自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

我覺得好wor, 唔係個個人都會寫網頁, 坊間免費的blog也有不少條件限制.

原帖由 kooching1875 於 10-6-9 17:52 發表
大家睇下個網頁幾咁無聊...
http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=334671

政府專門side D咁既錢...如果真係要網上追思,自己寫個網頁有幾難?不如正正經經起多d墓地,等d先人可以早日入土為安仲 ...

伯爵府

你唔係天真要以為比錢就可以起好多墓地出來掛?

原帖由 kooching1875 於 10-6-9 17:52 發表
http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=334671

政府專門side D咁既錢...如果真係要網上追思,自己寫個網頁有幾難?不如正正經經起多d墓地,等d先人可以早日入土為安仲 ...

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

香港就嚟"生人"都唔夠地方住喇, 墓地/靈位呢D嘢, 真係要諗辦法

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

去邊度搵地起? 個個都唔想自己果區起呢d設施.
而先人的數目只有增加冇減少,
安放先人的骨灰或土葬係一個大難題, 好難拆解.

伯爵府

牛年勳章

佢地唔係諗住搞左個網頁就唔駛起墓地嘛?

不過,我都覺得okay既,等d人紀念下先人。

侯爵府

畀面勳章

不知所謂

子爵府

其實我覺得幾好啦....

不過我本身對死幾睇化啦, 我死左唔駛幫我入土為安, 唔好幫我D骨找地方放, 回歸自然就得架啦, 唔駛浪費錢同資源.

大宅

禽日睇完新聞第一時間的反應都是覺得SIDE錢。

但跟住同老公講,第日可能在那網中SEARCH到的"老友記"可能已上了那網。哦原來已經不在了,或可找到或聯絡到他的家人。

一年的維修費都是八十萬。算罷! 豬流感疫苗都浪費了一億,有點麻木了。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無聊左D喎....
不如係心到思念~

大宅

唔 SIDE 呢D $$,
D $$又唔知用左去邊D無無謂謂既野度,
而家起碼比大家追思下D去左世既親人,
好過比左D $$ 亂 FING.

大宅

因為政府一向養好多無用的人﹐做很多超低b事

別墅

其實食環署可以加強宣傳"花園葬", 我buy"花園葬",

又慳位又環保, 唔駛浪費資源.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

見到可以燒香、"際"品,好似玩online game 甘, 我只不過覺得好無聊。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

都好ge,
新果一代邊肯去拜山丫
學我阿媽成日話第時死左
驚我細佬懶得去拜佢(份人比較粗心大意,唔係唔尊敬阿媽)
整個網上既,只少打開條link果陣,可以望下,又可以當做提下d人 去拜山。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

SIDE錢係政府既強項!!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得好有意思
我睇到果時已經好想上呢個網址睇
但係唔記得咗嫲嫲個名
我真係好掛住嫲嫲呀
好掛住佢呀

禁止訪問

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁我又唔覺得好side錢wor ! 追思方式人人不同, 網上追思亦係一個趨勢, 冇可能日日去拜山, 但一諗起仙人, 可以即刻上網, 一年80萬維修, 總好過用900萬去賣廣告"起茅"

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

科技係發達, 但係都唔係發展響哩方面架.

首頁

尾頁

跳至