自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位用緊工人姐姐,有無諗過要用到幾時呀?

我同老公都要返工,而家小朋友細就要有工人照顧,有時覺得佢地大 d 識自己返學放學,唔洗管接管送應該係唔須要工人。但一諗到要放工返屋企仲要做家務,就好似覺得無工人唔掂喎。用左工人幾年,對做家務都真係懶左。咁搞法,真係唔知要工人請到何年何月!

伯爵府

好媽媽勳章

工人OK, 自己人工又負擔得起, 咪用一世囉....
我真係唔鍾意做家務!

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

我唔鐘意屋企多個外人係到住, 所以轉用鐘點好耐.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得都係,而且日後小朋友返咗學,屋企總有家務辰做,自己年齡亦會大了,都係有時有心無力去處理的。

原帖由 莎莎莉莉 於 10-6-13 00:38 發表
我真係唔鍾意做家務!

我囝囝叫 "小梓駿"、囡囡叫 "小梓妍"

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

諗住用到個女讀中學~

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

好媽媽勳章

我阿媽由佢出世已經有工人用,用到而家,最高記錄同期有四個工人,我絕對相信無咗工人佢會生存唔到....

伯爵府

牛年勳章

我真係唔鍾意做家務!

我都係咁話!

子爵府

原帖由 洗手盆 於 10-6-13 01:03 發表
我阿媽由佢出世已經有工人用,用到而家,最高記錄同期有四個工人,我絕對相信無咗工人佢會生存唔到....

你呀媽好有錢架, 4個工人喎!!仲要早幾十年喎!!
你呀媽一定係大家桂秀

大宅

好媽媽勳章

係我個去咗賣鹹鴨蛋嘅阿公淨落嘅,我都未見過佢,但係聽講佢當年好豪.....

而我阿媽就.... 後生未黐線嗰陣都幾索㗎,而家就...

原帖由 vickichan 於 10-6-13 02:19 發表

你呀媽好有錢架, 4個工人喎!!仲要早幾十年喎!!
你呀媽一定係大家桂秀

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 洗手盆 於 10-6-13 03:52 發表
係我個去咗賣鹹鴨蛋嘅阿公淨落嘅,我都未見過佢,但係聽講佢當年好豪.....

而我阿媽就.... 後生未黐線嗰陣都幾索㗎,而家就...

...

哈哈! 咁唱你阿媽 ~ 教佢上黎bk到睇下啦!!

黎緊,我女返全日,阿仔最快都要2011年9月先返全日 ~ 我都好想到時唔用工人 ~ 請鐘點就算呀!
但有時d鐘點/ 附近ee,又唔會下下好彈性幫到你,所以我諗都要用到起碼過左我唔會比警察拉既年齡(係咪16歲呀?)先得喇

大宅

好媽媽勳章

嘩! 數錢數到抽晒筋咁,打劫返嚟㗎?

原帖由 cathy-tse 於 10-6-13 03:53 發表

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

富不過三代呀,留到我呢度,啱啱好洗晒,小盆女同小小盆要重新捱窮......

原帖由 cathy-tse 於 10-6-13 04:44 發表
妳娘家富

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cathy-tse 於 10-6-13 04:59 發表

禁止訪問

珍珠宮

我真係唔鍾意做家務!

侯爵府

我都有諗,等兩個上小學就唔用,但到時又睇下自己願唔願先!
如果無工人,我覺得最唔方便係唔可以隨時出街

首頁

尾頁

跳至