跳至

首頁
45678...54

尾頁

伯爵府

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 7)

TszHin媽咪 寫道:
teresa,

小心為上! 過左風頭會好d gar la...忍忍啦

teresa:

agreed w/ TszHin媽咪!

tszhin媽咪、rita:

我都比恩恩攪到頭都大!恩恩自上星期病病,唔想返學,呢個week 都仲係唔想返! 問我仲咩要返咁多學?!佢話返學好悶喎!
佢日日返到學校入班房時,都係無晒笑容,又唔望住老師叫午安......
終於我琴晚參加新生家長會時 (for 祺祺),忍唔住問王老師。王老師都話覺得恩恩自從病完,返到學校都好似唔開心咁......
恩恩又無同同學仔嗌交,都唔明點解會突然唔鐘意返學!以前唔係咁!爸爸話可能而家教果d 野,恩恩係以前學校已教過....
而家惟有同老師一齊留意吓佢,希望只係一個過渡期吧!
bb女 = 恩祺媽 :-)

大宅

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 7)

ccmeow 寫道:
食飯先敢上黎添...
chimchim,
歡迎你呀! 我都係加入左冇幾耐~ :mrgreen: 你係唔係同囡囡去卜公花園呀? 我細細個成日去~ 好鐘意個D 大榕樹...

TszHin媽,
終於買左部 yamaha portable 電子琴比禮禮~ 之前見 ToysRus有部51鍵電子琴只係$199, 不過papa反對話彈壞手喎~ 禮禮練左兩日已經雙手彈到兩隻歌仔... 重發現佢識睇譜... 雖然好慢! 不過都開心到想 :-(

開工啦! 遲D傾

ccmeow,
個公園好似叫 荷利活道公園,有魚池
你仔仔禮禮幾大,練兩日已經雙手彈到兩隻歌仔... 好叻仔

大宅

hayleymama 寫道:
[quote]
chimchim 寫道:
hayleyma,

咁你住上環邊樹

我覺得上環好少大型公園,我有時同bb去荷利活道那個行下 :mrgreen:

chimchim,

咪"帝X"囉! 或者海皮嗰邊西區室內運動場外嗰個, 有大草地比佢地跑餐懞!

hayleyma[/quote]

hayleyma,
係 bor, 一言驚醒!

大宅

各位, 我有意在上環買樓(因近 99 家),大約 600百呎 200 百萬,大家覺得邊樹好住,thank you!

珍珠宮

bb女,

咁慘呀! 真係要同老師傾多d :-|

bb女 寫道:

tszhin媽咪、rita:

我都比恩恩攪到頭都大!恩恩自上星期病病,唔想返學,呢個week 都仲係唔想返! 問我仲咩要返咁多學?!佢話返學好悶喎!
佢日日返到學校入班房時,都係無晒笑容,又唔望住老師叫午安......
終於我琴晚參加新生家長會時 (for 祺祺),忍唔住問王老師。王老師都話覺得恩恩自從病完,返到學校都好似唔開心咁......
恩恩又無同同學仔嗌交,都唔明點解會突然唔鐘意返學!以前唔係咁!爸爸話可能而家教果d 野,恩恩係以前學校已教過....
而家惟有同老師一齊留意吓佢,希望只係一個過渡期吧!

珍珠宮

hayleyma,

你幾時off積, 等hugo同hayley又去下跑餐懞

chimchim,

荷利活道公園我個人覺得好dirty, 所以無比仔仔去gar! 我同hayleyma係樓上樓下黎gar

chimchim,

咪"帝X"囉! 或者海皮嗰邊西區室內運動場外嗰個, 有大草地比佢地跑餐懞!

大宅

Oh, 睇完大家D留言, 我都係換返張大頭相先, 雖然唔係打正苦工, 但我諗bk而家好紅, 好易比人撞到, 穩陣D好, 我都仲要開飯, 飯碗都冇埋就弊囉.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hayleyma,

你幾時off積, 等hugo同hayley又去下跑餐懞

TszHin ma,

等我出左 roster 再話過你知!

hayley 今日上 Tomlee 第一堂, 佢雖則冇 cry, 不過一如以往, 佢唔 like 出去 group games, singing and dancing, like all birthday party she hate went out to play group games, 激 C !

個 Miss 話 (Miss Stephanie Ip, 唔知你識唔識)第一堂可能怕羞啲, 我有同佢講唔係 every Sat 都係我陪佢, 因我 Sat afternoon 有時都要返工, 佢話姐姐陪都 okay, hayley 太黐我, 可能姐姐陪就 no problem, 等下一堂再同你 share!

