跳至

首頁
45678...67

尾頁

珍珠宮

回覆 92# IanIan 的文章

4/F.

男爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-18 23:49 發表

我本來都想俾個仔讀晶晶n1,但無上晝啦, 只得下晝....所以仲諗緊讀唔讀好

我之前都係得pm班,所以唔考慮,你有無俾仔仔返樓下暑期playgroup呀? 今日細仔第一日返.

男爵府

原帖由 rolandbb 於 10-7-19 11:39 發表

http://hk.news.yahoo.com/article/100718/3/j8b4.html
今日先見報.

見到啦,thx!

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-19 02:43 AM 發表

係lu, 早排見你話想請工人都諗住你去返工架喇
我依家都有同jasper朝朝落去玩架, 大概十點半我就帶佢落去平台, 不過好期待對面個公園開, 咁就有新地方玩喇 ...

等我呢排多d帶wallace落去搵下你地先~~ 我又係呀, 好想對面個公園快d開呀, 就咁睇好似好正咁, 比小朋友走動一定好好~

別墅

原來個個都等緊個公園開!但唔知佢幾時先至正式開呢?我見到佢個遙控車場有人玩車,但大門又無開喎!

別墅

各位,我剛收到白蘭氏優惠,看看大家有沒有興趣購買:
超能智多星DHA+牛磺酸 $129 買一送一
超能金剛成長鈣片(附加維他命C、D及錳) $129 買一送一
超能防護俠兒童維他命C+鋅 $129 買一送一
超能X光俠藍莓(山桑子)+芝麻素 $159 買一送一

詳情請參閱:http://www.brandsworld.com.hk/main.aspx?sid=995

亦有其他產品均有優惠!

白蘭氏網址:http://www.brandsworld.com.hk

大宅

回覆 14# Macusmama 的文章

咁就係,不過要考慮妳小朋友接唔接受壓力,我個個唔得,考試前都失眠,佢成績只係Band two頭 band one 尾,老師話讀 band one 佢會辛苦,band two 會輕鬆,所以唔敢報 band one。但都有朋友個仔讀名校,無哂童真,成班小朋友gathering,佢只在一旁看書,從來唔笑,考包尾,後來轉校,年年第一,見返佢笑同玩。做父母真難。祝妳可以做個明確決定啦!

男爵府

有無街坊有興趣呀?

出售English-Time 教材一套 (0-6歲)

每盒入面有4隻CD rom, 1隻DVD + 1本書
review set

主要教材 ~ total 有10 個主題 + 兩套review (full set)
(已用4年, 原價3萬幾)

珍珠宮

我個小朋友應該受唔到壓力啦...SO想考我地對面個間囉...
原帖由 kidicksonki 於 10-7-20 21:32 發表
咁就係,不過要考慮妳小朋友接唔接受壓力,我個個唔得,考試前都失眠,佢成績只係Band two頭 band one 尾,老師話讀 band one 佢會辛苦,band two 會輕鬆,所以唔敢報 band one。但都有朋友個仔讀名校,無哂童真,成班小朋友gathering, ...

男爵府

原帖由 Macusmama 於 10-7-22 17:13 發表
我個小朋友應該受唔到壓力啦...SO想考我地對面個間囉...

你心中有邊幾間心水呀?

別墅

對面匯基都幾好,聽好多媽咪話d仔女讀得好開心,仲有d日日都想返學!
而我就只係喺團契認識萬牧師(匯基堂牧師),佢都對間學校有讚無彈!

原帖由 Macusmama 於 10-7-22 17:13 發表

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-7-19 15:21 發表

我之前都係得pm班,所以唔考慮,你有無俾仔仔返樓下暑期playgroup呀? 今日細仔第一日返.

唉.....我諗我都要俾個仔讀下晝, 因近排佢真係好跩, 出街又周圍走, 又成日喺d商場到扮跌低, 一唔鐘意就扭計, 放聲喊, 尤其亞婆亞公亞姨喺到果時, 平時只係得我對住佢係唔會咁架, 我都唔知點算 ????? 係唔係返咗學會好d呢 ?????

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 julieann 於 10-7-20 10:52 發表

等我呢排多d帶wallace落去搵下你地先~~ 我又係呀, 好想對面個公園快d開呀, 就咁睇好似好正咁, 比小朋友走動一定好好~

我禽日同個仔同埋d親戚過咗澳門呀, 老公無同我哋一齊過, 因要返工, 我哋今日先返, 返黎果時好大浪, Jasper暈船浪, 好在後黎瞓咗咁就好d, 我依家成個人散晒

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 chungpo 於 10-7-20 19:21 發表
原來個個都等緊個公園開!但唔知佢幾時先至正式開呢?我見到佢個遙控車場有人玩車,但大門又無開喎!

好似話八月一日先開, 最初預計完工係三月三十一日, 後黎打去康樂及文化事務署, 佢哋又話七月初啓用, 依家又話八月一日, 希望唔好再延遲啦

男爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-22 22:52 發表

唉.....我諗我都要俾個仔讀下晝, 因近排佢真係好跩, 出街又周圍走, 又成日喺d商場到扮跌低, 一唔鐘意就扭計, 放聲喊, 尤其亞婆亞公亞姨喺到果時, 平時只係得我對住佢係唔會咁架, 我都唔知點算 ????? 係唔係返咗學 ...

聽你咁講...佢都唔係好跩者, 男孩子咁比較好動D...哈哈

我要早D俾弟弟返學, 最主要係因為佢講野果方面唔得, 所以希望早D入學對佢有幫助.

男爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-22 22:58 發表

好似話八月一日先開, 最初預計完工係三月三十一日, 後黎打去康樂及文化事務署, 佢哋又話七月初啓用, 依家又話八月一日, 希望唔好再延遲啦

我都好期待個公園快D開, 我可以有多個地方同小朋友影相. 我最近影左幾攝相, 獻羞比大家睇吓!

窮人的大光圈50mm f1.8 II (分享相片)

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

re: loklok0104

D相唔錯呀, 哥哥個人拉長左, 面尖左,唔係以前係超市巡視業務O既BB,第一張相個樣直似十幾歲小型男呀!!

男爵府

原帖由 big_sister 於 10-7-23 10:49 發表
re: loklok0104

D相唔錯呀, 哥哥個人拉長左, 面尖左,唔係以前係超市巡視業務O既BB,第一張相個樣直似十幾歲小型男呀!!

哈哈哈.....你仲記得佢當年成日去超市巡視業務事件...

係呀...哥哥瘦左好多呀, 唔係...應該係話哥哥變回標準身型, 因為以前太太太肥啦! 佢而家8歲, 大個仔啦!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-7-23 10:33 發表

我都好期待個公園快D開, 我可以有多個地方同小朋友影相. 我最近影左幾攝相, 獻羞比大家睇吓!

窮人的大光圈50mm f1.8 II (分享相片)

33度高溫中...綠茶!

...

影得幾好喎, 我呢輪都少咗同亞仔影相, 因實在太熱, 又要攞佢d野, 又要照顧佢, 如果仲要攞埋部機就真係攪唔掂

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-7-23 10:26 發表

聽你咁講...佢都唔係好跩者, 男孩子咁比較好動D...哈哈

我要早D俾弟弟返學, 最主要係因為佢講野果方面唔得, 所以希望早D入學對佢有幫助.

我個仔返而係好多野講, 又唔怕同陌生人講野, 仲有問必答添......但就係跩囉, 自從佢兩歲之後就好明顯學野多咗, 講野多咗好多, 同埋跩咗......真係攪到我哋癲晒

首頁
45678...67

尾頁

跳至