於 10-6-8 11:10 發表
1) 開咗幾耐我就唔清楚,但我個女巴已學咗3年幾la

2) full time, one around 30+, one around 25+

3) 佢哋畫班分得好details, eg, 粉彩,水彩,廣告彩,素描..... and 分年齡

另外,攸做紙粘土very nice..... ...

大宅

請問小蜜蜂畫廊係邊??

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

原帖由 RalphYuki 於 10-6-8 15:09 發表
請問小蜜蜂畫廊係邊??

我都很想知道地點在那裏。。。有沒有website呢?

大宅

我讀了一年幼兒, 發覺Branda 和 Apple 姐姐好有心机, 但好多時有帮小朋友畫了外形, 手工帮手剪開一份份, 加上果度open area, 對于一些不專心, 如我的小朋友就成日傾計, 因為Bee始終師生比例低, 最後朋友介紹去了
藍天創作, 姐姐一樣是全職,
价$平些和最重是1:3 或 1:4
我bb進步快了, 但如淨係比較地方, Bee 較好,
不過我着重學到嘢為大前題, 因小朋友時間好寶貴

原帖由 lingsau 於 10-6-8 12:47 發表
唔該哂!我會俾佢讀暑期課程,試下如果佢有興趣就俾佢長期學啦!!:)

大宅

請問小蜜蜂畫廊係邊??
http://hk.myblog.yahoo.com/joannelau1
等閒入黎看看, 我都是初初寫

男爵府

畀面勳章

元朗劇院附近..朗景台..

複式洋房

多謝你的意見!!
請問藍天創作在那裡?等我都去睇下!

原帖由 Graham 於 10-6-8 17:37 發表
我讀了一年幼兒, 發覺Branda 和 Apple 姐姐好有心机, 但好多時有帮小朋友畫了外形, 手工帮手剪開一份份, 加上果度open area, 對于一些不專心, 如我的小朋友就成日傾計, 因為Bee始終師生比例低, 最後朋友介紹去了
藍 ...

複式洋房

在朗景台地舖,面向足球場.
沒有website.

原帖由 cpmummy 於 10-6-8 16:08 發表

我都很想知道地點在那裏。。。有沒有website呢?

別墅

有媽咪比左呢間資料喎!
"香港見方藝術教育中心" (HKIAEC)

上個網睇過好似好多野學吓喎。
有無媽咪知道呢間好唔好呀 ???

大宅

原帖由 Graham 於 10-6-8 17:37 發表
藍 ...

我都想知藍天創作係邊?我囝囝係Ii-kids上緊,想比較下!http://fotologue.jp/ii-kids都唔錯!

大宅

个人意見, 那間鋪在後巷, 我老公話小朋友弱, 空氣要流通, 佢好似一班也不少人, 仲有其他科學, 好似不是純畫室,
如果將見方同Bee 比我情願揀 Bee, 但我覺得小班效果好, 所以我揀藍天, 小朋友学了一年, 現在做功課畫畫不用我操心, 自己攪掂, 仲學埋書法班, 所以小孩寫字好功整

原帖由 MikaBoy 於 10-6-10 09:29 發表
有媽咪比左呢間資料喎!
"香港見方藝術教育中心" (HKIAEC)

上個網睇過好似好多野學吓喎。
有無媽咪知道呢間好唔好呀 ???

別墅

如來”藍天”有埋書法 !!!!
請問幾多歲學書法比較好呢 ???

大宅

我小朋友K2- 4歲開始學, 之前在另一个Centre,
通常書法班同水墨畫一齊, 間住學, 好快硬筆字体就端正, 后來知道藍天有, 就索性不走两度, 反正藍天比九龍Centre平, 效果又小班教學就我今年K3, 便跟陳老師學
她不是死沽沽學寫字, 我發覺小朋友現在好少寫錯筆劃, 對中文錯別字也比較敏感, 加上我朋友話幼稚園学好書法或水墨, 到小學畫水彩畫一定掌握比其他人好

但藍天个陳老師比較怪, 水墨和書法要教大小朋友, 如果K2-小朋友比較坐定先考慮教,所以我建議試堂先再決定
呢點也是她特色不會亂SELL, 係呀,
佢吔SUMMER COURSE 有英文教畫, 老師是ABC,
我都唸住試堂,但我小朋友又勁LIKE 陳老師, 所以仲唸緊

原帖由 MikaBoy 於 10-6-10 14:16 發表
如來”藍天”有埋書法 !!!!
請問幾多歲學書法比較好呢 ???

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

昨天去安樂路找“香港見方藝術教育中心“但是找不到, 晤知係晤係已經無左呢?
請問“藍天“有沒有website呢?

複式洋房

我個女7歲, 在小蜜蜂學了兩年多, 我尚算滿意, 小蜜蜂不是一家頂級畫廊, 不會為比賽而畫畫, 他們很小對外比賽, 環境乾淨, 地點清靜, 老師有心機, 可看見囡囡學習是不斷有進步, 囡囡之前在其他地方學時老師會幫他們畫outline, 小朋友只係填顏色畫線, 但小蜜蜂就唔會, 就算唔太靚, 但一筆一畫都係小朋友自己畫, 所以我喜歡。

子爵府

原帖由 HoManYu 於 2010-6-10 11:10 AM 發表

我都想知藍天創作係邊?我囝囝係Ii-kids上緊,想比較下!http://fotologue.jp/ii-kids都唔錯!
我都想個藍天o係邊,thanks!

別墅

原帖由 cpmummy 於 10-6-11 15:58 發表
昨天去安樂路找“香港見方藝術教育中心“但是找不到, 晤知係晤係已經無左呢?
請問“藍天“有沒有website呢?

其實都幾難搵的, 你知道萬金中心喺邊嗎? 一邊入口是惠康, 在另一邊入口, 見到有兩間pub, 在萬金同間pub兩座大廈中間有條橫巷 (後巷), 行入去中間位置左右就會見到.
我都係上星期先去搵完章程, 應該唔會冇咗~

藍天好似冇 website, 不過你可以上去睇下環境, 我女上緊輕黏土班, 十分喜歡陳老師. 我覺得佢勝在每班學生唔多, 老師兼顧會好d!

首頁

尾頁

跳至