自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

泊左架車係頌安停車場,已經泊單邊,我架仲要係細車,又泊貼柱邊,都比人撞凹/花架車,再望下地下條車痕,隔離架車(已閃)有乜理由架車入晒我個位黎出/入,又冇仇報,好心痛,今日吾身歸故土,祝君朝朝也相同:;pppp:,呻完…

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唉..D盲毛好心唔好揸車啦..
又唔係醒..連泊位都可以撞人架車..
低能架咩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我姑奶琴日都係泊架車係car park比人撞到..又要去整...又捉唔到人....

我老公前幾日比人撞到架車個bumper,無明顯傷,但拎返廠..就話個扣爛左...但對方肯賠錢...... 但我架車落地一個月咋..第2次有事啦...

民房

如果係我都心痛死=[
真係要渣好手車去.唔好搞到有麻煩,

男爵府

公爵府

原帖由 agneskong 於 10-7-4 01:05 發表
泊左架車係頌安停車場,已經泊單邊,我架仲要係細車,又泊貼柱邊,都比人撞凹/花架車,再望下地下條車痕,隔離架車(已閃)有乜理由架車入晒我個位黎出/入,又冇仇報,好心痛,今日吾身歸故土,祝君朝朝也相同:;pppp:,呻完… ...

如果你己經好肯定係你隔離架車,你可以要求睇錄影帶架

子爵府

好媽媽勳章

泊車場仲有機會搵到賤司機,可以報警睇帶.我泊街先無仇報.
醒起細個時睇到有架車撞到另一架車,我MARK低車牌等被撞架車司機攞車話俾佢知,好有正義感.感受到有人話俾我知邊個撞到架車時,憤怒之中有D雪中送炭

原帖由 agneskong 於 10-7-4 01:05 發表
泊左架車係頌安停車場,已經泊單邊,我架仲要係細車,又泊貼柱邊,都比人撞凹/花架車,再望下地下條車痕,隔離架車(已閃)有乜理由架車入晒我個位黎出/入,又冇仇報,好心痛,今日吾身歸故土,祝君朝朝也相同:;pppp:,呻完… ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

瑪瑙宮

唔可以報警,等警察睇錄影帶咩??
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

無論泊邊, 我都會用影底邊部車泊我隔離,
有咩事我一定報警.
尋晚我屋企停車場有個白痴泊左係我地個位隔離,
我都即刻叫停車場阿姐叫佢唔好泊我隔離,
因為佢泊係度, 依個位黎計,
佢開車門一定撞到我車門.

複式洋房

D人撞左你架車, 咪話你見唔倒, 見倒, 佢都未必會賠比你!!
樓主當破財擋災吧.

男爵府

大宅

原帖由 ChammyMAMA 於 10-7-4 10:41 發表
唔可以報警,等警察睇錄影帶咩??
我係新牌仔,唔識咁多,我泊左成6-7個鐘(時租),又唔見有仔路電視鏡頭,點捉呀?個位都唔細啦,我仲泊貼邊,都仲可以撞到我,d人都唔知點渣車,仲差過我P牌仔…

珍珠宮

好媽媽勳章

下下都影相咪好唔得閒?

原帖由 nana832 於 10-7-4 11:10 發表
有咩事我一定報警.
佢開車門一定撞到我車門. ...

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 nana832 於 10-7-4 11:10 發表
有咩事我一定報警.
佢開車門一定撞到我車門
. ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 agneskong 於 10-7-4 12:01 發表
我係新牌仔,唔識咁多,我泊左成6-7個鐘(時租),又唔見有仔路電視鏡頭,點捉呀?個位都唔細啦,我仲泊貼邊,都仲可以撞到我,d人都唔知點渣車,仲差過我P牌仔… ...

你架車已經駛走左就無仇報, 如果唔係去同管理處講, 佢地就算無閉路電視, 都可能會有人巡mark低每個位既車牌架.

我亞嬸之前去新城市廣場比人撞到架車, 事後睇帶搵得番係邊架撞佢.

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無妄之災

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

D人係咁冇公德心,己所不欲,勿施於人,我同你一樣都泊到好埋條柱,有日我發現我架車嘅後座位度門,突然多左好多一條條(vertical)凹痕,有成十幾條,我好少泊出街,通上都係接送,大部份時間都係泊係屋苑carpark,我唸係泊係我隔離架車開門成日撞倒我架車,我同management講,佢同番嗰個車住講叫佢小心D,因為冇理由同一度門有咁多凹痕,肯定係隔離個車主整,先會有咁多凹痕,不過冇証冇據都冇佢乎

首頁

尾頁

跳至