想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

大家好.我是新加入會員.我在9年前和我老公生咗个仔後..至今一直都沒有避孕.但一路都無所出..我都唔明我又生過又無小產.今年29.老公35years old..都算理想合格bingo吖.我都知我有一个仔仔巳經好好..但真係me and老公都好想生多个B..老公屋企人丁好少.好想為佢做D野..me的經期十分準..準到講都唔信28天..遲一天來都甚少出現..做女同生完仔仔都好準..經期來時都正常有7天清晒..

男爵府

原帖由 hifileung 於 10-6-22 12:46 PM 發表
大家好.我是新加入會員.我在9年前和我老公生咗个仔後..至今一直都沒有避孕.但一路都無所出..我都唔明我又生過又無小產.今年29.老公35years old..都算理想合格bingo吖.我都知我有一个仔仔巳經好好..但真係me and老公都 ...

你同老公近來有人check過身體呀? 雖然生過, 但都已經9年, 是但一方身體出現毛病都唔定!
如已check過身體, 好多jm都會睇中醫架!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# hifileung 的文章

如果你好準28日, 有無試下係黎M 起計 第11日開始隔日DODO?

男爵府

咁要夫婦雙去檢查找原因, 9年了, 要中點都會中一次, 應該唔係夾唔夾到排卵期dodo的問題
原帖由 hifileung 於 22-6-2010 12:46 發表
大家好.我是新加入會員.我在9年前和我老公生咗个仔後..至今一直都沒有避孕.但一路都無所出..我都唔明我又生過又無小產.今年29.老公35years old..都算理想合格bingo吖.我都知我有一个仔仔巳經好好..但真係me and老公都 ...

男爵府

畀面勳章

會唔會問題唔係你度?你老公有無檢查過?
仲有你哋既生活/ 工作會唔會有好大壓力?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

話晒都9年前既事,建議你地都一齊去check下body是否合適懷孕,如無問題咯,咪多d開工做人law!
加油呀!

原帖由 hifileung 於 10-6-22 12:46 發表

民房

回覆 2# kerrykevin 的文章

多謝各位的回應..其實都冇九年既..但都有7年左右..在仔仔2歲時已開始冇避孕..其實我feel應該可能是老公的..因在仔出世時佢是打人工作的.兩公婆完全在冇壓力下dodo..但無耐後佢開始出來創業.在仔2歲時生活ok d..就想生..我們都沒有Check過..都叫佢去check下..但他工作太忙..好大壓力..佢有看中醫的..佢身体其實都麻麻.所以在大陸的中醫keep住睇..中醫都話佢有那麼大壓力底下.中蕉的機會會少D..而我都有看開普通科的西醫..有時去看病時都傾下.e生反而話我們雙方都冇問題.話無謂side錢去左check右check..e生話現今香港男人生育都級上一代好的..不過有似喎..因我有幾个男fd結咗婚3.4年都冇.(佢地都check過是佢地不活躍)....

民房

不過我都打定輸數..老公話可能是天意..我地已有一子巳
經是天賜的..都係聽天尤命吧.....我只是谷得好辛苦而想有人傾聽下..謝謝

在這裹祝願想有BB的先生太太早日心想事成

首頁

尾頁

跳至