夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

唉,唔想再住而家呢間屋...

唔知點解我老公好唔鐘意住樓...
死人都要住村屋;...好乞人憎,又蛇蟲鼠蟻,落雨又滴水...
我今日先比隻蜘蛛行過我隻腳
我淨D自殺咁滯啦 .. 都唔知幾時先搬 ..
我今晚一定要同佢講,唔係我就搬番屋企/奶奶喥住!!
我唔想再住呢D屋啦
真係x你老x個xxx,又唔知自已窮,死都要買屋!
買又一定要買村屋,邊有咁多錢買呀
激死我啦!!!好想喊 :cry:
我已經同佢傾過好多次,但佢都只係話要住村屋..
又話''搬都要錢ga,邊有咁多錢''喎...
你要買百幾萬嘅村屋實無錢ga,又按得七成..
居屋或樓可以按九成半呀嘛!
三幾萬就有得搬啦!!死都唔聽人講!!
又唔肯搬番屋企住,都唔知佢想點

各位,有咩方法令佢聽吓人講呀 :-(
我唔想個女同蜘蛛曱甴老鼠蛇同住呀 :cry:
hello~~

洋房

Re: 唉,唔想再住而家呢間屋...

無人理我...我點做好呀...
hello~~

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都係住村屋,住村屋係有好處唔好處既...
如果百幾萬就買唔到好似村屋咁大既單位,
私人樓仲有大大個冇咩用既窗台添~
妳老公都買左啦,又住緊喇.
妳都只係住左好少時間啫,
不如睇多d住村屋既優點吖~
之後過一段時間都仲唔慣,
先至同老公講下啦,
而家剛住落,佢都仲好enjoy,
妳講咩都只會令大家都唔開心......
過一段時間先啦~

男爵府

好媽媽勳章

莫氏 寫道:

妳住個度係好舊架?

洋房

LilianLegend 寫道:
我都係住村屋,住村屋係有好處唔好處既...
如果百幾萬就買唔到咁大既私人樓,
仲有大大個冇咩用既窗台添~
妳老公都買左啦,又住緊喇.
妳都只係住左好少時間啫,
不如睇多d住村屋既優點吖~
之後過一段時間都仲唔慣,
先至同老公講下啦,
而家剛住落,佢都仲好enjoy,
妳講咩都只會令大家都唔開心......
過一段時間先啦~

我住咗5年村屋ga la~~
但係而家呢間係鐵皮木屋來ga...
有蛇走過入嚟好多次,日日都有曱甴死屍,
一個禮拜梗係會有蜘蛛出末,唔係細細隻喎,
係手扳咁大隻喎!!
又有蚤...我隻腳己經花到無倫....
之前重試過有小偷想入來,
打破窗..嚇到我大叫先嚇走佢...
落雨又滴水..已經滴爛咗我個櫃la...
打風又吹'林'咗好多樹.....
我唔係話村屋唔好住..
但唔係呢種囉..至少係石屎村屋會好好多囉!!

重有..呢喥唔係買ga...
係佢老細比佢住住先ga咋..
hello~~

洋房

迪迪仔 寫道:
[quote]
莫氏 寫道:

妳住個度係好舊架? [/quote]

係呀..好舊ga..
以前屋主係燒柴煮飯ga...
鐵皮木屋來ga..火'足'實燒死我
hello~~

男爵府

嘩.........好似危樓喎~~

洋房

李吳知道 寫道:
嘩.........好似危樓喎~~

簡直係危摟...
hello~~

大宅

嘩, 妳地結婚前都係住呢d地方?
照計呢d應該係舊ccccccc好耐之前d阿太公果類, 唔駛租金乜濟, 是嗎?

男爵府

好媽媽勳章

而家係咪妳老公有能力搬都唔肯搬呀? :wink:

洋房

che00rry 寫道:
嘩, 妳地結婚前都係住呢d地方?
照計呢d應該係舊ccccccc好耐之前d阿太公果類, 唔駛租金乜濟, 是嗎?

結婚前唔係ga.....
係結婚後話要儲錢先住...
係呀..唔セ洗錢ga...
hello~~

洋房

迪迪仔 寫道:

係呀...有3幾萬ga la...
可以搬居屋按9成半ga...
但佢死要住村屋... :cry:
頭先我同佢講要搬..
咪又比佢鬧囉 :cry:
hello~~

大宅

咁講真,以一個家庭嚟講,用晒三幾萬去搬屋,
好似好唔穩陣囉,若果有突發事件真係要急用錢咁咪麻煩?
不如租屋住啦!其實村屋租唔要求高都唔貴啫!

洋房

媽打 寫道:
咁講真,以一個家庭嚟講,用晒三幾萬去搬屋,
好似好唔穩陣囉,若果有突發事件真係要急用錢咁咪麻煩?
不如租屋住啦!其實村屋租唔要求高都唔貴啫!

佢打死都唔肯租屋...話租同買每月都係比幾千元,
租好唔低喎...鳴 :-(
hello~~

大宅

莫氏,
請問妳地2公婆月入幾多? 而家算係唔駛租, 咁一個月save幾多?

子爵府

雖然居屋係可以按九成半, 但係你都要俾其他費用架喎. 不過你住個度又真係好似好恐怖....

莫氏 寫道:
[quote]
迪迪仔 寫道:

頭先我同佢講要搬..
咪又比佢鬧囉 :cry: [/quote]

洋房

che00rry 寫道:
莫氏,
請問妳地2公婆月入幾多? 而家算係唔駛租, 咁一個月save幾多?

我無做嘢ga...我老公有萬五1個月la...
1個月我得2000元家用煮飯錢...
應該save到8000元1個月呱。。。
而家唔洗錢租ga la!!
hello~~

洋房

學姬公主 寫道:
雖然居屋係可以按九成半, 但係你都要俾其他費用架喎. 不過你住個度又真係好似好恐怖....

[quote]
莫氏 寫道:
[quote]
迪迪仔 寫道:

頭先我同佢講要搬..
咪又比佢鬧囉 :cry: [/quote][/quote]
佢就係咁講囉....
hello~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

你講你既慘況比你老公聽, 睇下有冇灣轉, 你地有冇養狗??

我都好憎住村屋. 之前我都住村屋, 冇計, 因我老公要養狗, 一日到黑都有蚊, 小強, 小英, 又有蜈蚣等等, 嚇到啊媽都唔認得. 我每星期五都番我啊媽到瞓, 因我SAT. DAY OFF.
好彩間樓之前水浸, 住唔到人. 如果唔係, 我都好似你咁對住班昆蟲.

洋房

qq媽媽咪 寫道:
你講你既慘況比你老公聽, 睇下有冇灣轉, 你地有冇養狗??

我都好憎住村屋. 之前我都住村屋, 冇計, 因我老公要養狗, 一日到黑都有蚊, 小強, 小英, 又有蜈蚣等等, 嚇到啊媽都唔認得. 我每星期五都番我啊媽到瞓, 因我SAT. DAY OFF.
好彩間樓之前水浸, 住唔到人. 如果唔係, 我都好似你咁對住班昆蟲.

我頭先講比佢知...佢咪鬧鬼我囉...唉...
hello~~

首頁
12345...6

尾頁

跳至