夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

candynww: "可能有D 人覺得唔係咩一回事,...."

我都明白0嫁,我生過三個,我願意喂人奶,喂足十幾個月。0華!真是無覺好訓0嫁。 我支持你,為得丈夫的 太太,非你莫屬了。

子爵府

原帖由 ac321 於 10-7-7 17:36 發表
Thanks for your support.
To some sisters, give birth of kids may be a easy job .......... but not to me.

Due to some reasons (about 99), we planed to have our kids when I was over 30 (my husband w ...

所以,聖經裡教的好,“勿論斷人”
無論聽到的是什麼,看到的是什麼,都唔好論斷人。 我們都不是清官。只有神是。

我正在學習這“勿論斷人”的界定。

如果我有難產的身子,我也會要老公應承我,我負責生,你負責養到十八歲,點止啊,養到子女能夠獨立啊! 我才放心盤住我條命冒險生啊。

洋房

原帖由 寵壞了 於 10-7-7 12:11 發表
我老公份工好辛苦,要成日企,有時返到屋企見到佢累到唔想郁,見到都心痛,有時我會幫佢踏下骨,針杯水比佢飲咁,佢都有同我講唔該,其實我都覺得唔需要囉,2公婆有咩所謂
尋日我老公返到屋企已經好夜,返到來咩都唔理就訓左 ...

You are so sweet

瑪瑙宮

我 C6 唔識講唔該的. 不過, 我 99 好老要我地有時去佢屋企照顧佢, 我 C6 見我服侍得佢呀媽 C C 服服, 佢有時會幫我捏下膊頭, 算佢啦, 不過, 佢返到自己屋企就會打回原形 .
原帖由 寵壞了 於 10-7-7 12:11 發表
佢都有同我講唔該, ...

禁止訪問

禁止發言

男爵府

死la...諗唔到例子tim...我諗大住肚仲煮飯比佢食or 唔理佢d $$ 點用 or 唔使佢比家用, 甘算唔算呢?

唔怪之得老公成日話我唔夠care 佢la...原來係真gei....真係要同佢講聲sorry ar....

子爵府

算你啦。 不過可以再好 D,你都0念埋喇,就系 tum tum 老公。 同佢講聲sorry .

我都發覺我0念唔出我對老公有 D 乜 0野好。 我要 快 D 計劃每日想想可以為老公做 D 乜

原帖由 mi032280 於 10-7-28 15:36 發表
死la...諗唔到例子tim...我諗大住肚仲煮飯比佢食or 唔理佢d $$ 點用 or 唔使佢比家用, 甘算唔算呢?

唔怪之得老公成日話我唔夠care 佢la...原來係真gei....真係要同佢講聲sorry ar.... ...

拉。

子爵府

我0念我0甘,就算我想做人29都無人要啊! 0念佐0甘耐,先至0念出另一個我對老公又幾好0既例子:
上星期六休息,在家抹廚房同飯廳地板。日本式抹,跪住用手每寸地來抹。可能很久沒有抹地板了,抹完晚上睡覺都因手發酸軟而睡不著。又沒有向老公0申。到今天才0申。

別墅

諗落又好似無乜實際例子舉出我對老公有幾好添,多謝你開呢個topic提醒我,就黎到9周年結婚紀念日,係時候要反醒一下.

水晶宮

我凈系諗到成日蝦巨...慚愧...
用最大忍耐同6299和睦相處算唔算呢...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我對c6麻麻地.... 以前可能好d...

子爵府

原帖由 54heima 於 10-8-18 22:41 發表
我凈系諗到成日蝦巨...慚愧...
用最大忍耐同6299和睦相處算唔算呢...

對於我來講,LEE 個例子都算啦。對6299好系給面子給老公,唔系給面子給6299。 我系6299,姑奶,大伯面前很少發表自己意見。講多錯多。

子爵府

原帖由 conniecheung 於 10-8-19 01:32 發表
我對c6麻麻地.... 以前可能好d...

可唔可以講講以前對 老公好0既例子呢?
除去老公如何衰,如何不是, 只0念0念衣家點先可以做翻以前對老公好0既事情? 你唔使在這講,給自己0念0念0姐。 有了小朋友,真系分薄了對老公的好。或者你其實都依然對老公好,只是好的地方與以前不一樣。

謝謝留言。願你老公感覺到你對他的好啦,就如一些老婆能感覺到她的老公對她的好,可以在此夫妻情感裡讚讚老公。

複式洋房

結婚就快7年,可能佢大我10年所以佢好識照顧我同好細心, 我知道我脾氣真係唔好,以前為少少事就會黑面,:;pppp:
我知道要珍惜眼前人, 呢幾年我自己已經改咗好多, 有時都會問佢結咗婚咁內開心咗定同之前差唔多呀? 佢都話開心過之前同埋我脾氣好咗, 我都要多謝老公!

子爵府

原帖由 小勤 於 10-8-20 15:54 發表
結婚就快7年,可能佢大我10年所以佢好識照顧我同好細心, 我知道我脾氣真係唔好,以前為少少事就會黑面,:;pppp:
我知道要珍惜眼前人, 呢幾年我自己已經改咗好多, 有時都會問佢結咗婚咁內開心咗定同之前差唔多呀? 佢都 ...

知道,又能改到,真系好喇。最重要系老公都識別到你的好。

"有時都會問佢....." 唔錯,直接溝通,問 feedback 我都要學學LEE條橋先。

子爵府

原帖由 heichunmum 於 10-7-28 00:48 發表
呢個topic真係好好,好多時我地女人會習慣左要老公先對自己好,習慣了接收,而忘了耍付出,我另一半(唔係老公)都對我好好,知我要返大陸買貨,佢會特別抽時間車我上去,再陪我買,再車我返嚟,我自己就唔係好識氹佢,不過知佢鍾意飲老火湯,一有時間都會煲湯,拎俾佢飲,其實男人最需要可能係女人的信任同體諒,有時佢好忙,可能少左對我的關心,自己都會儘量體諒,唔會懷疑佢,咁可能已經足夠

我覺得你看得很准喔。趁著二人世界,就可以多點把握機會多對另一半的好。加油。

瑪瑙宮

我以為大我 5 年都够大啦, 我諗要大我 10 年至够.
原帖由 小勤 於 10-8-20 15:54 發表
我知道要珍惜眼前人, 呢幾年我自己已經改咗好多, 有時都會問佢結咗婚咁內開心咗定同之前差唔多呀? 佢都 ...

子爵府

最近要摘日子放我假。我完全讓老公選擇我放假的日子。時間全由老公運用。

子爵府

We were eating grapes on a big round dinning table, one of our kids dropped a grape on the floor and it rolled under the table.

My husband looked and wanted to band his back to pick it up.
My husband: "Oh...... my back is killing me.... "

I: "I will go get it. I can craw under the table to pick it up. "

Husband: "It rolled right to the center."

I: "I see it and no problem.........."

I crawed under the table finished picked up the grape....
HUA LA...嘩啦!.... a bunch of rice cake 爆米花 fall down from another kid seat...

Husband: "That was me doing it.............. .........you may just well stay down there......"

Me: " No problem, I can pick them all up. "

首頁
12345...6

尾頁

跳至