親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

我 book 了 Regent Singapore (8月中), 有冇人住過, o.k. 嗎, 離地鐡遠不遠? Please advice! Thanks!

大宅

回覆 38# ioi 的文章

1. 可以去碼頭行下見識下 or 去行下 shopping mall 食下野(例如:vivo city

2. 第二日去環球影城(宜家仲未上網買票). 唔知冇邊幾樣野啱玩, 邊幾樣野唔玩得(我地唔玩刺激/有離心力果d). 唔知預幾多時間, 係咪要玩到黃昏左右? 跟住去邊好? 唔知去埋Dophin lagoon/ 海底世界(係咪兩樣野黎架?)得唔得?

最好係網上訂定先,我第一日去到3點幾見都full哂唔其,但第二日一早去到都已經full哂。野就真係唔係好多玩得,4d就一定要睇下啦,玩下漂流 or 座下馬仔啦。
dophin lagon同海底世界係同一個地方,不過個海底世界實在好細&個海豚表演得10mins唔夠的表演,同埋可以俾 $$去摸下海豚同影張相,唔去亦唔太可惜。

3. 第三日去zoo. 如果唔去night safari 就多出一個晚上, 又可以做乜呢?

4. 酒店check-out後去市內參觀, 魚尾獅/唐人街/紀念碑/博物館等等, 食lunch, 下午5點幾機(要幾點去到機場? 唔知前一日在酒店上網預約登機先得唔得?).
坐mrt去機場好快姐,around 30-45mins到

伯爵府

原帖由 maggkiki 於 10-7-20 16:04 發表

唔駛煩, 其實佢地係隻車窗度有貼住架車係幾錢起標, 可以睇清楚先上車.

想易d就睇車身顏色, 我坐過平果種係銀色, 藍色, 而貴d果種係黑色.

我地都係來回機場同轉酒店時坐, 其餘時間係街好難截的士. 多數都坐地鐵, ...

ic. thank you for your useful information!

伯爵府

原帖由 peipei_bb 於 10-7-21 15:27 發表
...4d就一定要睇下啦,玩下漂流 or 座下馬仔啦。...

請問4D係咪細路仔都啱? 我個仔5歲.

漂流係咪即係荒失失奇兵的木箱漂流記過山車? 快唔快/驚唔驚的? 有無離心力? 會唔會濕身?

我以前喺美國環球影城玩過侏羅紀公園的橡皮艇, 最後衝落黎我都覺得有離心力, 我諗如果係咁的話我老公和我個仔都頂唔住.

伯爵府

新加坡動物園一問

請問帶小朋友遊新加坡動物園, 一個上午或一個下午夠唔夠時間, 定係全日好d?

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我想問吓有冇人住過Idis Hotel 呀﹖
好唔好﹖

子爵府

原帖由 NokNokB 於 10-7-22 11:51 發表
我想問吓有冇人住過Idis Hotel 呀﹖
好唔好﹖

new but room is not big if you have child with you

Just see the photo in their website

子爵府

原帖由 168148 於 10-7-22 12:10 發表

new but room is not big if you have child with you

Just see the photo in their website

我是2個大人同兩個小朋友去,一個9 和一個5歲 ,係唔係不適合呀﹖ 好細架﹖
我看不到個website

子爵府

我想問吓 Peninsula Excelsior Hotel
ok 嗎﹖方便嗎﹖

子爵府

原帖由 NokNokB 於 10-7-22 16:22 發表
我想問吓 Peninsula Excelsior Hotel
ok 嗎﹖方便嗎﹖

星級︰
地區︰新加坡-Marina Area
地址︰5 Coleman Street, Singapore 179804
電話︰(65) 6337 2200 / (65) 6338 7733
網址︰https://www.ytchotels.com.sg/sp-ytcexcel/

I also want to book this before but afraid the room inside is old and the date finally is not available for me.

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

原帖由 babydoris 於 10-7-21 13:33 發表
我 book 了 Regent Singapore (8月中), 有冇人住過, o.k. 嗎, 離地鐡遠不遠? Please advice! Thanks!

no mrt station nearby.

大宅

原帖由 unkuku 於 10-7-22 20:55 發表

no mrt station nearby.

unkuku,

我考慮緊Book Swissotel Merchant Court, location 幾好, 但驚d 裝修舊d, 唔知約港幣一千晚, 有咩建議呢?

唔該晒

子爵府

吓... 乜Peninsula Excelsior Hotel 好舊架...
有冇人最近住過呀﹖ ok嗎﹖
本想book ibis 但是Twin Bed Room 的床是3呎床,我要跟小朋友一起,我驚張床好逼
兩間酒店價錢差不多,一間舊,一間逼真係唔知點

大宅

回覆 52# MonaLeung 的文章

我都係住呢間,我就覺得ok,間房都幾大。我要求一張大床,佢地安排唔到,但係佢地就係其中一張床邊加左一張床俾我地,變成一張大床

酒店行出去就係xx碼頭,夜晚行過去行下好方便。而且交通好方便,mrt一上過對面馬路就到

大宅

回覆 44# ioi 的文章

1. 我覺得ok,我個囡6歲睇完開心到不得了.

2. 漂流係似侏羅紀公園多d,如果細謄少少的可能會覺得快左少少。離心力就係最後個段落水,你可以去睇下先決定玩唔玩。濕就一定會濕,最好著拖鞋or唔著鞋。我地上次玩到由頭濕到落腳,咪返酒店房換完衫,順便食個lunch再入去玩過。我個人就覺得好值得玩,不過真係要睇下個膽負唔負擔到

不過尾段會入左個隧道入面,黑蚊蚊嫁,同埋最後個part我覺得返而最正。我唔講啦,我再講的話你就冇surprise

大宅

I have booked 2 hotels and not cfmed yet. One is York Hotel in Orchard area cost S$240 deluxe room. It is located in Elizabeth mount. The other is Orchard hotel but very expensive cost HK$1,600nett+breakfast one night. It's a deluxe room. Location is very good.
Any body has comment on York?

原帖由 peipei_bb 於 10-7-24 09:38 發表
1. 我覺得ok,我個囡6歲睇完開心到不得了.

2. 漂流係似侏羅紀公園多d,如果細謄少少的可能會覺得快左少少。離心力就係最後個段落水,你可以去睇下先決定玩唔玩。濕就一定會濕,最好著拖鞋or唔著鞋。我地上次玩到由頭濕到落 ...

伯爵府

原帖由 ioi 於 10-7-22 10:58 發表
請問帶小朋友遊新加坡動物園, 一個上午或一個下午夠唔夠時間, 定係全日好d?

全日好d
星期五是無飯主婦日

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 babydoris 於 10-7-21 13:33 發表

very nice hotel, service is good, buffet breakfast is good, room large. but not near MRT, walk to Orchard rd MRT 15mins, many shopping mall on the way to MRT, like causeway bay, so walk walk and look look, quite fast to MRT.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

春卷,

Thanks for your reply, 我們8 月中去, book 了兩晚 Festive hotel, 三晚 Regent, Regent agent 介紹, 因很多酒店都full, 又不想日日轉酒店, 所以一定要連續幾天, 都知唔近mtr, 但相信坐taxi mtr o.k. 就是怕Regent 舊些. 不過都confirm 哂機票, 酒店了, 希望天氣好, 唔好太熱啦.

原帖由 春卷 於 10-7-26 00:46 發表

very nice hotel, service is good, buffet breakfast is good, room large. but not near MRT, walk to Orchard rd MRT 15mins, many shopping mall on the way to MRT, like causeway bay, so walk walk and loo ...

首頁

尾頁

跳至