在職全職

跳至

首頁
12345...20

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

只有你自己一個人湊嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

沉日我一個對4個都已經癲左......(我大女2歲半,細女1歲,姑9大仔6歲,細仔4歲) ....你真係好勁!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我唔會奇視,只會覺得你好有福氣
依d福氣唔係人人有
羨慕~

洋房

我帶3個小朋友出街~D人都會眼望望,,,我其實唔係咁鐘意~不過你5個,,真係好叻~係唔係自己1個負責照顧D小朋友...我3個都想攞我命~

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

醒目開學勳章

you are amazing! how can you manage 5 kids? I have one and is already driving me crazy. I found it hard to manage time with one, and you have 5!!! you are a super mother!!!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你好勁呀~
我都想生多d
但係呢排同老公有D問題
我可能都係得個想字-.-

複式洋房

原帖由 cyb111 於 10-6-27 15:29 發表
我帶3個小朋友出街~D人都會眼望望,,,我其實唔係咁鐘意~不過你5個,,真係好叻~係唔係自己1個負責照顧D小朋友...我3個都想攞我命~

me too

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你好叻呀
我揍一個, 肚裹一個, 都已經開始驚揍吾掂
C6仲成日話最少生3個, 我都好想生夠5-6個, 但係一諗起揍咁多細路, 我會好驚

伯爵府

我朋友極想生女,連生4條king,
一出街幾壯觀 ,
原帖由 drizzle 於 10-6-26 01:03 發表
我而家陀住第3個,都比好多人正面話我追仔la

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我覺得如果生咗兩個,覺得湊得輕鬆嘅,咁湊多幾個都唔會難
因為個方法都喺到
而且大嗰d又會幫到手,反而做少咗野

我自己雖然得三個,但係覺得同以前湊兩個時差唔多
細女戒埋夜奶
細女而家4個月大,都係同大嗰兩個一樣,7點瞓到7點
佢地瞓咗我又可以同朋友出下街~

男爵府

大廚勳章

yennie, 好耐無見. 你湊女咁掂, 生多幾個都無問題!

原帖由 yennie 於 10-6-30 15:12 發表
其實我覺得如果生咗兩個,覺得湊得輕鬆嘅,咁湊多幾個都唔會難
因為個方法都喺到
而且大嗰d又會幫到手,反而做少咗野

我自己雖然得三個,但係覺得同以前湊兩個時差唔多
細女戒埋夜奶
細女而家4個月大,都係同大嗰兩個一樣,7點瞓 ...

男爵府

大廚勳章

睇黎樓主真係好鐘意小朋友.

我阿媽都生左我地4個. 細個時, 我都覺得D大人唔鐘意我地咁多兄弟姊妹. 可能因為小朋友都係嘈D. 但依家大個左, 覺得做阿爸阿媽的會好開心. 一星期搵一個食下飯都唔怕悶. 當D仔女返晒屋企仲熱鬧. 仲可以走埋一齊影相就最難得, 當時只有細個至有呢D機會.

當小朋友仲細時, 父母就會好辛苦, 但當佢地大左時, 可能你會覺得自己生唔夠.

我的目標原本係2個, 但意外又有左第三個, 既然上帝再俾多個我, 就接受吧, 第三個今個月會出世啦...

洋房

5 kids, i really wanna worship u, government should be up a fund for the family with over 4 kids....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 SEricsson 於 10-7-2 14:05 發表
yennie, 好耐無見. 你湊女咁掂, 生多幾個都無問題!

hi erica,
我湊女ok,仔就唔知啦-.-好彩仲未有!

好緊張呢~就快到你生啦!
見到你工人都到咗啦喎~
佢幫唔幫到手,合唔合作呢?
呢排天氣咁鬼熱,大住個肚辛苦嗎?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 SEricsson 於 10-7-2 14:05 發表

hi erica,

見到你工人都到咗啦喎~
呢排天氣咁鬼熱,大住個肚辛苦嗎?

男爵府

大廚勳章

係呀, 依家都37W了. 今次呢個工人OK, 幫到手, 幾醒目. 希望阿B過多2星期左右就出世. 咁唔使熱到尾. 依家好壯呀, 開冷氣仲要開埋風扇至夠涼!

原帖由 yennie 於 10-7-2 19:01 發表

hi erica,

見到你工人都到咗啦喎~
呢排天氣咁鬼熱,大住個肚辛苦嗎? ...

伯爵府

黎緊第6個?????

我反而好想知樓主點解生咁多個? 有無工人幫妳?妳家庭經濟會唔會吃力架?

見人地生3個,對我黎講都已經超勁,生6個,我覺得妳可以上報跟廣大市民分享一下!

大宅

點解啲人見你生第三個就話你追仔/囡既? 我都有三個, 兩仔一囡, 生完或未生之前我奶奶同佢啲亞妹叫我生完快啲紮左佢喎, 仲要成日問我問左醫生未喎(幾時紮), 生六個真勇敢, 係咪有工人幫你一齊顧佢地呀?

首頁
12345...20

尾頁

跳至