烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

洋房

喺香港揾台式面包

因有台灣朋友喺香港工作 and 思鄉病發作, 想揾台式面包食, 有冇好介绍.

謝謝幫忙!

monkeymei :-P

大宅

Re: 喺香港揾台式面包

仙跡岩 ~~ 0個D吐士0岩唔啱 ?

還是要蛋餅配豆漿那種...............CITYSUPER有一些急凍的蛋餅/芝麻抓餅, 放在平底鍋整熱就可以了.

伯爵府

我都想知呀!台灣di糕餅特別好吃!
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

洋房

我諗我个朋友想揾嘅就係哩D糕餅,同埋佢話嗰D台式麵包係特別香,軟,靓,有点似日式.

kingawa 寫道:

大宅

咁台式麵包同日本麵包差唔多樣既話,咁麵包店冇講明,我地咪唔知佢係咪台式? ?-(

不如索性叫你朋友食住的靚麵包止住咳先! 香港都有好多麵包店既麵包好好味,特別係剛出爐既!

伯爵府

monkeymei 寫道:
我諗我个朋友想揾嘅就係哩D糕餅,同埋佢話嗰D台式麵包係特別香,軟,靓,有点似日式.

[quote]
kingawa 寫道:
[/quote]

我係台灣住佐五年,肥佐10kg,
就是那些台式糕點小食便當害的!
但講到最好食的,都係日本的麵包!
害我在日本一年又肥多10kg!
唔知點解,香港的日式麵包都係做唔出個種味道
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

洋房

嘩,厲害厲害,台式糕点+日式麵包簡直=增磅秘級
我都覺得香港嘅日式麵包好似爭咁Dセ咁,唔夠日本嘅好食,可能材料嘅原因,台式糕点更加揾唔到!
冇計啦,唯有叫佢食住其他靚麵包先啦!
thanks, anyway.

monkeymei

:-P

kingawa 寫道:

[quote]

我係台灣住佐五年,肥佐10kg,
就是那些台式糕點小食便當害的!
但講到最好食的,都係日本的麵包!
害我在日本一年又肥多10kg!
唔知點解,香港的日式麵包都係做唔出個種味道

首頁

尾頁

跳至