美容扮靚

跳至

首頁
34567...37

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今日唔知點解d面色好暗好黃咁

男爵府

唔知係唔係ca既關係,宿便我都好似排左好多。但係我無按摩肚,只係輕輕查左就算喇。感覺去大大多左
原帖由 ecec 於 10-7-17 19:26 發表
尋晚沖完涼用ca oil按肚, 初左十幾下, 夜晚訓果陣已不停放屁, 今朝去果陣因為門口果d都係硬既, 但搞掂門口果d就好順, 痾左好多好似宿便咁既野, 係咪真係咁神奇呀? haha!
尋晚都查左上面, 雖然感覺好封面, 不過見到塊 ...

男爵府

我用ca查肚仔有肚紋既地方,感覺firm左,拉緊左,唔感覺乾播,反而幾鐘意拉緊firm左既感覺!啲肉好似無咁鬆~~~i like it
原帖由 Pulmma 於 10-7-17 14:08 發表
記住用任何一隻油, FU 得一頭半個鐘, 吸唔晒就好用張TISSUE 抺去多餘的油份, 咁無咁易出粒粒.

太乾的吳剛之友, 唔好單獨用CA OIL, 最好都係用是但一隻油打底好D.

用CA OIL 飲多D 水唔該, 尤其係用來推淋巴個D

...

大宅

原帖由 shan6233 於 10-7-17 14:31 發表

你用咩油呀???

我搽幾種唔同既油架。

1) 臉我搽a oil 或co oil, 但我覺得千祈唔好貪多, 搽1-2滴就好, 太多個臉吸唔哂, 又容易吸塵, 仲無咁好。仲有用水份高的保濕爽膚水, 我自己就用'肌研', 幾十蚊支, 都唔錯架, 臉油真係出少好多。

2) 收毛孔, 可以只搽a oil (日頭用)或先搽a oil, 再搽ca oil (晚上用), 兩樣都收到毛孔, 我個臉搽完a oil, 就重點用ca oil搽鼻、斑個d位。

3) 全身會搽co oil 或 olive oil, 本來都想搽a oil試下效果, 但咁耐先搵到一支, 想買都未必再買到, 如果搽身會好快無哂, 我就留返黎搽臉, 寧願塊臉靚d嫲。

4) 想皮膚白, 臉搽完油就一定要搽防哂; 身用ca oil明顯皮膚係會白d, 但我用後覺得乾, 所以最好先搽co oil或olive oil (我自己就一日co oil, 一日olive oil相間), 然後再搽ca oil (間唔中搽, 日日搽較乾)。

5) 頸紋、虎穴紋就先搽以上講個d比臉或身, 再重點搽ca oil+保濕水(我求奇係卓x買咗支kose保濕水, 之前買好似$3x), 淺就淺咗d, 但唔係個個位work, 我自己就覺得額頭就唔好用ca oil, 因為會乾d反而d紋好似深d, +co oil搽額仲好d。

純屬個人分享, 唔知我用既方法啱唔啱你用。而家我支olive oil都就快用哂, 又要再訂。

大宅

原帖由 fc1668 於 10-7-18 14:07 發表
我用ca查肚仔有肚紋既地方,感覺firm左,拉緊左,唔感覺乾播,反而幾鐘意拉緊firm左既感覺!啲肉好似無咁鬆~~~i like it

同我一樣, 肚就真係唔乾, 仲firm咗, 但搽手腳就有d乾。mouth:

男爵府

me too :)

原帖由 fc1668 於 10-7-18 14:01 發表
唔知係唔係ca既關係,宿便我都好似排左好多。但係我無按摩肚,只係輕輕查左就算喇。感覺去大大多左

男爵府

me too:)
原帖由 fc1668 於 10-7-18 14:07 發表

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

去咗街 2 日冇追 , 咁快開新 post

水晶宮

原帖由 antique 於 10-7-18 11:53 發表

網上訂果時比左 $12, 之後無另外收錢 wor.

唔該哂.
天空之城, 快樂之地

琥珀宮

有冇jm聽過or用過呢隻牌子既花水?好唔好用?

http://baseformula.com/viewProducts.php?SubCatID=7

男爵府

都好多種花水喎,但我搵唔倒個製造過程,你搵唔搵倒呀

原帖由 appleyuen 於 10-7-18 20:17 發表
有冇jm聽過or用過呢隻牌子既花水?好唔好用?

http://baseformula.com/viewProducts.php?SubCatID=7

琥珀宮

原帖由 mongmongmong 於 10-7-18 20:31 發表
都好多種花水喎,但我搵唔倒個製造過程,你搵唔搵倒呀
我搵唔倒ar 佢D野幾平,唔知運費貴唔貴呢?

男爵府

佢有好多oil添呀,真係好平,講到好似好pro咁,好吸引下喎。不過我諗運費會貴。

原帖由 appleyuen 於 10-7-18 20:53 發表
我搵唔倒ar 佢D野幾平,唔知運費貴唔貴呢?

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

Pure Hydrolats
Pure natural hydrolats. Also known as hydrosols and floral waters,
Pure product - contains no preservative, colours or alcohol.
NB. These products are quite fragile and need careful storage to maximise their shelf life of 4 - 6 months.

The Hydrolats are a by-product from the process of producing essential oils via steam distillation. They are essentially pure waters with fractions of the plant in them. Especially mild and cooling they are suitable for delicate skin toning or for creating soft fragrant aromatic undertones in our cosmetic bases.

As these products are totally pure they do need storing and handling correctly. Keep in cool and preferably dark storage (a fridge is ideal) to achieve their maximum shelf life of 6 months.

佢咁樣寫已經講左步驟啦, 應該ok bor~ 不過我唸運費應該會貴啦, &用英磅架.

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

& 我用左 ca & co oil 用牛骨刮痧, 真係黑眼圈都淡左..

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔係, 我係訂咗grapeseed oil from:
http://www.amazon.com/gp/product/B0026I1NIM/ref=oss_product

原帖由 mongmongmong 於 10-7-17 17:08 發表
AhChuMaMa,你係唔係又係訂依間野既油呀
http://www.olivado.com/index.htm

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我大女眼角有2粒大大粒既油滋粒, 我幫佢搽ca oil, 2日咋, 2粒油滋粒細左一半, 好掂呀!!

大宅

之前有SIS試過在IHERB訂第2次都可以用REF. CODE減$5, 因為要再訂貨, 想請教:

1) 要唔要用第二個E-mail、送貨地址、聯絡人....?

2) 係咪要用第2次visa比錢先得?

thx!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 迪迪洛洛媽媽 於 10-7-19 14:27 發表
之前有SIS試過在IHERB訂第2次都可以用REF. CODE減$5, 因為要再訂貨, 想請教:

1) 要唔要用第二個E-mail、送貨地址、聯絡人....?

2) 係咪要用第2次visa比錢先得?

thx! ...
我用第二個email a/c, 比錢用第二張 信用咭....

人名 及 送貨地址 照舊...OK

大宅

原帖由 angelaJJ 於 10-7-19 14:42 發表
我用第二個email a/c, 比錢用第二張 信用咭....

人名 及 送貨地址 照舊...OK

THX!

好野, 咁我可以用C6個email訂貨。

首頁
34567...37

尾頁

跳至