跳至

首頁
34567...12

尾頁

別墅

你地好呀,我大女2歲半,而家夜晚訓得唔好,搞到日頭返工好辛苦,又累又想嘔,每日放工返屋企第一件事就係入廁所嘔,夜晚又無乜心機同個女玩,唉我下月仲要搬屋,希望挨過呢幾個星期會好些啦

禁止訪問

別墅

我都係最想自己湊, 但係而家已經有工人加99 (因為同99住), 如果我都唔返工係屋企, 就要日日對住99, 我驚到時頂唔順~

原帖由 CarrieTo 於 10-7-30 11:10 發表
我都是唔想相差太遠,不過這胎比預期早了幾個月。
我媽、阿爸、奶奶都可以幫手,所以唔太擔心,但我其實最想自己湊,不過要供養兩邊父母實在好難唔打工。 ...

大宅

Just went to prenatal check (1st time) today. But it was toooooo small to see. Doctor said may be the date of ovulation is few days later.... he tended to adjust the expected due date. But my feeling is not very good la... He gave me an injection to see if it can help... sigh... Hope everything is fine.

大宅

我又報到先!
大女三歲半。
現在 6 weeks.
預產期27/3/2011.

大宅

估唔到11.03有咁多第二胎mama, 仲要大仔大女都係差唔多年紀, 咁就好囉, 第時gathering 大既出黎都唔會悶親

公爵府

我新加入先~~大家好
我現在約5weeks幾,第2胎
之前第一胎4weeks幾5weeks巳經嘔到死死0下
仲嘔到要入院,釣葡萄糖水
今次暫時無唔舒服,胃口又ok
只係個人比較累,不過從來無流紅流啡
本來無唔舒服係好事
不過兩胎反應對比太大啦,有無媽媽係0甘
我下星期先去醫生到第一次照超聲波
好緊張bb點呀

別墅

Hi,大家好,我都要報到,我個大女依家差不多8個月大,呢一胎比我預算早,我原本想年尾先開工,點知早左,要重新plan過

大宅

宜家先岩岩7wK,己经见肚喇!可能瘦喇,第1胎成11,12wK先有個甲甴肚!係咪第2胎個肚大得快d呢?

大宅

呢排成日都作嘔作悶好辛苦,成日都好累只想攤喺度乜都唔想做,連陪個女去玩都冇晒心機,覺得好對佢唔住但自己又無能為力,唉…
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

複式洋房

我都係呀!仲有,成日睡不好!同上一胎完全不同!

原帖由 maggie_chung 於 10-8-1 18:54 發表
呢排成日都作嘔作悶好辛苦,成日都好累只想攤喺度乜都唔想做,連陪個女去玩都冇晒心機,覺得好對佢唔住但自己又無能為力,唉…

大宅

你地第一胎有無人係私家生呀?

我第一胎私家, 而家仲諗緊呢胎好無去政府慳返幾萬蚊算

大宅

我早幾日飲咗d中藥舒服晒,但昨天開始又好辛苦,現在還要工作,好辛苦啊,我今早嘔了兩次。
原帖由 maggie_chung 於 10-8-1 18:54 發表
My baby girl: Samantha: 10 Oct 2009
Sammi: 15 March 2011

大宅

我印象中上一胎冇咁辛苦,冇嘔過又擦得,今次真係辛苦好多,唔知同年紀大咗有冇關係呢?

原帖由 root 於 10-8-1 22:14 發表
我都係呀!仲有,成日睡不好!同上一胎完全不同!

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

我第一胎係仁安生,呢胎都想呀!但老公想我去威院生,理由同你諗法一樣…

原帖由 ChrisAlfred 於 10-8-2 09:12 發表

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

我冇嘔呀,係作嘔作悶ja,不過我寧願嘔出嚟,可能會舒服啲…

原帖由 CarrieTo 於 10-8-2 10:56 發表
我早幾日飲咗d中藥舒服晒,但昨天開始又好辛苦,現在還要工作,好辛苦啊,我今早嘔了兩次。
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

複式洋房

大家有冇發冷呀? 我呢胎成日發冷,有少少擔心~~:(

別墅

我第一胎係養和生, 今胎都應該係~

原帖由 ChrisAlfred 於 10-8-2 09:12 發表

大宅

不至於發冷, 但怕凍左囉...

原帖由 飯島寶 於 10-8-2 15:27 發表
大家有冇發冷呀? 我呢胎成日發冷,有少少擔心~~:(
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

係呀, 我都係呀, 上次冇咁辛苦....今天真係陀到想c....
成日嘔又嘔唔出喎...激死
唔知係咪年紀大, 個人成日雲雲地....手腳成日痺

原帖由 maggie_chung 於 10-8-2 12:33 發表
我印象中上一胎冇咁辛苦,冇嘔過又擦得,今次真係辛苦好多,唔知同年紀大咗有冇關係呢?

8/4 - 7w 有閃閃 :)  105lbs

首頁
34567...12

尾頁

跳至