家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解我睇唔到d相? 因我都要裝修, 想參考下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Emily,

我之前pm咗你, 可唔可以麻煩你俾田貝四路買磚同燈的資料我? 我四月都收樓啦, 想攞定做參考, 唔該!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

如欲索取資料,請直接pm有關會員,多謝合作!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

複式洋房

原帖由 Emily_fung 於 10-7-9 11:19 發表
終於入伙了
http://i216.photobucket.com/albums/cc215/Emily_fung1217/IMG_0996.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc215/Emily_fung1217/IMG_1000.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc215/Emily_fung ...

請問你個廚房由個窗去到門口有幾多呎呀,我都想整到好似你咁,但好似唔夠位.

男爵府

我除左家私,廚柜,之外,其他都係師父搞,暫定已要17萬,未計料.

大宅

好媽媽勳章

大概8尺深,我唸細有細做既,我就邊邊系櫃筒,之後有個米箱(taobao買),拉藍(taobao買)之後洗手盆
原帖由 sowai 於 11-3-5 22:34 發表

請問你個廚房由個窗去到門口有幾多呎呀,我都想整到好似你咁,但好似唔夠位.

大宅

好媽媽勳章

17萬包吾包家私?廚櫃?我覺得廚房同廁所呢兩part用錢最多
原帖由 JoanJJJ 於 11-3-7 13:13 發表
我除左家私,廚柜,之外,其他都係師父搞,暫定已要17萬,未計料.

複式洋房

原帖由 Emily_fung 於 11-3-7 22:59 發表
大概8尺深,我唸細有細做既,我就邊邊系櫃筒,之後有個米箱(taobao買),拉藍(taobao買)之後洗手盆

Oh, i got 6 st ft only. my cf said it not enough space for the part that you put microwave. so sad.
anyway, thanks for your info.

複式洋房

原帖由 Emily_fung 於 11-3-7 22:59 發表

Hi Emily,

Can you teach me how to post photo here.
i want to share with u my new home when it is finished.
thanks!

男爵府

17萬唔包家私,唔包廚柜,唔包浴室,唔包全屋磚.唔包所有門.
我估入伙埋單30萬多d.
個師父話會帶我地去大陸買料.

原帖由 Emily_fung 於 11-3-7 23:00 發表
17萬包吾包家私?廚櫃?我覺得廚房同廁所呢兩part用錢最多

複式洋房

原帖由 JoanJJJ 於 11-3-8 21:46 發表
17萬唔包家私,唔包廚柜,唔包浴室,唔包全屋磚.唔包所有門.
我估入伙埋單30萬多d.
個師父話會帶我地去大陸買料.

be careful about the quality. my cf said if we choose to buy from PRC, we need to buy a little more for reserve as it is easily broken. Better chose the big 10 brand for floor tile.

everything not included, it's a little bit expensive wor. how big is your flat?

大宅

好媽媽勳章

系阿,大陸買磚要預多D阿,因為送到來有可能會有D裂左或者爛左

男爵府

593'.可能入伙要30個多DD.
原帖由 sowai 於 11-3-9 13:46 發表

be careful about the quality. my cf said if we choose to buy from PRC, we need to buy a little more for reserve as it is easily broken. Better chose the big 10 brand for floor tile.

everything no ...

男爵府

畀面勳章

Hi Emily

我唔系睇得好清楚你個抽油煙機,請問你用甚廣牌子及型號?另外,請問你個雪櫃幾多Litre?

複式洋房

原帖由 JoanJJJ 於 11-3-9 23:41 發表

貴咗小小, 但唔緊要, 最緊要手工好,
你幾時入伙呀! 到時可唔可以post d 相睇吓?
我預計4月尾

複式洋房

原帖由 CP991 於 11-3-10 09:21 發表
Hi Emily

我唔系睇得好清楚你個抽油煙機,請問你用甚廣牌子及型號?另外,請問你個雪櫃幾多Litre?

我都想知, 煩惱緊用咩抽油煙機. 有冇好介紹, Thank you

大宅

好媽媽勳章

原帖由 JoanJJJ 於 11-3-9 23:41 發表

妳系米整好多野啊,我700幾尺全包都吾使30窩

大宅

好媽媽勳章

抽油煙機系德國寶啊,雪櫃系P記370L個只

男爵府

我除左昌唔使搞.唔使換喉.其他都做.

原帖由 Emily_fung 於 11-3-10 11:45 發表

妳系米整好多野啊,我700幾尺全包都吾使30窩

男爵府

咁你個師父好唔好呀.我4月4先收樓.有排先入伙.

原帖由 sowai 於 11-3-10 10:55 發表

貴咗小小, 但唔緊要, 最緊要手工好,
你幾時入伙呀! 到時可唔可以post d 相睇吓?
我預計4月尾

首頁

尾頁

跳至