心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大肚婆肥有咩問題喎?

[size=large]黑人曾成日話我肥!!!大肚婆肥到底咩問題???又關你咩事???好嬲呀!!!

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

Re: 大肚婆肥有咩問題喎?

都唔係無問題架!如果懷孕期肥得太多的話,最怕是有孕婦糖尿及血壓高,兩者都會影響到BB,如果你一直check住都是正常,至多是產後辛苦D減肥啫!

男爵府

麟媽媽 寫道:
都唔係無問題架!如果懷孕期肥得太多的話,最怕是有孕婦糖尿及血壓高,兩者都會影響到BB,如果你一直check住都是正常,至多是產後辛苦D減肥啫!

對呀, 我當年睇醫生都有講肥得太多係會影響個bb, 而我仲有糖尿tim, 所以我好小心控制住體重架 (不過都肥左30幾磅 )

等待驗證會員

個陣我醫生都叫我唔好咁肥, 原因就直情係麟媽媽咁講....
但係我最終都肥左40/50磅, 而家亞仔10個月大... 我仲有成6磅減........

麟媽媽 寫道:

複式洋房

我都明白太肥唔好,但係就算肥都係好正常之碼,我o依家17weeks重了十幾磅,係唔係好過份o者?成日同我講識得邊個邊肥了幾磅咋!但係佢自己就從未生過o既喎,未生過又點會明白至得o架,真係控制唔好o架碼!激死我!

等待驗證會員

遲d可能仲多..... 因為會水腫tim呀!
唔好理佢啦... 生個肥/ 健康b咪得咯, 生完再減!!!! 不過係要小心身體je!

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

你想唔想聽真話先?
17weeks已重了十幾磅真的重得大多喎...後期會重更多架。呢個時侯BB得嗰一磅唔到,你話其餘的去左邊?我16weeks只是重了兩、三磅,但到臨生時重了32磅呀!真係後勁凌厲呀!
一般生了BB,即BB約6-7磅,去埋羊水同胎盤,都是少左十零磅,咁多左既便會留係自己度....
先不要嬲人家說你肥了,如果係當別人提都是為你好的,個心咪無咁唔開心囉!總之控制到咪控制囉,唔得既生完先慢慢減喇!

男爵府

係呀, 17 weeks 重左 10幾磅真係太多啦, 我當年 16 weeks 重左 10磅已經俾人話多, 要控制啦. 因生完之後減係好痛苦, 你都想生完之後靘靘架ma. :-P

珊瑚宮

好媽媽勳章

polo
唔好嬲啦,激親對自己同啊b都唔好架,注意吓自己d飲食就得架喇,比心機吖,好好享受懷孕嘅日子。

子爵府

我都覺得係,大肚係會肥架la.不過最緊要肥得嚟無問題就得la.我都成日俾人話"你好肥呀
"

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔好嬲啦,有d人係 咁無需理會,
我初有時不但無重•反而仲輕咗幾磅(食セ嘔セ)由其肉味,仲比doctor話,我都比人話我肥啦,
如你咁介意人哋嘅說話你會好辛苦,放開d啦.........
:mrgreen:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

重太多都係唔好ge, 自己小心飲食, 唔好理人點講啦!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

別墅

我都生過~
你咁又真係肥左d...健康院d姑娘會講幾大應該重幾多架,
唔可以話大肚就一定會肥,大肚係應該正常增磅...
食野太多,尤其食飯過多,bb不但吸收唔到營養,
(消化時吸收唔晒咁多糖分,會傷腎)
仲可能有妊娠糖尿,蛋白尿,
甚至肥左大人,小朋友無增磅...
我大肚肥左40磅,但生個囝都係得6磅6,
結果留返30磅晌個身度....之後都係減得10磅咋...
:party: :-D

複式洋房

肥得健康怕?人話!
我都比人話我大chor幾個碼喇!
理鬼得佢吖!
[url=]kgraz[/url]

大宅

polo,

我記唔記得我呀? 我同你預產期差不多, 我宜家都係
17weeks, 我重左13磅, 我都怕太重, 所以唔敢飲太
多奶, 只係早餐飲一杯, 究竟邊個話你呀? 你唔理人地
講咩la, 自己覺得ok咪得攞, 我近呢兩星期身體好d,
你呢?

複式洋房

多謝大家回應,之所以我唔開心係因為講個d人根本唔明白大肚婆o既情況?但係由要成人話人地喎!激死!其實我有o左之後食量冇咩大增,只你係初段訓多o左好多,貴叫自己吸收咩,但最近都冇咩胃口啦,早餐飲杯奶食o下火腿抄蛋加多士,下午都冇咩食飯舉例會去M記食個雜菜沙律加雞塊,晚上食半?飯加湯加送之碼!你地話啦,係唔係食好多o野o者?事實上根本係食唔落太多!個胃已經頂住晒啦!

m9394pp,
我當然記得你啦,你近來好碼?知道boy or girl未呀?我醫生同我講多數係girl,係就好啦!

大宅

polo,

我未知仔or女, 下星期二去揪羊胎水, 我初初都好大食,
但近呢兩個星期就無o敢好胃口, 但都比以前食多左好多,
仲要由朝食到晚。

等待驗證會員

我未有咗之前係116磅,到我生得嗰陣就有182磅,結果生完後仔仔有7磅2,而我就有142磅,到而家仔仔五歲半,我有127磅,嗰十磅硬係踢唔走,所以小心唔好食太多,我嗰陣一日食八餐,又成日瞓所以就攪到咁肥。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至