懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

急:第一胎...啱啱見紅...好緊張...幾時生得?

半個鍾頭時見紅.. (去toilet時發現... "yam"4-5次就冇blood& e家都再冇)... call咗e生... 佢話唔洗入院住因為這是我頭一胎&未有陣痛/穿水... 佢叫我"睇定"d先...
想問咁通常過幾耐就生呢? 好緊張啊....

男爵府

Re: 急:第一胎...啱啱見紅...好緊張...幾時生得?

我諗妳沖定涼, 洗定頭都得囉。小心呀, 如果開始陣痛, 就好快d入院, 因為可以在好短時間, 越黎越痛, 係痛到行唔郁o個隻。

我開始陣痛後半個鐘, 已經開始痛到行唔到啦。

祝妳順順利利, 快d生個又肥又白bb...唔駛驚架, 個個媽咪都係咁生架啦...加油...
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

公爵府

牛年勳章

Re: 急:第一胎...啱啱見紅...好緊張...幾時生得?

未咁怏, 等到真係痛或有宮縮感覺先入院, 唔係會成日檢查架 祝一切順利

大宅

funann & CMMANDY,
多謝...我已經洗定頭... 前幾日e生先check完話bb個頭仲好高...唔知可唔可以順產...所以e家好迷茫...

男爵府

bblui

放心啦...到時就自然有方法, 依家諗咁多, 咪仲緊張, 無事o既, 放鬆d, 知無 :mrgreen:
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

男爵府

我個陣11am見紅(血絲),之後隔左陣宮縮,
成3點幾老公先車我入院,7點幾先陣痛得好痛....>.<
去到e院姑娘先幫我穿水!
你準備好入院用品未ar?!^^ 唔好緊張,祝你生個健康bb
[size=x-small]囡囡 出世~重

伯爵府

努力呀~~
祝妳順順利利生個可愛小b~~

男爵府

唔駛緊張,唔駛緊張...放鬆d先!
拿,你涼又沖完,頭又洗左,有冇食少少野打底呀??生bb要用好多力氣架!!
嗰時我生大仔,又係見紅先(早上11點)...點知等到半夜差唔多3點至穿水...d時間係唔到你預架!!!
依家最好拎走佬袋放喺門口,方便隨時走人!!!!

祝你~順利生產~

男爵府

Re: 急:第一胎...

[quote]
bblui 寫道:
半個鍾頭時見紅.. (去toilet時發現... "yam"4-5次就冇blood& e家都再冇)... call

侯爵府

好媽媽勳章

先恭喜你生個肥肥白白既BB~!

我生大仔時都係先見紅,跟手就即刻去沖涼抄薑飯食,食飽就即入醫院,我初時都冇諗過咁快生得,最後我只係攪左唔夠4粒鐘就出得產房(順產),所以人人體質都唔同傢,自己小心D~!

不過,記住一樣野,乜都唔使擔心,要抱住一個信念 - "個個女人都生得出BB,冇理由到自己生BB時唔得既~!" OK?
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

多謝你地咁多位嘅鼓勵, 睇完你地嘅experience多冇咁驚... 見紅已經十幾個鍾,仲冇動靜... 我e家會去e生到check吓... 遲d再update你地丫...

洋房

祝你生個健康bb

大宅

add oil

大宅

如果行到既話就行多o的, 最好係行樓梯, 咁曾生得快好多, 祝你順順利利生估肥肥白白既BB。
:idea:

大宅

我由見紅到生足足3日.
嗰時第一胎唔識見紅就入院,醫生見已足月幚我催生!!
Take it easy, 有陣痛或穿水就要入院.
Good Luck.

大宅

我都係見紅,入左院都生得呀,
你都等陣痛,穿水先入喇,
我見紅左4日先生左亞b出黎呀

複式洋房

我生第二胎都係見紅,第二日就入院催生!醫生都話有陣痛或穿水就要即刻入院.祝你生個肥肥白白

複式洋房

請問見紅前有沒有特別(我到了38週)

男爵府

祝你~順利生產~

民房

加油! 恭喜定你先!

首頁

尾頁

跳至