懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最後.咪就系我大聲鬧返佢""我大肚GA..你仲推我""...之後就住左落去...而個大六婆就扮冇野系到講電話,冇人出聲..讓座果個男人已經一早唔知行左去邊個車廂...但周圍D人就用唔知咩既眼光望住個大六婆囉....!!!

其實讓唔讓位真系唔系問題....有時預岩返工放工時間...D人做左成日野..仲要搭成粒中車返屋企真系好想有位坐下...系人都明...但真烏唔好推人囉....

但有種人都真系好乞人憎...明知見到你大肚...有人起身落車仲同你搶位坐....呢D....哈哈!!!一.一....

大宅

推人真係好唔岩呀!
雖然我見到都未必會出聲(因為真係好驚)
不過我諗個時周圍d 人見到都會眼火爆~想pan 佢落車

講起讓座, 我最近睇到條片, 又係火都黎!
我先唔要生到個仔出黎係咁!!!

http://www.youtube.com/watch?v=oLHMDp0-G_4&feature=player_embedded

別墅

我大住個肚時都試過呀,我喺羅湖上車,已經行到好前等,同我哋一齊排隧嘅有4-5個老人家,咁實唔怕俾人迫埋嚟啦,點知排排下有個女人企埋嚟,我以為佢同啲老人家一齊嘅,咪唔出聲囉,點知原來唔係,我老公出聲話佢打尖,排隊啦,個女人直頭面皮厚到當聽唔到,到車埋站,仲要多個女人打尖,我哋係咁鬧佢哋,我老公話幾個老人家喺喥,又有個大肚婆,你哋好人好者同佢哋爭位,點知佢哋回應一句,佢隻腳行到好攰好痛要坐:;pppp: ,依兩個大陸女人仲勁呀!!!我老公仲要好艱辛咁搵咗兩個位俾我同奶奶坐,坐我隔離個女人就係頭先打尖個女人,佢見我奶奶行得慢,佢竟然叫佢個女(我諗9歲左右啦)坐落嚟,我奶奶見到,都費事坐,咁我咪抱埋我個女坐落嚟迫番佢轉頭(我個女得三歲人仔,坐得幾多位吖),沿途聽佢哋講嘢(果兩母女)原來係住香港嘅新移民,我即刻同個女講,你到時見到老人家,大肚婆要讓位俾佢哋呀,媽咪依家教定你,到時你返學老師都會再教你,唔好好似啲姐姐咁,唔知讀咩書,無教養!

複式洋房

總之搭地鐵火車真系要小心遇到呢D大六婆...再強調唔系其是大六人...但系十居其九佢地既行為成日都系禁....比佢整到就唔好喇...!

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

真係黑人憎
個位又唔係mark住佢個名, 又唔係比多個人o既$$, 憑咩霸住個位呀!!!

大宅

我日日都撘地鐵番工...成日都係撞到呢d內地人...唔單止咁呀...仲要在車內高談闊論...而我都試過比佢地推過啦..."絕對支持你呀. "

原帖由 namio721 於 10-6-14 19:56 發表
話說,我今日搭火車,好多人,都預左冇位坐,亦都預左未必有人讓座,但系有個男人拍我博頭話讓個位比我坐,真系心存感激,因為條腰真系就斷,就系我想坐落去之際,有個大陸婆禁住個位,叫佢坐對面既朋友坐過黎,周圍D人都睇到眼 ...

別墅

一講大陸人 真係火上頭頂 我都講唔到咁多 因為每日搭火車都見到佢地 每日番工又對住佢地
而家香港每日放150個單程証落黎 我真係好想少佢xx

子爵府

畀面勳章

我日日都搭火車番工放工, 有試過D大陸人同我搶位坐, 但有試過大陸人讓位比我坐.

我自己覺得, 反而係D港男40幾歲以上, 剛剛大陸玩完第朝趕返工那些, 一定唔會讓, 見到你當透明.

仲有D中學生, 我已經行埋去佢仲推開我坐落去, 唉, 點解現在D教育咁差~~~~

大宅

自己大肚, 免得過就唔好同人嘈, 遇著個傻自己蝕底.
唉, 都唔駛人讓, 但願唔好被撞就算, 我搭港島線D人都好D, 最勁試過比個OL個DIOR定MIU MIU手袋車中個肚, 無B都重傷, 好彩都用手擋到少少, 簡直低能, 咁多人在金鐘轉車, 她以為自己跑千六呀.

別墅

d大陸人真係唔理咁多架.....無人性
我大肚時都試過類似既遭遇, 只係未比佢推我, 另一個大陸人衝埋黎坐, 我由佢坐, 費事同佢掙, 內心不斷咒佢生蒼

大宅

我都試過呀, 尋日去海洋公園坐果個咩海洋列車. 果個係兩坐位. 我同個大陸女人一人坐一個位. 但佢竟然再叫佢個fd坐埋黎中間條"la". 3個人坐兩個位. 我即刻話佢, 佢朋友先起身. 但果個女人都重"啤"住我. 我老公都勁嬲, 因為佢差D坐埋落我到. :;pppp:

大宅

My son Day Day is 4 years old

大宅

有一次我搭KCR, 有個好心HK男人讓位比我(其實我個肚唔覺架....), 佢一起身, 佢隔黎個大6女人就霸住個位叫佢坐隔理行既男人坐過去, 咁呢個大6男人一起身又有人想爭左個位囉....雖然我唔係一定要坐, 但當然面露不悅LA, 最終我都坐左個大6男人個位.... 點知我一坐底, 坐我隔理既大6後生女見我廋, 就叫佢個FD坐埋落黎 (即係3 個人坐2個人位), 我即刻恥笑佢咁話: 你唔係呀MA.... 咁好彩佢後生女, 面皮冇咁厚, 起番身....

我想講我唔覺得身邊既人要讓位比我, 因為我覺得決定要生BB係自己, 無理由要人地去同我SING 担自己既決定, 如果人地出於仁義之心, 我當然十分欣賞, 但係個D好似唔坐會死既人就真係好核突.... 但係耐何果D又多數係D 大6人......唉.....mouth:

原帖由 msannieng 於 10-6-16 02:27 發表

複式洋房

其實而家地鐵已經有D位系留返黎比有需要既人坐,即系老人家..傷殘同孕婦...系外國例如韓國同日本..呢D位無論幾迫都好...都唔系有人坐,因為真系留返比人需要既人...但香港既地鐵...就算有D禁既設施...都唔會有人理....呢d位永遠都系坐得滿滿

首頁

尾頁

跳至