自由講場

跳至

首頁
45678...24

尾頁

複式洋房

Re: 鬼故 + 笑話+....

HinHinMa 寫道:
鸚鵡 

一個叫做大譚的男人在生日時收到一隻鸚鵡,這隻已長成的鸚鵡,不但態度很差,還滿口髒話;不是說罵人的話,就是些粗話。

大譚努力想變鸚鵡的態度,不斷地跟牠說些有禮貌的字眼,放輕柔的音樂,反正所有他想到可以給牠一個好榜樣的行為,他都做了。

但都沒甚麼用,於是他開始對鳥吼了起來,鳥也吼了回去。

他用力搖晃鸚鵡,結困只讓鸚鵡更生氣,而且變得更粗魯。

終於在無可壓抑的憤怒之下,他把鸚鵡關進了冰箱冷凍櫃中。

幾分鐘後他聽到鳥粗聲大叫,到處亂踢,還尖叫起來。

卻立刻就安靜下來,一分半鐘之內,他再聽不到半點聲音。

大譚被嚇 了,以為自己可能害死了鸚鵡,便馬上打開冷凍櫃的門。

只見鸚鵡冷靜地步出,踏上大譚伸出的手臂,說道︰「相信我粗魯的言談和行為必定冒犯了你、我會努力改進我的行為,我真的很抱歉,希望你能夠原諒我。」

大譚對於鳥兒態度的轉變很驚異,正想要問這戲劇性的變化是為了甚麼緣故時,鸚鵡又接口說道︰「我可以問一下,裡面那隻雞做錯了甚麼事嗎?」

大宅

複式洋房

笑暴咀

複式洋房

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

大宅

禁止訪問

禁止訪問

大宅

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

頂唔順喇!下下要自己慢慢搵返條鬼故 link 出黎,而家 post 係度方便下各位鬼故迷先•

鬼故
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

民房

洋房

民房

thank miriam

民房

我尋晚係第一次睇, 但都係要老公部先睇得哂, 謝謝

複式洋房

洋房

:-| :-| :-| 真係好驚!
[img align=right]johnny.datayard.com[/img]

別墅

~散佈愛~ 在你所到之處不斷散佈愛......首先要從自己家開始。 把愛給孩子、妻子或丈夫、父母,然後及於鄰人.......... 讓每一個分享過你的愛的人都能在離開後感受到生命中有愛。 ---德蕾莎修女 ~SPREAD LOVE~ Spread love everywhere you go.......first of all in your own house. Give love to your childred, to your wife or husband, to a next door neighbour......let no one ever come to you without leaving better and happier. ---MOTHER TERESA
該用戶已被刪除

民房

我地啱啱搬去天水圍, 第一次住18樓咁高, 個時阿女好好奇,
日日黃昏都衝去窗口向條街望, 佢個陣仲未返學.
住咗一個月到, 我起初都冇野, 見佢日日都係黃昏往窗口揮手, "bye bye 伯伯, bye bye 伯伯", 我以為細路女同 d 看更揮手好正常,
唔覺, 唔覺, 我見佢日日都係咁, 有d 奇怪, 因為每次經過管理處佢都唔肯叫人, 但每日入黑佢就邊得咁熱情, 有d驚.
有日, 我又見佢向窗口講"bye bye 伯伯",
我即刻放下d飯菜, 衝去窗口
一望, 心都涼, 條街一個人影都冇, 有咁高都冇可能望到,
我驚到控制唔到, 震哂口問佢, "sonia, 你同邊個講bye bye"
........
.........
一把天真的聲音就答我,"同太陽伯伯囉, bye bye 伯伯, bye bye 伯伯"

JJ&JEFF 寫道:
deleted[/quote]

首頁
45678...24

尾頁

跳至