想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 請分享一下食排卵藥...

sandy2008
多謝你咁詳細回覆, 我將會睇董e生, 所以問下佢o.k. 唔o.k. law, 我主要想檢查下, 睇下生育有無問題, 點解叫你唔駛量temp, 係咪驚會有壓力呀?
咁你食完至再覆診, 咪又要排好耐law, 而家book 已經去到6月中la, 祝你快快bingo, 下次去係做產檢
該用戶已被刪除

侯爵府

好媽媽勳章

nc2000,

多謝你呀!! :lol:
可能係驚我量體溫會有壓力啦,所以佢先咁講!
佢知我有睇政府婦科,佢話叫我唔需要成日返去覆診,覺得有需要先返去,睇下食左點先,應該都OK喎,叫我放鬆D!!
佢舊症覆診好似唔使book咁耐架,會快D架!!

我都祝你快快bingo!!
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

侯爵府

好媽媽勳章

Platinum,

我睇左$770,我有照超聲波,做左柏氏抺片檢查($220)仲幫我用手check埋乳房!!診金好似$380連照超聲波,針藥&其他檢查另計,不過診金最好打去問下姑娘,佢地清楚D!!

我book左半個月左右就有得睇,可能我果時無咁多booking同埋我book沙田診所掛,咪快D囉!!

明天你打電話去book啦,因為而家好似好多人睇呀!! :lol:

YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

複式洋房

Sandy2008

Would you mind send me the detail of Dr董e生, in statin. Doctor is F or M????? Thanks a lot .......... :mrgreen:

I think I need to see doctor.
[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_9_8.gif[/img]

民房

我想問下如果食排卵藥塊面會唔會生粒粒? (服藥這幾天並沒有這個情況)因為今個月我笫一次食排卵藥,其他作嘔,頭痛....等等的副作用都沒有,但這個星期面上出左好多粒粒,(還有十天才到m)就算之前m前都不會這嚴重,唔知會唔會與食藥有關?但我食藥前,醫生都同我講:服排卵藥應該唔會有什么副作用,所以覺得奇怪

別墅

ms2005:
我冇生粒粒呀...我個醫生都係話食左冇副作用..我食左3cycle只係排卵果幾日個肚脹d之外...都唔覺有咩問題.
活在當下, 知足常樂 境隨心轉, 輕安自在 ;-)
該用戶已被刪除

侯爵府

好媽媽勳章

Platinum,

我都祝你快快bingo啦!!

侯爵府

好媽媽勳章

vcbb,

佢叫董曉方醫生!!佢係女醫生嚟!!!

Tel:26032123

Offices:沙田正街3-9號希爾頓中心商場L3-28號

該用戶已被刪除

侯爵府

好媽媽勳章

Platinum,

你唔好咁擔心先啦,睇醫生時問清楚同check清楚先啦,或者唔係你諗咁呢! 你有無量體溫呀?你上年係一個月內驗排卵,係咪由m完開始驗直到下次m來呀? 今個cycle由day5開始驗係咪直到而家都係日日驗呀? 如果唔係,你真係唔好自己嚇自己先喎,可能無check時係排卵日都未定!! :lol:

侯爵府

醒目開學勳章

我是過來人.

首先, 我和老公結婚前做過婚前檢查.
我當時21, 老公35. (check 完後, 發覺老公精子數量低於正常.)

但結婚後,第五個月開始準備不設房(生bb). 點知下個月就立即懷孕. 結果順利生了大囡.

兩年後, 我們又想生多個的時候, 等了成一年都冇, 咪試下看家計會,詢問專業的意見. (check 完後, 又係發覺老公精子數量低於正常之餘; 還有本人不是次次都有排egg,(主要原因是:生活太過緊張 )

後來, 本來我次次m period來就會找我的婦產科e生取排egg丸. 但估唔到e生去出trip, 冇得食一個treatment, 再者,因為(當時)知道冇排egg丸食,有bb的chance會細左, 所以好心情 relax. 反而, 這樣我和先生常常 (嘆住咖啡) - 為增加精子活動量大d強d 咁行房 , 又覺惦左. (第二次bingo之心情好唔同, very touching, 我哭了!)

現在, 細囡已13個月了, very cute, (大囡和細囡相差五.五年)

我曾經想過人工受孕, 但因為太貴 和 成功率低 (give up 了)

後記, 我問私家e生, 點解我冇食丸都會排egg. 她說有時要停一下, 不是次次食, 真係俾佢激c. 又唔早講!

p.s. relax, drink coffee (if your husband ’s sperm amount is below average, and then ml when both of you (morning is good time)

good luck!

regards,

yukyuk

複式洋房

Sandy2008

Thanks a lot !!
[img align=left]http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_9_8.gif[/img]

複式洋房

sandy2008 :

請董曉方醫生是否在東英大廈有診所?
沙田方便/多人 或 尖沙咀方便/多人?
是否唔接順產?

複式洋房

我都試過食排卵藥. 係2002年尾開始睇doctor食左兩三個cycle, 2003年就有左. 好不幸係20weeksBB無左(我相信與排卵藥無關,是我身體不好) 後來2004年中我又嘗試, 食左兩個cycle就bingo. 我覺得食排卵藥無mug問題, 對於自己和BB身體方面都ok. 食排卵藥可以幫無排卵或難排卵或月經唔準的人排卵, 我就是一個例子.
係食完第一個cycle或會bingo, 若唔bingo下次月經就好準(28日). 我會月經來的第三日開始食, 第十四五日就有排卵(當我感到肚谷谷好似來經咁就是排卵 - 這是doctor說的) 我覺得非常準確, 因為每次我都有將全個cycle過程記錄及每朝都會量體溫的.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

侯爵府

好媽媽勳章

my0,

係呀,東英大廈都有診所呀!
我覺得沙田應該少D人,九龍一定多囉,太方便嘛!:lol:

首頁

尾頁

跳至