跳至

首頁

尾頁

別墅

0605的小朋友都足4歲了, 你們有無去健康院做視力檢查呀. 我的女都去左, 唉, 結果是一對眼都有200度散光呀, 唉. 醫生說咁深是天生的, 專左我們去東區看, 不過要成8月先有得看, 我唯有自己book左理大去看. 你們的小朋友有無此情況下, 大家交流下呀.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

大宅

我地約左7月中, 我都驚個仔有散光. 到時有咩結果, 大家交通流吓.

大宅

巳經係5月中驗左嘞!一切正常。

子爵府

原帖由 tcba_121901 於 10-6-17 14:51 發表
0605的小朋友都足4歲了, 你們有無去健康院做視力檢查呀. 我的女都去左, 唉, 結果是一對眼都有200度散光呀, 唉. 醫生說咁深是天生的, 專左我們去東區看, 不過要成8月先有得看, 我唯有自己book左理大去看. 你們的小朋 ...

我anson 都做左啦, 都正常..不過話佢講野有d發音唔正確..約左8月見醫生..

男爵府

醒目開學勳章

我chloe都做左啦,有少少散光,要再隔半年再驗多一次,不過chloe係石硤尾間盲人扶助會到驗。

子爵府

我前個星期book左polyvision,排期排到9月中,唔知polyvision好唔好既呢?
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

子爵府

我個女都發音唔正確要排2年先可以去醫院上言語治療

原帖由 yp26 於 10-6-23 01:56 PM 發表

我anson 都做左啦, 都正常..不過話佢講野有d發音唔正確..約左8月見醫生..

子爵府

原帖由 mrs雨過天晴 於 10-7-31 17:18 發表
我個女都發音唔正確要排2年先可以去醫院上言語治療

你係咪健康院轉介去醫院咖 ?

大宅

我個女驗到左眼向外斜视,轉介去東華東院,排期到十月份先,都有點担心‧

大宅

好彩亞仔驗左冇事.

洋房

我個仔之前check左有小小遠視散光(健康院),但我冇再去理大睇......反而而家排緊睇專注力不足同言話治療,有排等.........所以我都出去俾錢睇,有冇边間睇得較好???:idea:

首頁

尾頁

跳至