BTW, hugo 報咗啲咩 summer course???

hayleyma

珍珠宮

hayleyma,

ok!

係呀! 可能真係姐姐陪唔同d既, 睇定d先啦....Miss Stephanie Ip我唔認識, 因為hugo無係wanchai學過gar!

我幫hugo循道衛理報左2個, "MI"全能幼兒工作坊(連續返5日) & 親子健腦操工作坊(返4節, 一星期一節). 明愛今日抽籤唔知抽成點呢?

how about hayley??

大宅

TszHin ma,

咁橋! hayley 18-29/7 都返循道衛理英語營(一三五 10am-1pm) 咁咪又撞倒 haha!

8月就返 British Concil (二五 pm), Sat 就 keep 住返奇傑同 Tomlee, 再睇下報唔報倒上環 YMCA swiming class!

明愛我只有抽堅道, 冇抽堅尼地城!

hayleyma

男爵府

預祝

[size=medium]Grumpy囡囡 Nic [size=large]5月31日 生日快樂! 身體健康! 精伶活潑! 人見人愛

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

thx!!! but long way to go yet!!!
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

珍珠宮

hayleyma,

OH! 都有可能bor....."MI"返25/7~29/7 (一至五) 10:00am~1:00pm, 健腦返2/8~11/8(星期二, 四) 2:30pm~3:30pm(但呢個唔係centre返)

堅道我地個樹無車去bor! 所以我無....原本想比hugo試下係堅道學下英文 tomlee hugo都會照上星期一, 星期六上香兒......奇傑我仲未夾到時間比hugo上, 但佢同我講左好多次好想上

大宅

hayleyma,

OH! 都有可能bor....."MI"返25/7~29/7 (一至五) 10:00am~1:00pm, 健腦返2/8~11/8(星期二, 四) 2:30pm~3:30pm(但呢個唔係centre返)

堅道我地個樹無車去bor! 所以我無....原本想比hugo試下係堅道學下英文 tomlee hugo都會照上星期一, 星期六上香兒......奇傑我仲未夾到時間比hugo上, 但佢同我講左好多次好想上

TszHin ma,

實有機會撞倒!

行出林士街巴士總站, opposite wing on, 有 3B 上堅道!

問吓施姐姐插唔插倒 hayley 嗰班 (Sat 11:00-12:30), 咁咪可以一齊囉!

今日晏晝我地去咗 hayley 姑婆 club house 玩, 又令 hugo 失望, 真係唔好意思!

hayleyma

珍珠宮

hayleyma,

仲可以一齊坐車去, 坐車返tim....

ic....thanks!

sat唔係full晒啦咩?? 仲有matthew, matthew同學仔, hin仔(hinma個仔)........睇怕插唔倒咁多個bor! 等我其他野定晒再諗諗啦!

我唔好意思就真啦! 次次hugopa同hugo落去無耐就打比我, 問我hayley落唔落去, 咁我又無約你麻! 失驚無神又打比你...唔知有無煩親你

大宅

TszHin ma,

真係有晒伴囉!

Sat 又真係幾 full!

唔好咁講啦! 係 hugo 有 hayley 心啫!

hayleyma

大宅

..... 不過一如以往, 佢唔 like 出去 group games, singing and dancing, like all birthday party she hate went out to play group games, 激 C !

hayleyma,

同marble 一樣, 佢地永遠都係冷眼旁觀, 唔鐘意join 埋一齊周身郁. 出到去就一舊木咁睇人地做動作, 阿妹好少少,耐

大宅

ccmeow,

pls check pm.

marblema

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hayleymama,

咁"橋"嘅! 家霖又係二五 pm返 British Concil wor, 家霖又有機會同hayley一齊上堂lu!!

TszHin ma,

咁橋! hayley 18-29/7 都返循道衛理英語營(一三五 10am-1pm) 咁咪又撞倒 haha!

8月就返 British Concil (二五 pm), Sat 就 keep 住返奇傑同 Tomlee, 再睇下報唔報倒上環 YMCA swiming class!

明愛我只有抽堅道, 冇抽堅尼地城!

hayleyma

珍珠宮

忠媽,

你有無上黎呀??? 你收到明愛抽籤結果未呀?? 我抽到........................456 :-( :-( :-(

珍珠宮

畀面勳章

Grumpy,

預祝你女女生日快樂!!!!

TszHin Ma,

唔好傷心啦... 我比你仲差, 我個number係711, 下午4:00至報. 我諗都係打定輸數, 今年唔洗玩.

首頁
45678...54

尾頁

跳至