論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我急請工人,因舊果件short左要返歸,我下個月生第二胎,有人介紹在港菲姐比我,不過年紀比較大,一個40,一個54,我諗住in下佢地,不過in左都未必知湊b掂唔掂,有無請左/請過d咁大年紀來湊b既媽咪,可唔可以比下意見?

男爵府

40歲都ok
54歲就真係大咗d, 驚佢頂唔住

大宅

old maids are lazy. Just think if you are 40, can you do all the housework and take care bb too?

大宅

好媽媽勳章

揍2個,一個還是NEW BORN, 40歲都大啦, 請個年輕好(25-35), 夠精力揍小朋友, 而且較大年紀比較有自己主意.......未必聽你講。

男爵府

原帖由 rvbb 於 10-6-22 20:46 發表
old maids are lazy. Just think if you are 40, can you do all the housework and take care bb too?

香港人40......先......生仔問題都不大.......但佢哋就因為窮........日久失收........身體狀態比較差........40........免強都ok既........50+就唔好喇.

公爵府

好媽媽勳章

2個,54歲就真係爭啲.....

大宅

40歲勉强 50歲NO GOOD

大宅

你好, 我以前請過38歲菲姐, 10年HK經驗,
仲以為執到好野, 點知坐月時菲姐已經抱住阿B,
係我面前坐係SOFA度訓覺, 中午又係咁,
6-7PM又係咁, 夜晚係我自己揍架喎,
佢有8個鐘訓, 我得3-4個鐘訓都唔敢抱住BB坐係度訓啦,
話佢危險就即玩野, 表示佢不滿, 夜晚9點, 水果都未食,
佢又抱住阿B坐係SOFA度打呵欠, 比晒眼訓樣你睇,
等你叫佢早D訓, 佢真係會早D去訓架喎!
再唔係第2朝一起身就會話, MON我個頭好痛呀,
如果要揍New born, 我既意見係請個2+好D...............

喜樂的心,便是良藥;
優傷的靈,使骨乾枯. (箴 17:22)

大宅

我終於兩個都見過面,不過兩個都唔會考慮,個40既個樣成個呀婆咁,行步路都超慢,個54歲既仲好過佢,不過個54歲佢做慣大屋,成2000呎,佢話我屋企太細喎。仲有佢無湊bb經驗,所以都out埋

家下有第3個菲姐,41歲,香港做左8年,2個顧主,好似ok咁,不過經驗都係3 - 6歲。哎,真係好難搵到岩既工人呀。

首頁

尾頁

跳至