網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

有冇人用過,好似幾平咁喎,可以合五單。
http://item.taobao.com/item.htm?id=5078662493
不過有啲睇唔明白啫﹗

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我都想試下, 不過都係有d唔多明點做.
其實集齊送hk要幾$呀?

原帖由 patwong 於 10-7-2 09:44 發表
http://item.taobao.com/item.htm?id=5078662493
不過有啲睇唔明白啫﹗

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

不過送住宅要加多30元喎

侯爵府

呢啲係咪即係集運?咁我叫店主送去佢的收集中心我要付運費嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 patwong 於 10-7-2 13:12 發表
呢啲係咪即係集運?咁我叫店主送去佢的收集中心我要付運費嗎?

呢啲係咪即係集運?.... yes

咁我叫店主送去佢的收集中心我要付運費嗎?..... 當然要啦 國內送國內一般都係 <RMB10 首重

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我朋友用咗好多次, 都ok呀....

而我自己未試過集運....嚟緊第一次會用大家介紹的何生, 好大的一個工程, 集合8張單, 應會超10公斤呀, 其中6張單己何生到, 預計呢兩日另外果兩張單會到齊, 咁何生應可星期二發貨, 希望順利星期三或四可收到喇!!!

原帖由 patwong 於 10-7-2 09:44 發表
不過有啲睇唔明白啫﹗

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

如果係注明x件包郵,
係咪即可以免費送去收集中心呀?

原帖由 BforGirl 於 10-7-2 13:15 發表

呢啲係咪即係集運?.... yes

咁我叫店主送去佢的收集中心我要付運費嗎?..... 當然要啦 國內送國內一般都係

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 qlala 於 10-7-2 14:25 發表
如果係注明x件包郵,
係咪即可以免費送去收集中心呀?

咁你要用旺旺問清楚賣家發去集運公司地點包唔包郵 eg. 深圳(淘1站) / 廣州(何生)/ 江門 (常安)

因為有d話包郵可能只包同城而未必係全國包 所以一定要用旺旺同賣家溝通溝通

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我用過一次OK,果次合左3單一齊運,收完貨1-2天到我手.
今天再用,合2單,希望OK

禁止訪問

大宅

首重15, 續重5蚊咋! 上星期咁咁朋友介紹, 第一次用, bb連自己d衫共買左5間店, 都只係共重2.7公斤, 深圳到香港只收左$25運費, 計埋5間店國內運費$25 (有兩間免郵, 好多店都有國內免郵優惠), 共用左$50, 好抵呀! 值得推介!

如果只買一間店, 一公斤都只係$10(國內運費)+$15(深圳物流站到香港)=$25, 都抵過順x呀!

原帖由 mrs.hamster 於 10-7-2 22:04 發表
首重15,咁續重呢?

侯爵府

咁係咪要先拍運費$15,超重佢會再通知你再拍?同埋睇過佢啲送上門list,都唔知我屋企駛唔駛加$20添﹗
原帖由 wingtsang 於 10-7-3 03:23 發表
首重15, 續重5蚊咋! 上星期咁咁朋友介紹, 第一次用, bb連自己d衫共買左5間店, 都只係共重2.7公斤, 深圳到香港只收左$25運費, 計埋5間店國內運費$25 (有兩間免郵, 好多店都有國內免郵優惠), 共用左$50, 好抵呀! 值得 ...

侯爵府

派送表內非B區需要加收派送費30另外又派送範圍內住宅區均需加收派送費咁派到我家都唔知要收幾錢先啱???
原帖由 wingtsang 於 10-7-3 03:23 發表
首重15, 續重5蚊咋! 上星期咁咁朋友介紹, 第一次用, bb連自己d衫共買左5間店, 都只係共重2.7公斤, 深圳到香港只收左$25運費, 計埋5間店國內運費$25 (有兩間免郵, 好多店都有國內免郵優惠), 共用左$50, 好抵呀! 值得 ...

大宅

可以旺旺佢地問清楚! 不過, 通常住宅一定都要加收, 或者可選擇到佢地旺角同觀塘取貨點自取都得。

要注意係原來國內d快遞好鬼慢, 圓通上海到深圳要3-4天, 最好拍好哂幾間貨品, 請佢地一齊響果一兩天內發貨到深圳, 因為物流站可存貨7天, 過左要收$, 咁就唔抵! 自己再預一預大約幾多公斤, 拍下運費同比哂d要收嘅運單號碼佢地, 貨到齊後就會寄到香港, 一天就到。多付運費可退回。

原帖由 patwong 於 10-7-3 10:21 發表
咁係咪要先拍運費$15,超重佢會再通知你再拍?同埋睇過佢啲送上門list,都唔知我屋企駛唔駛加$20添﹗

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

係,佢地住宅係要加收架,不過而家好多都要加收.我就叫佢送去我公司,唔駛加.

侯爵府

如果我拍幾間店,我都想試吓用佢,不過我住香港區,要自取貨件又唔係幾方便喎﹗順丰門市就多啲,屋企附近都有間可以自取。

侯爵府

拍貨時要不要同店主講用邊間快遞送架?還是我給他淘1物流站地址就可以?
原帖由 wingtsang 於 10-7-3 12:30 發表
可以旺旺佢地問清楚! 不過, 通常住宅一定都要加收, 或者可選擇到佢地旺角同觀塘取貨點自取都得。

要注意係原來國內d快遞好鬼慢, 圓通上海到深圳要3-4天, 最好拍好哂幾間貨品, 請佢地一齊響果一兩天內發貨到深圳, ...

侯爵府

頭先同佢旺完,問佢送唔送西營盤高街(因個list內找不到),佢都答唔到,咁我話如我拍貨後佢先話唔先咁點算?佢建議我不要拍吧﹗唔做我生意

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 patwong 於 10-7-3 21:52 發表
頭先同佢旺完,問佢送唔送西營盤高街(因個list內找不到),佢都答唔到,咁我話如我拍貨後佢先話唔先咁點算?佢建議我不要拍吧﹗唔做我生意 ...

上次問過, 佢話住宅加$30-35呀~
仲比咗香港客服電話我叫我reconfirm o添!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有無門市自取架?送上我屋企要收多30蚊

首頁

尾頁

跳至