跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知佢會唔會一齊訓. 但我半夜起身佢就一定醒. 要摸下佢佢至肯訓.
原帖由 miyako423 於 10-6-26 14:05 發表
你們好呀... 我係新加入黎的媽媽呢.. ^^
今次係我既第一胎...
已經5個月多d啦 ^^

呢排都成日感覺到佢動得好勁... 仲成日踢我咁...
昨日去健康院時... 個姑娘用儀器聽到fing 一聲 係bb踢我呢 ^^

有時我訓覺時 ...
最愛豆豆和丁丁~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我feel度佢有d郁,但冇你哋講得咁明顯,差不多20 wk啦!希望佢快d可以郁得勁d啦!

別墅

我都FEEL 到啦~~
感覺都几明顯下, 不過DADDY 摸住個肚肚時話感覺唔到喎~~
我發覺肚餓, 食飽, 同訓覺時小B郁得勁D~~

大宅

係啊~~~
原帖由 prettymoon 於 10-6-30 10:54 發表
我都FEEL 到啦~~
感覺都几明顯下, 不過DADDY 摸住個肚肚時話感覺唔到喎~~
我發覺肚餓, 食飽, 同訓覺時小B郁得勁D~~

最愛豆豆和丁丁~

複式洋房

回覆 2# prettymoon 的文章

係呀.. 我老公都摸左好多次都摸唔到.. 同埋bb好識選時間黎動呢... 到老公摸既時候佢就不動 哈哈 ... 不過昨日食生果後個段時間 動得好勁... 我叫老公耐心d摸耐d.. 同bb講 爸爸摸你呢... 佢就終於踢左一下.. 我老公終於先感覺到呢... =0=""

別墅

尋日同BB照左結構之後, 佢就無時停....當我夜晚黑番老爺奶奶度食飯時, 話佢地知阿B個樣好核突, 好似泥膠既, 跟住阿B就抗議, 好大力踢左我幾下添, 後尾我同老公講, 佢叫阿B乖D至唔踢得咁過份, 真係搞笑!
07w02d : 1.10cm
12w02d : 6.07cm<=懶豬B

大宅

你地就好啦,我19WEEKS都仲未FEEL到呀,之前試過好似有彈左幾下,但原來唔係.....:(

我又成日氹阿B叫佢踢下我,佢都唔采我呀,搞到我真係好心急呢~~!

男爵府

我都 feel 到嘞~
之前好唔 sure 係唔係,
不過20w 2d 去照結構之後
佢郁得好緊要, 連我老公都feel 到,
佢隻手摸住我個肚,亞b 就係咁踢佢隻手~
好似同佢打緊招呼咁呀!

大宅

尋晚諗幫阿仔揀小學訓唔著..每次醒..都feel 到bb 狂踢..叫我快d 訓 = ="

大宅

琴日我見到肚皮彈左一下,我諗係BB郁緊啦,好開心呀!

複式洋房

哈哈 是呢.. 我媽咪用手推下個肚同bb玩.. 佢又真係咁動... 見到我肚皮係咁彈下... 好搞笑呢.
而家已經知佢時間動成點呢... ^^
我老公玩wii 時 碌ling 每碌一下.. bb就動 好似係同爸爸一齊玩咁...
我叫老公摸住佢再碌 , 都feel到佢動呢 ^^

男爵府

18-19WK時都係估估下,唔知係唔係胎動
不過20WK開始就好明顯了

大宅

環保接龍勳章

而家23週可以用IPHONE拍低肚皮郁,但要好留心先睇到。

別墅

我都有用iphone拍低個肚皮,因為bb豬每晚11點到都會郁一輪,唔知係咪叫我早d瞓,不過幅度都係好細,要好留心先睇到呀...

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

我大約17wk已經 feel 到阿囡輕微郁動, 到19wk時已經好明顯喇~ 而家我老公都摸到阿囡好大力踢我肚皮~

首頁

尾頁

跳至