懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我BB重未肯出來.. .有人知廣華催生日期通常會安排幾日後幫你?我預產期系七月一..

大宅

我前日去廣華登記,坐在產檢的地方,超過五個阿媽已經過左預產期40週,全部安排7月5日入院摧生。

大宅

舊年我預產期5月22日, 預產期到個日剛巧覆診, 醫生俾多一星期時間叫我5月29日再覆診, 另外再幫我約6月1日催生, 結果我個bb係催生前2日出生

大宅

原帖由 peggyhklam 於 10-6-30 23:03 發表
舊年我預產期5月22日, 預產期到個日剛巧覆診, 醫生俾多一星期時間叫我5月29日再覆診, 另外再幫我約6月1日催生, 結果我個bb係催生前2日出生
你唔怕太耐對bb唔好?

大宅

原帖由 釘釘 於 10-6-30 23:00 發表
我前日去廣華登記,坐在產檢的地方,超過五個阿媽已經過左預產期40週,全部安排7月5日入院摧生。
七月五號咁多人催生..我想我會安排再遲d

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

通常過左預產期2星期內會入院催生

大宅

原帖由 drizzle 於 10-7-1 01:14 發表
通常過左預產期2星期內會入院催生
Thx u!

大宅

我bb都係41週才出世,當日原先係催生日。dr話第一胎通常準時或較遲的。

原帖由 WING1515 於 10-6-30 10:07 PM 發表
我BB重未肯出來.. .有人知廣華催生日期通常會安排幾日後幫你?我預產期系七月一..

大宅

原帖由 cw36 於 10-7-1 11:31 發表
我bb都係41週才出世,當日原先係催生日。dr話第一胎通常準時或較遲的。
thx u ar.....

別墅

我星期日係廣華順產生咗啦,放心產房好掂,同埋助產士手勢好好,傷口一d都唔痛,你可以放心,我再同你分享下
原帖由 WING1515 於 10-7-1 13:06 發表
thx u ar.....

大宅

原帖由 lamjoanne 於 10-7-1 14:07 發表
我星期日係廣華順產生咗啦,放心產房好掂,同埋助產士手勢好好,傷口一d都唔痛,你可以放心,我再同你分享下
恭喜你..我重未有反應..好擔心!多謝你交流

複式洋房

我預產期2/7,亞b都係未肯出黎
我o係屯門醫院生.

複式洋房

我9 july預產期,但係而家仲未有咩先兆!
前兩日去咗做產檢,醫生話如果到40week仲未生得,
會安排41week再覆診檢查and安排催生!
我都好心急呀!

大宅

原帖由 allychoi 於 10-7-4 16:58 發表
我9 july預產期,但係而家仲未有咩先兆!
前兩日去咗做產檢,醫生話如果到40week仲未生得,
會安排41week再覆診檢查and安排催生!
我都好心急呀! ...
me too

大宅

4年前我都係在廣華生,41w+5days安排催生,不過放左催生藥唔夠半個鐘就拎返出黎改開刀。

大宅

原帖由 suenyuki 於 10-7-5 10:35 發表
4年前我都係在廣華生,41w+5days安排催生,不過放左催生藥唔夠半個鐘就拎返出黎改開刀。
點解?因為個時覺得唔好?睇到唔妥?所以立即轉開刀.不過我成日覺得咁遲都唔好...

公爵府

畀面勳章

原帖由 WING1515 於 10-7-5 12:15 發表
點解?因為個時覺得唔好?睇到唔妥?所以立即轉開刀.不過我成日覺得咁遲都唔好...
仲未有聲氣...我希望你可以自然生,因為有d case 聽過摧左生都好耐出唔到,之後要開刀,你同bb講,"快d出黎比mama鍚你啦"...

首頁

尾頁

跳至