自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

好媽媽勳章

你 C6 啱,我都聽過人咁講....

吹............ 唔漲

原帖由 小玲太太 於 10-7-3 01:38 發表
我C6話.........
婦道人家唔好亂同男人講.........."吹呀?!吹呀?!我鍾意吹呀~! 點吹都得~!"........因為吹=吹蕭

如果比C6見到我同男人咁講, 肯定

不過可能C6呃我啦, 我又無周圍問人係咪真 ...

大宅

我老公都唔俾我講「吹」呢隻字架
婦道人家唔好亂同男人講.........."吹呀?!吹呀?!我鍾意吹呀~! 點吹都得~!"........因為吹=吹蕭

子爵府

原帖由 cathy-tse 於 10-7-3 01:40 發表
入咗黎呀.........

睇完場波, 仲忐忑不安中

咪發下UP風囉

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同意!!

頭先我睇到樓主講 "吹", 以為個男人答佢一句, 你係唔係想幫我 "X" 先

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

原帖由 洗手盆 於 10-7-3 01:43 發表
你 C6 啱,我都聽過人咁講....

吹............ 唔漲

認真問: 吹咩呀? 係咪吹波波吹唔漲?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

魔笛追魂...拿拿拿..咪咁多樂器呀下

禁止訪問

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔係......係話女同男(食蕉)咁解...
原帖由 小玲太太 於 10-7-3 01:49 發表

大宅

好媽媽勳章

樓主吹咩我咪吹咩囉.................

吹你唔漲,"蚊"你唔長,大笨象,渣支槍,去打扙,打唔贏,番嚟食碗辣椒醬.........

原帖由 小玲太太 於 10-7-3 01:49 發表

子爵府

原帖由 szeszes 於 10-7-3 01:45 發表
同意!!

頭先我睇到樓主講 "吹", 以為個男人答佢一句, 你係唔係想幫我 "X" 先

樓主仲話.........點吹都得.......
比個男人語言上佔便宜就唔好啦

大宅

樓主同我以前一樣乜都唔識, 我至從入左呢間公司俾人教壞左咯
原帖由 小玲太太 於 10-7-3 01:53 發表

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 洗手盆 於 10-7-3 01:52 發表
樓主吹咩我咪吹咩囉.................

吹你唔漲,"蚊"你唔長,大笨象,渣支槍,去打扙,打唔贏,番嚟食碗辣椒醬.........
睇來禾都唔係大你好多

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 小玲太太 於 10-7-3 01:53 發表

好難想像咁既說話係出自 3子之母

子爵府

原帖由 conniechan125 於 10-7-3 01:50 發表
魔笛追魂...拿拿拿..咪咁多樂器呀下

啋..~~~~~~!
學可樂小姐話齍,吹水咋, 最多識吹埋波波, 吹樂器我唔識架

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 龍鳯媽媽 於 10-7-3 01:54 發表
樓主同我以前一樣乜都唔識, 我至從入左呢間公司俾人教壞左咯
唔係用呢樣嚟做藉口嗄化mouth:
咁....我又係乜都唔識KA噃.....BUT我一定識專重人哋,專重自己囉
女人之家.... 我就呢一世都唔會講呢種說話嘞
你的人格如何,你的人生亦必如何!

大宅

我意思係樓主會唔會唔知「吹」呢個字點解, 我幾年前都唔知「吹」解吹蕭個d , 我以前連吹蕭都唔知點解
原帖由 1013angel 於 10-7-3 02:12 發表
唔係用呢樣嚟做藉口嗄化mouth:
咁....我又係乜都唔識KA噃.....BUT我一定識專重人哋,專重自己囉
女人之家.... 我就呢一世都唔會講呢種說話嘞 ...

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 gucci_ha 於 10-7-3 01:58 發表

好難想像咁既說話係出自 3子之母
唔好話為人之母唔應該講,係女人都唔應該咁講啦 (個人認為咋)
一個人有冇個人修養....從佢平時言語談吐中已可略知一二.....

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 龍鳯媽媽 於 10-7-3 02:15 發表
我意思係樓主會唔會唔知「吹」呢個字點解, 我幾年前都唔知「吹」解吹蕭個d , 我以前連吹蕭都唔知點解
無論佢識唔識吹咩都好啦,佢咁囂C嘅語氣....
SORRY....佢咁嘅做人態度....我就不敢苟同嘞

首頁
12345...8

尾頁

跳至