跳至

首頁
12345...54

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 7)

^O^,

唔洗擔心午睡問題wow~ 小朋友一返學就好快適應啦! 我仔仔返全日放學都冇話倦... 有時夜晚約左朋友食飯成11-12點先上床, 佢都可以準時7:00AM起身刷完牙叫醒我...

大宅

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 7)

我都報到先.

^O^
你make 到decision就好囉.

chungmother, TszHin媽咪
你地兩個唔好你推我讓啦, 你兩個喺呢到其實都非常重要架.

bb女
兩個一齊食 , 好難想像喎, 我個女而家咁大隻我都覺得唔易, 何況仲2個, 犀利

別墅

grumpy,

我都覺得sh係這方面做得好好, 有幾多的機會比佢地當眾講下野. 自信係需要時間一點一點加上去的.

別墅

今年好似$14xx. 因為係autopay, 所以唔太記得正確金額. 書籍雜費等半年交一次, 不過唔記得$$, 好似幾百元的. (唔好意思, 我對$唔sensitive, 所以常常唔記價錢的) 至於茶點方面, 每星期有橙汁, 益力多, 美綠&水, 飽, 三文治, 餅乾等. 我諗同其他的學校差不多吧!

^O^ 寫道:
hayleymama/烏龍媽媽/grumpy:

話事話,聖心學費幾錢呢?仲有,書簿同茶點費係咪個個月比呢?茶點有咩食嫁?

珍珠宮

烏龍媽媽:

thanks.我個女而家的下午茶有時會有粉,麵 or糖水食的.

大宅

grumpy,

明愛, 真光kinder 同marble 依家lee 間幼兒中心都有小朋友做類似presentation 的環節, 每次題目唔同, 但不一定是news, 他們稱之為"介紹", 我想這種教學方法已經很common.

聖心選擇用剪報, 可以幫到時事常識同認字, 幾好idea wor!

marblema

大宅

^O^ 寫道:
thanks.我個女而家的下午茶有時會有粉,麵 or糖水食的.

^0^,

全日幼兒中心同半日幼稚園係照顧小朋友起居方面好唔同gar, 雖然大家都努力留客, 作出各式改變, 但始終大家的positioning 係有分別.

marblema

珍珠宮

marblema:

係喎!請問你有冇退學信sample呀?

大宅

^0^,

冇wor! 當年轉校, 淨係係張"留位通知書"的 reply slip 度, tick

男爵府

烏龍媽媽 寫道:
grumpy,

我都覺得sh係這方面做得好好, 有幾多的機會比佢地當眾講下野. 自信係需要時間一點一點加上去的.

烏龍媽媽
唔該晒你呀!因為我自已做果行係要presentation好好 (咁我又覺得自已做得唔夠好), 所以咪好想阿女響呢方面develop得好d囉.

^0^
今年茶點費係 $100一個月呀! 學費我見website度話$1,550wor.
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Present!

^O^ 寫道:
hayleymama/烏龍媽媽/grumpy:

話事話,聖心學費幾錢呢?仲有,書簿同茶點費係咪個個月比呢?茶點有咩食嫁?

^O^,

School Fee : $15xx
茶點: $7x each month (可交半年)
書簿 : $3xx half term

係咪一啲都唔貴呢! 加埋環境同師資, 我覺得超值!

hayleyma

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

^O^,

先恭喜你囡囡成功考入聖心!

嘩.... 啲茶點正呀!!

家霖仔間學校次次都係菠蘿飽同水 jar!! :-( :-(

^O^ 寫道:
烏龍媽媽:

珍珠宮

HAYLEYMAMA:
我上左聖心個WEB睇,學費$1529.頭先老公又去左交雜費+書簿費(FOR HALF TERM)+埋好似都係$5XX.校服都好平,好似明愛咁, ONLY $45-55.比我想像中平好多(有D KINDER要成千錢做校服呢!).

另外想問,我見聖心個WEB話PM返學時間係12:55PM,但點解有D人又話12:35PM既?

ALL:
一切都塵埃落定了.頭先老公去左聖心交學/雜費,造校服,報校車.希望我地既決定冇錯啦!

珍珠宮

^O^ 寫道:

ALL:
一切都塵埃落定了.頭先老公去左聖心交學/雜費,造校服,報校車.希望我地既決定冇錯啦!

男爵府

^0^
乜你咁快報埋校車拿? 果日我去做校服時話七月law校服時做都得啵...

我開始好拉擔心阿女到時起唔到身....因為7:45要響樓下等車.....
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

珍珠宮

畀面勳章

^O^:

I am sure 你既決定冇錯. 真係羨慕喇....

Kittylock:

sorry 我多口一句, 上次電話同你講o個個英文字, 我問左同事喇. 個音係 skip 左 "b"音, 所以尾音係 ming (instead of bing). 多謝提醒!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

^O^ 寫道:
HAYLEYMAMA:
我上左聖心個WEB睇,學費$1529.頭先老公又去左交雜費+書簿費(FOR HALF TERM)+埋好似都係$5XX.校服都好平,好似明愛咁, ONLY $45-55.比我想像中平好多(有D KINDER要成千錢做校服呢!).

另外想問,我見聖心個WEB話PM返學時間係12:55PM,但點解有D人又話12:35PM既?

ALL:

^O^,

恭喜晒! hayley 又多個學妹喇!

你都話抵哩!

會唔會 12:35 做体操, 12:55 正式上堂??
因 am 8:15 做体操, 8:25 正式上堂。

hayleyma

男爵府

[size=large]想請問生日會有咩遊戲係arm d 3yrs既小朋友玩呀??? 諗黎諗去諗到我頭都大...

珍珠宮

各位左鄰右里,

多謝各位今日黎臨, 我地既一周年早餐會! 好開心可以同大家見見面, 傾傾計! 小朋友又多幾個朋友仔, 去玩公玩到大汗淋漓, 非常痛快!

由於人數實在多, 有大有小....如果招呼不周, 敬請見諒!

珍珠宮

Chungma
你個新形象好清爽!

Rita
好高興見到matthewpa , 仲有唔該晒你幫我拎書仔

hinma
hinhin好叻仔呀!

ppl
真係唔好意思! 我竟然唔認得你, 我只係覺好熟面口咋, 真係老人痴呆

hayleyma
今日咁快要走, 真係可惜! 下次再約hayley去玩過 我代hugo多謝你既sticker :mrgreen:

chingchingmon
唔好意思! 原來你地唔黎公園玩. 你囡囡好可愛呀! chingching都大個仔左好多

bb女
買唔買到taxi比仔仔呀?? 恩恩開唔開心呀??

candy, gloria, ccmeow
小朋友玩得開唔開心呀??

wfc
今日去ocean park係唔係好熱呀?? 一定好開心喇

ccmeow
禮禮玩得開唔開心呀?? hugo成日同禮禮拖住玩, 好開心呀

首頁
12345...54

尾頁

跳至