自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢單野.. 真係好流下

一來掉手袋出來, 就一定唔會比埋 "警員委任證" 比人啦!!

二來撞到暈駝駝都仲識去執野, 佢都幾等 $ 洗

三來... 就算真係比人拉左, 都要落口供 (犯人都要落口供), 係呢個時候都可以記出真相啦!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 siuyubb 於 10-7-2 12:17 發表
就算係堅都好多人唔信啦...................我dadi上年比人偷左架7人車.........之後有一日真係比佢見返自己架寶貝車~不過已經比人換左色~~佢cheak過晒知道一定冇錯~報埋警拉晒人..................但之後件事 ...

我上年年尾比人偷左架車,半年後拉左人搵番架車,架車比佢撞左,果個人認哂所有野,其間我仲要交左5張告票,差人話對方會負責任賠償番,最後叫我拖走架車,果個人咩事都無,話賠,但一直耍,打番去差館問,差人話close左file@@
我都5知呢d咩法律

公爵府

好媽媽勳章

警察不會同你追賠償費
如小於$50000自己去小額錢債追
不過都係嘥氣
原帖由 teresa621 於 10-7-4 03:10 發表

我上年年尾比人偷左架車,半年後拉左人搵番架車,架車比佢撞左,果個人認哂所有野,其間我仲要交左5張告票,差人話對方會負責任賠償番,最後叫我拖走架車,果個人咩事都無,話賠,但一直耍,打番去差館問,差人話close左file@@ ...
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

首頁

尾頁

跳至