懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我18wk開始腳水腫到宜家35wk幾啦!前個星期開始痕,我有抓過痕養既位置,直家唔敢抓啦!我怕會有印,宜家出咗紅色點點,我只用baby oil按摩咋!,有無人知係咩黎架?真係好痕丫!

禁止訪問

大宅

咁妳個朋友情況係點架?
黎緊產檢,我會同姑娘講!

大宅

係唔係生濕疹呀 ??

大宅

原帖由 daiyanyan 於 10-7-13 17:04 發表
係唔係生濕疹呀 ??

大肚婆會生濕疹架?
紅色點點係對腳小腿既位置,如果著短襪可以邐住既位置!
如果係濕疹又感該點做呢?
請指教!

大宅

因為我對腳水腫,跟住腫到腳面有D"慶",,開始痛啦!之後就痕,抓過之後,出現紅色點點,我就用baby oil揉過,一黎可以保濕,二黎唔會傷到皮膚!

今日去藥房問過,佢一睇完我對腳既情況,就話要戒海鮮,牛肉同雞蛋,係敏感,(我諗又要戒口呀!之前咳咗成個月,已經戒口,又黎呀!)跟住請佢介紹我用邊隻藥膏好,佢攞咗兩隻我睇,就介紹好D果隻我用,兩款價錢一樣$48,治膚膏同治膚療,最後我買咗治膚療,平咗$3蚊俾我潻~跟住我話要支滴露,佢邊攞邊問我攞黎洗腳呀?提醒咗我:攞黎洗腳之後先揉藥膏,可以殺菌喎!我試咗先!有無效再話俾大家知啦~

別墅

我生之前都係甘,跟住睇醫生,係敏感,睇咗2次都唔得勁痕,又訓唔到,但生完bb後自然好返
原帖由 Love111111 於 10-7-14 20:18 發表
因為我對腳水腫,跟住腫到腳面有D"慶",,開始痛啦!之後就痕,抓過之後,出現紅色點點,我就用baby oil揉過,一黎可以保濕,二黎唔會傷到皮膚!

今日去藥房問過,佢一睇完我對腳既情況,就話要戒海鮮,牛肉同雞蛋,係敏感,(我諗又要戒口呀! ...

大宅

會唔會係荷爾蒙問題呢!

妳果陣睇完醫生有無俾藥膏妳掬敏感位置丫?

首頁

尾頁

跳至