自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

我想叫囡囡學游泳,不知道去邊度好,史X福很多人話唔好,點解?我想如果好,為什麼現在還有泳班沒報滿,仲周圍叫人試堂。

洋房

唔該大家俾D意見

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

好唔好就唔知, 不過我今日去過沙田圍呂明才果度, 諗住帶我仔仔試堂, 入更衣室前就見到個泳池好多人學緊游水, 但入到更衣室就"壓"味, 比較臭, 我仔仔因為臨時縮沙, 所以無試到就走左...

大宅

my friendSSSS said the tutors are very bad-tempered!! they forced the little kids to go into the water gar!

伯爵府

我仔仔剛剛完成左10堂學前班, 第一,二堂喊到九彩, 我叫左好耐佢都唔落水, 仲扣喉嚇我, 但在場幫手既哥哥可以叫到佢唔喊仲落左水, 跟住都無問題. 我次次去都見到D好細既小朋友來試堂, 都無被迫落水甘陰公.

係有D好惡既阿SIR, 不過佢係教4式既, 見佢堂堂都好大聲, 好怒氣既.

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我想問下你仔仔係邊區學呀? 我都想俾囡囡學游水呀

原帖由 hui_bb 於 10-7-4 14:39 發表
我仔仔剛剛完成左10堂學前班, 第一,二堂喊到九彩, 我叫左好耐佢都唔落水, 仲扣喉嚇我, 但在場幫手既哥哥可以叫到佢唔喊仲落左水, 跟住都無問題. 我次次去都見到D好細既小朋友來試堂, 都無被迫落水甘陰公.

係有D好 ...

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

如果你自己本身識游水, 就會知佢哋根本教唔倒野比小朋友, 晒$ :;pppp: :;pppp:

大宅

我個仔昨天已試堂 - 我其實都報咗 summer course 當比學吓嘢唔使佢一日玩到黑, 我個仔本身唔怕水仲好鍾意學, 昨天都有一個小朋友怕水d 哥哥仔都好有心機, 但好唔好就唔知喇. (我個仔都 4 歲幾) 我係將軍澳黃永榭學d地方都ok

大宅

我大仔係佢地度學左足足一年, 冇停過, 幾cold都帶阿仔去, 都學吾識.

我吾明:
(1) 阿仔當時得4歲, 一定要先學自由style, 邊夠力? 同佢地反映左好多次, 次次都叫我俾d耐性. 好! 我就俾足一年時間你.
(2) 我地係西灣河韓國人學校上堂, 幾條lane, 每條lane再分成3-4段, 小朋友一起步游兩下就要停, 點學?
(3) 我地學星期日晚上, 一個course 10堂計, 會有3-4個不同教練有分教, 但擺明佢地冇溝通, 第8堂會教返第2堂d野.
(4) 我阿仔明明升左級, 上一級既教練仲係咁教之前學左個d, 要我成日走去同d職員講.

如果你小朋友係去操水(已學識游泳, 而想更上一層樓), 呢個地方可能適合你. 初學者, 算吧啦! 當去kill time.

大宅

醒目開學勳章

好唔好我就真係唔知,只是知道我仔和朋友個仔同時在不同地方學游水,佢揀史xx,我揀另一間,我仔學完20堂已經可以游到自由式及學緊背泳,但朋友個仔仍然背住"書包"(浮板)游,結果放棄沒有再游.
另外亦有朋友話如果去史xx是高教練教就會好好,反而其他就會好hea,如果只是想比小朋友"玩水"是完全沒有問題的.
(以上只是個人意見)

伯爵府

虎到金來勳章

我剛報左5堂,指明要某教練,佢答應我才報,點知上左2堂,都係唔同教練,問佢才講指定既教練唔得閒,結果餘下既堂要求退款,佢亦知理虧,退返俾我.
不過唔係個個教練識氹小朋友.有D真係由佢喊足一個鐘唔理架

大宅

我仔仔在西灣河學了3年,現在操水班,基本上都是教他們正確姿勢,最初都好心急,但人地說最重要打好個底,我自己不是住私人屋苑,沒有私家泳池,如果參加出面泳班,自己又要付入場費,一條lane 有時會分3段,但太長教練有看不到小朋友的姿勢,所以有好有吾好!如果要快真的不要參加史X福!我就比較喜歡惡教練,因為仔仔怕先會聽人說,現在教練都比較"林"所以有時仔仔都吾理個教練!

伯爵府

我都係星期日在西灣河韓國學校學, 真係唔好咩? 老師次次唔同又好似係喎.

大宅

好差!!教練一d就唔識教,一d就鬧人鬧到上癮.

伯爵府

好媽媽勳章

其實我諗係視乎個別教練經驗, 我有朋友個仔學過, 佢都話差唔多每兩堂就換教練, 所以好難跟到小朋友既進度, 學左半年左右, 冇乜進展, 結果佢都轉埋黎同我囡囡一齊學.

首頁

尾頁

跳至