自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

撞車都唔報警先.....?

複式洋房

原帖由 LedTV 於 10-7-2 15:05 發表

好慘...
香港警察做嘢真係好求其,
我地前排比人爆格..d嘢都好大件..
如果出入拎住係閉路電視一定睇到...
警察最後話睇過..但睇唔到d咩..

過一排就話有人被拉,會再睇閉路電視..
睇下見唔見個條友當日出 ...

睇佢條命啦~佢地唔會理..........除非你有才有勢~唔驚你搵大狀告佢唔做野咩.............小市民~算啦

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 siuyubb 於 10-7-2 13:12 發表

有記認都冇用啦~鐵一舊...............我以前識好多人開車房~抄到架車甩皮甩骨~冇報驚就賣個登記比人~值錢架.............then拉架車返泥~冇登記既~燒返個no上去~~~又係一條好車..............呢d叫借屍還魂牙:igiv ...

噢... 借屍還魂咁就真係無計喇!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

大宅

好媽媽勳章

複式洋房

原帖由 outlet11 於 10-7-2 15:11 發表
撞車都唔報警先.....?

你明唔明點解撞車要報警牙mouth:撞到隻牛都要報警.........因為要搵人清理同埋可以告佢不小心~罰個師機比錢牙......................冇撞到人~出泥飛車朋友撞左朋友車~半夜冇人知到你撞車~冇人多手同你打999..........etc.............都可以唔報警~冇人知咪得囉~好多人就咁call 拖車~當爛鐵比人拖走就得架啦~如果你識得人~就算炒到反晒車~有人傷晒都可以幫你禁得實唔使有事牙~而家其實一路都講緊冇野係冇可能...............就算你係咁問我............我都只係會答你~得得得~你識人就乜都得啦.............好多人都知架啦...............香港又點者~咪又係大把野冇人知~表面功夫做得好囉~全世界都係架啦

別墅

擺明係老作扺毀警察
原帖由 mimichau 於 10-7-2 09:31 發表
都唔知堅定流~~

大宅

吾好意思我想問問, 既然係借屍還魂車, 警察仲可以做D 乜野
原帖由 siuyubb 於 10-7-2 13:12 發表

有記認都冇用啦~鐵一舊...............我以前識好多人開車房~抄到架車甩皮甩骨~冇報驚就賣個登記比人~值錢架.............then拉架車返泥~冇登記既~燒返個no上去~~~又係一條好車..............呢d叫借屍還魂牙:igiv ...

別墅

直頭la
原帖由 亞媽個女 於 10-7-2 13:03 發表
好有膠味...
比車撞到正常人都即時報警啦...
就算真係有手袋, 認為係證據去執都啱, 不過執完正常人都會即時報警
...

複式洋房

原帖由 老來嬌 於 10-7-2 15:41 發表
擺明係老作扺毀警察

人地成日講[[好仔唔當差]]可能有一d係好差人~但我唔認同全部都係好!!!!!!就算係~佢係你面前一定好我有朋友識好多差人~佢姐夫都係差人~人地成日講阿乜乜唔好唔好~但人前人後佢係一個好老公~好女婿~好朋友~點知後來比佢發現左好多衰野!!最後佢家姐仲自殺死左.........佢仲毫無悔意~為左唔想比記者知個老婆自殺~仲執好晒間屋先抱佢搭的士入急症可能我聽得多呢d野啦.........自己都識得d咁既人~不過我知道但係唔會刻意針對d差人囉~~~~~~~我係小市民~有幾何同果d人扯上關係丫*

複式洋房

原帖由 wingslaw 於 10-7-2 15:44 發表
吾好意思我想問問, 既然係借屍還魂車, 警察仲可以做D 乜野

下??冇野可以做~佢都唔會晒氣同你做~一句close file囉~唔係點者~你又冇証據*點解要為左你d小市民同你搞咁多野先??又唔會加佢人工既~!!有乜好處先.................更何況冇人會白痴到同d差老講~我on qq係度做犯法野牙~拉我丫....................架嘛

大宅

香港變了廣州省香港市.....警察變了公安......民主黨變了民建聯.......真正的香港人如果你有錢就快d移民啦~~~~無錢的就接受現實....自求多福.....

大宅

c9都要學識警權自衛術

進入:警權自衛術>當你遇上警察專頁

http://www.hkhrm.org.hk/police/know_your_rights.php

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 siuyubb 於 10-7-2 15:50 發表

人地成日講[[好仔唔當差]]可能有一d係好差人~但我唔認同全部都係好!!!!!!就算係~佢係你面前一定好我有朋友識好多差人~佢姐夫都係差人~人地成日講阿乜乜唔好唔好~但人前人後佢係一個好老公~好女婿~好朋友~ ...

佢點自殺架? 佢老公抱佢入到醫院都會比人問點解傷左架!
同埋點解要執番好間屋呢? 又唔係謀殺??

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

將手袋拋出希望當作賠償了事? ?? 點解掉埋自已D證件出來, 好怪好可疑, 唔多可信por......

複式洋房

原帖由 sumlam 於 10-7-2 21:09 發表

佢點自殺架? 佢老公抱佢入到醫院都會比人問點解傷左架!
同埋點解要執番好間屋呢? 又唔係謀殺??

佢燒<嘆>~~如果打999 d記者會知架嘛~我都唔知點解佢要執好喎~可能佢諗得太多野所以執好左先掛~我都唔知~就算係問~都唔係差佬問~係d醫生問~我估佢地年中都見唔少啦...........cheak左佢似自殺冇可疑好似醫院既差佬都由得你架啦~點會下下咁得閒理你d人自殺丫~屎忽痕咩mouth:同埋你抱住個人入院~d人咪最多當你暈左~鬼知你自殺定比人打暈咩...............

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 siuyubb 於 10-7-3 15:32 發表

佢燒~~如果打999 d記者會知架嘛~我都唔知點解佢要執好喎~可能佢諗得太多野所以執好左先掛~我都唔知~就算係問~都唔係差佬問~係d醫生問~我估佢地年中都見唔少啦...........cheak左佢似自殺冇可疑 ...

其實佢當得差, 唔會咁蠢自己走去執屋架~ 萬一佢老婆真係死左, d警察係要上門攞證據佢係咪真係自殺!!況且, 就算佢call 999, 班記者都入唔到屋架啦!!
佢自己執好屋, 冇哂證據萬一被人懷疑係謀殺咪好唔抵?
呢單野好有可疑囉~ 我就唔會信囉!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

你分析力強...

原帖由 sumlam 於 10-7-3 16:06 發表

其實佢當得差, 唔會咁蠢自己走去執屋架~ 萬一佢老婆真係死左, d警察係要上門攞證據佢係咪真係自殺!!況且, 就算佢call 999, 班記者都入唔到屋架啦!!
佢自己執好屋, 冇哂證據萬一被人懷疑係謀殺咪好唔抵?
呢單野好 ...

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

法庭判左佢有罪佢都要賠醫藥費架,以後有呢d事一定要報警

子爵府

唔明點解呢個屈警察嘅故事咁流... 都會有人信~

電視編劇都諗唔出咁爆嘅Q.... GOOD!

首頁

尾頁

跳至