母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

除咗bb食o既份量, 每日都會多出6-10安士...
除咗做冰奶, 仲可以點用? 因為冰格已經有好多存貨, 唔使再儲啦...

子爵府

利害 有人話俾bb洗白白,你點先可以有咁多奶?

大宅

milk spa for bb

別墅

我每次泵都泵清, 直到無硬塊為止... 因為我上一胎成日乳腺塞, 勁痛, 所以要勤力d...

我大仔有濕疹, 怕細仔都有, 所以唔敢用奶沖涼... 仲有無其他用途呢?

男爵府

自己用來敷面都幾好
原帖由 janho 於 30-6-2010 22:08 發表
我每次泵都泵清, 直到無硬塊為止... 因為我上一胎成日乳腺塞, 勁痛, 所以要勤力d...

我大仔有濕疹, 怕細仔都有, 所以唔敢用奶沖涼... 仲有無其他用途呢? ...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

送給有需要的bb, 我個是早產b, 佢又是有濕疹, 自己是窮媽媽, 泵極都不夠, 早排都是食咗另外一個好心媽媽送出的冰奶(2個月)!感激!
原帖由 janho 於 10-6-30 22:08 發表

我大仔有濕疹, 怕細仔都有, 所以唔敢用奶沖涼... 仲有無其他用途呢? ...

複式洋房

SORRY, 希望你唔好介意...我想問下...你比BB 食其他媽咪的奶, 你有無 consult 醫生/人奶姑娘既意見 ? 我聽過人講, 咁樣好似唔係幾好, 因為你可能唔清楚人地既身體狀況, e.g. 有無肝炎, 等傳染病.

原帖由 YuHangMum 於 10-7-1 04:47 發表
送給有需要的bb, 我個是早產b, 佢又是有濕疹, 自己是窮媽媽, 泵極都不夠, 早排都是食咗另外一個好心媽媽送出的冰奶(2個月)!感激!

大宅

好媽媽勳章

我有consult過人奶顧問, 是沒問題的!
原帖由 Tazman 於 10-7-1 14:26 發表
SORRY, 希望你唔好介意...我想問下...你比BB 食其他媽咪的奶, 你有無 consult 醫生/人奶姑娘既意見 ? 我聽過人講, 咁樣好似唔係幾好, 因為你可能唔清楚人地既身體狀況, e.g. 有無肝炎, 等傳染病.

...

複式洋房

其實我都有好多冰奶....唔知有冇人想要?

大宅

好媽媽勳章

我就俾大仔食

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