心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 大肚婆肥有咩問題喎?

唔係因為持住有左,而暴飲暴食攪到肥左咪得囉!!!
真係太肥的話...對大人同bb都有危險架!!!

男爵府

唔好嬲啦~你嬲對bb唔好咖,大肚婆梗係會肥咖啦~唔肥就唔係大肚婆啦~ 你同佢講~(唔肥唔大肚,唔大肚又點肥呀!冇常識~~)
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

大宅

我都覺得有咩問題jet,自問一日三餐都正常,又無特別大飲大食,同未有bb前食量差唔多之ma,但係呢個時間特別吸收有咩辦法喎,我都唔想ka......我五個月依家重咗19磅.我都好唔高興因為我奶奶日日見到我都話我肥(我哋一齊住ka),話佢自己陀仔都係重20磅,邊會好似我咁肥,仲要日日都掛住係口唇邊,一日至少講四五次先安樂.仲唔只話我肥,仲成日講:[size=large]你睇吓你個大肥婆!!!肥到連個鼻都腫埋!!!!
使唔使成日咁hurt人呀!對於我呢d事業型嘅人,以前返工都扮到靚靚ka ma,依家大肚為個囝搞到工又返唔到,又無得點打扮.巳經好慘,仲成日咁毛hurt人,好過份啫........

別墅

你地咪勞氣,激氣la...傷心又傷身呀 :-|
唔好比d無謂人三言兩語,影響到自己!!!:tongue:
記得,大肚婆無論任何時候,都係最靚...靚...靚

oceandeep</i>

子爵府

如果自己真係肥得快左 d, 除左小心飲食, 要做下運動先得.
但如果唔係肥得多, 都唔使太理會人地點講0既~

總之, 萬事小心, 盡量開開心心啦!

我 19 wks, 都係重得 2- 4 磅咋~ 都想重返多少少.
但小 b 好正常, 好健康.

d 朋友話唔使擔心將來唔肥喎! 咁我都放心 d.

大宅

polo 寫道:
我都明白太肥唔好,但係就算肥都係好正常之碼,我o依家17weeks重了十幾磅,係唔係好過份o者?成日同我講識得邊個邊肥了幾磅咋!但係佢自己就從未生過o既喎,未生過又點會明白至得o架,真係控制唔好o架碼!激死我!

唔駛咁嬲,我之前都試過好似你咁,十幾週去醫院覆診時,姑娘話我仲乜重左咁多,仲限住我之後覆診時重幾多,當時,我諗唔係卦,我都唔覺得重左好多,跟住我自己去私家婦產科醫生睇,個醫生都話重左好多,叫我唔好食咁多,我就話會好肚餓,醫生話食多d蔬菜好過,佢仲話再咁樣肥,到你生bb時就辛苦,仲話生完之後,要減肥時就仲辛苦,最後,到我生bb時,我都重左30幾磅.
後來,我放完產假,返工時,有個同事(其他部門)仲問我有左幾多個月
所以都要keep住體重呀!

子爵府

同意!!

最緊要肥得黎自己同bb都健康就得la, 唔使理人架.

我得5呎多d高, 但係生大仔時重左55lbs, 生細女時亦重左50lbs. 雖然自己都唔想肥咁多, 但係跟本唔到自己話事, bb要食唔通唔食咩...唔食又會勁肚餓~~所以~~~生完先慢慢減la.:lol:

oceandeep 寫道:
你地咪勞氣,激氣la...傷心又傷身呀 :-|
唔好比d無謂人三言兩語,影響到自己!!!:tongue:
記得,大肚婆無論任何時候,都係最靚...靚...靚

侯爵府

我都係肥左40磅, 但我個仔出世得五磅半咋, 差唔多肥哂係我度, 而家亞仔三歲先減得返哂. 所以你要小心飲食.

大宅

polo 唔好嬲, 大家都係為你著想, 因為太肥會至高血壓, 到時會有危險和比較難順產.

大宅

千祈咪理人話, 我陀大女重45磅, 大女出世好掂, 而家係加大碼, 很少病, 到細仔重40磅, 唔掂, 3個月就肺炎, 又廋又難湊, 就係我怕肥唔敢食, 我同事重賤, 話我肥咁多很難廋, 佢自己當年咪重肥, 到我生完第一胎瘦返晒, 佢又話我因住有病, 無理由咁瘦 到第二胎佢又話生兩個減唔返, 到我返工只有10磅未減, 佢聽見人人話瘦返, 佢又話你個比仲好肥喎 正一八婆 所以你咪理人話, 最緊要係bb大隻健康, 咁第日好湊好多你又唔會內疚, 肥, 咪第日慢慢減囉

伯爵府

妳個同事把口真係好...賤.

tungtungma814 寫道:
千祈咪理人話, 我陀大女重45磅, 大女出世好掂, 而家係加大碼, 很少病, 到細仔重40磅, 唔掂, 3個月就肺炎, 又廋又難湊, 就係我怕肥唔敢食, 我同事重賤, 話我肥咁多很難廋, 佢自己當年咪重肥, 到我生完第一胎瘦返晒, 佢又話我因住有病, 無理由咁瘦 到第二胎佢又話生兩個減唔返, 到我返工只有10磅未減, 佢聽見人人話瘦返, 佢又話你個比仲好肥喎 正一八婆 所以你咪理人話, 最緊要係bb大隻健康, 咁第日好湊好多你又唔會內疚, 肥, 咪第日慢慢減囉

複式洋房

me重80磅. SO .. The important things is my baby health, right. Now I lose 50 bls already la. Don't feel unhappy wor.

複式洋房

[size=x-large]Thank you very much to all mama, 總之我唔會再諗咁多o架啦!一心一意等生個肥肥白白bb!

首頁

尾頁

跳至