在職全職

跳至
[在職媽媽] 請假都唔比

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

請假都唔比

話說我兩隻眼尋日起身已經好唔對路,因為開唔到,開左後,兩隻眼好似紅眼症咁紅,又標眼水,又痕,但我尋日都返工,d同事見到我裡眼細左成倍都問我做咩唔請假,好啦,今朝,對眼重紅過尋日,重痕左,咁我就打比我head話請假啦,點知轉頭我head(女人離左婚)問我請幾多個鐘,我吓左一聲,她就話,你眼有事應該唔影響你返工,你應該可以看完醫生後返工……
變態架,到唔知張開對眼望野幾"酸軟"但她已經講明叫我下午要返,咁我應該點呀,我真係唔想呀,一日病假都唔比請好慘呀。
[img][/img]

子爵府

Re: 請假都唔比

睇完醫生叫醫生開病假, 甚至要求醫生開兩日, 跟住打返去同佢講, 醫生話咁既情況唔返得工, 病假都開埋。同佢話醫生話要合埋眼休息。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

mycathy,

你好掂呀! 講得好好呀!

diana,
我想你上司衝量你只是隻眼有唔舒服, 咁對手仲可以做嘢嘛...
如果真係強權之下而返左工, 最好就成日咪埋對眼, "chai" 坐囉

子爵府

再唔係話會傳染人....ex. 紅眼症之類囉......如果真係要妳返ke,其他人有d 咩樹妳唔包囉 :evil:

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

唉.....而家D老細/上司都冇咩人性可言.....

男爵府

畀面勳章

而家仲有幾多個老細係識得體諒員工架?!唉......

首頁

尾頁

跳至