自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

佢地有病呀? $33/HR,咁佢地24小時STANDBY, 咁一個月接近2萬人工? 發佢地的春秋大夢啦。

如果計8小時, 佢地又會話只工作8小時架啦。 呢D人真係貪得無厭!

伯爵府

工人貪得無厭:;pppp: :;pppp:

加埋不知所為李xx議員支持.... 害死香港人
原帖由 siulili 於 10-7-14 13:07 發表
佢地有病呀? $33/HR,咁佢地24小時STANDBY, 咁一個月接近2萬人工? 發佢地的春秋大夢啦。

如果計8小時, 佢地又會話只工作8小時架啦。 呢D人真係貪得無厭! ...

大宅

醒目開學勳章

我地偉大的你啅人議員,一路都幫佢地爭取緊。

原帖由 siulili 於 10-7-14 13:07 發表

如果計8小時, 佢地又會話只工作8小時架啦。 呢D人真係貪得無厭! ...

伯爵府

叫d人罷請菲庸,睇佢哋點!成個國家都唔掂呀!

水晶宮

好媽媽勳章

幾時講架?如果係真,咁即係只有有錢人先請得起

伯爵府

如果佢地咁高人工,我估香港好多媽媽都會轉做全職, 因為佢地人工仲高過阿MUM出去打份工呀。 佢哋有無用腦架? 咪計埋佢地囉, 無所謂架, 呢D咪叫攬住一齊C, 大量太太回家做全職媽媽,咁佢地都返老家做佢地的媽媽啦!

原帖由 tramtram 於 10-7-14 13:14 發表
工人貪得無厭:;pppp: :;pppp:

加埋不知所為李xx議員支持.... 害死香港人

珍珠宮

$33/hr? 同HK人爭取既一樣? 好喎~ 我真正要用工人時間只係5pm to 9pm~ 同我計時薪? 我淨係用4hr, 咁住同食我收返工人$3000~ 喂, HK工人唔包食住 & 医療架~ 要平起平坐? 得!!! 咁就同HK人待遇一樣, 我比夠你$40/hr 點話吖~~

超值呀~~

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

頭先我睇新聞都啞左..
佢地D家人又唔係香港生活..
指數邊到有我地咁高?
佢又唔駛交租...住係僱主屋企
但又要同香港人睇齊...真O 咀

伯爵府

剛剛睇新聞, 話佢地都爭取埋一份, 又話如果有最低工資,僱主可扣佢哋住同食用。 低能, 家下我分租咩?

佢地都唔用腦架, 如果佢咁高人工, 我使鬼請佢呀,我養架車出出入入,放個細的係BB車訓都可以去接送個大架啦,再請個鐘點做自己唔LIKE的家務都仲有找呀! 仲唔使多個外人阻住個OK。

佢地係咪真係以為自己咁重要, 我哋香港太太無左佢地唔掂呀?

原帖由 kitty0502 於 10-7-14 13:15 發表
幾時講架?如果係真,咁即係只有有錢人先請得起

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

伯爵府

頭先話, 唔知邊條議員建議, 候命時間都要比最低工資架。

咁即係話一係你只叫個工人5﹣9PM由你安排, 其他時間佢可以去邊做乜你都不能控制才可以咁計佢架咋。

原帖由 Siuchoi 於 10-7-14 13:21 發表
$33/hr? 同HK人爭取既一樣? 好喎~ 我真正要用工人時間只係5pm to 9pm~ 同我計時薪? 我淨係用4hr, 咁住同食我收返工人$3000~ 喂, HK工人唔包食住 & 医療架~ 要平起平坐? 得!!! 咁就同HK人待遇一樣, 我比夠 ...

水晶宮

就黎比屋企件極品激到產後抑郁仲想加人工...
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

好媽媽勳章

係加就快...我都想早d返屋企照顧大小吉~

水晶宮

好媽媽勳章

睇到ooooooooo嘴
如果真係要同香港人睇齊,我個工人完約都唔會再請,都痴q線,咁好pay我都去做工人
原帖由 siulili 於 10-7-14 13:24 發表
剛剛睇新聞, 話佢地都爭取埋一份, 又話如果有最低工資,僱主可扣佢哋住同食用。 低能, 家下我分租咩?

佢地都唔用腦架, 如果佢咁高人工, 我使鬼請佢呀,我養架車出出入入,放個細的係BB車訓都可以去接送個大架啦,再請個鐘點做自己 ...

伯爵府

畀面勳章

如果呢個條例通過,我都唔會用外傭啦
痴線 ~
情願叫阿媽退休, 比多d錢佢湊bb :;pppp:

大宅

不知所謂!!!
根本大家工作性質唔同,又點可以混為一談呢!?

如果佢地唔係平,HK人做咩要請佢地!?貪佢地夠蠢同埋鐘意偷野?
33/hrs請本地ee好過啦!:;pppp:

話時話我地可能誤會左啅人議員啦,佢幫緊本地ee搵工咋,提高hk就業率.
唔迫走班外佣又點成事呢?

水晶宮

環保接龍勳章

都 ok wor!

原帖由 Siuchoi 於 10-7-14 13:21 發表
$33/hr? 同HK人爭取既一樣? 好喎~ 我真正要用工人時間只係5pm to 9pm~ 同我計時薪? 我淨係用4hr, 咁住同食我收返工人$3000~ 喂, HK工人唔包食住 & 医療架~ 要平起平坐? 得!!! 咁就同HK人待遇一樣, 我比夠 ...

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

環保接龍勳章

原帖由 ellaman93 於 10-7-14 13:46 發表
不知所謂!!!
根本大家工作性質唔同,又點可以混為一談呢!?

如果佢地唔係平,HK人做咩要請佢地!?貪佢地夠蠢同埋鐘意偷野?
33/hrs請本地ee好過啦!:;pppp:

話時話我地可能誤會左啅人議員啦,佢幫緊本地ee搵工 ...

真係唔該哂佢.:;pppp:

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Are they crazy?? The 議員 is a shxt, never do what they should do, just only do the rubbish!!!! If their pay is that high then i quit my job now and do their job.....

首頁
12345...12

尾頁

跳至