自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

每次去到泳池,梗係見到一D家長,未入場就一定會係泳池出面同個小朋友換泳衣/泳衭,係剝光豬果隻,有D就拎住條大毛巾遮住,淨係遮到前面 多數都係跟泳會游.我唔明,有家庭更衣室又唔去,要個小朋友大庭廣眾咁換衫,都好肉酸,成日話小朋友細唔緊要(其實都有p.1/2)

水晶宮

系未小朋友唔入得異性更衣室啊...亞仔舊年返南華會遊水三歲以上已經唔可以入異性更衣室...冇辦法好多男仔亞媽帶去既都要系看台換衫...
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 54heima 於 10-7-19 14:58 發表
系未小朋友唔入得異性更衣室啊...亞仔舊年返南華會遊水三歲以上已經唔可以入異性更衣室...冇辦法好多男仔亞媽帶去既都要系看台換衫...

係啦,生仔真係呢度麻煩,我今年帶唔到亞仔去泳池,因為上年已經唔比佢入女更衣室,佢老豆又成日唔得閒陪我地去~~

子爵府

牛年勳章

原帖由 54heima 於 10-7-19 14:58 發表

公共泳池係有家庭更衣室

男爵府

原帖由 Nymph_ 於 10-7-19 15:18 發表

公共泳池係有家庭更衣室

乜有架~~~真係唔知~~~唔知屯門泳池有無~~

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Nymph_ 於 10-7-19 15:18 發表

公共泳池係有家庭更衣室

一直都唔知有呢樣野,康文署/游泳校練要給一D溫馨提示俾家長

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Nymph_ 於 19/7/2010 15:18 發表

公共泳池係有家庭更衣室

唔係個個都有KA
男仔如有用毛巾"蔗"住又唔係太大個既我就覺得無所謂LA
但女仔就最好去更衣室LA
我識有位家長,佢女今年升小一LA
成日係池邊同個女換衫,仲要剝光豬果隻
嗰到仲有好多男人係到MA
同佢講佢又唔理,我就無再理佢LA

男爵府

原帖由 曲曲 於 10-7-19 15:56 發表
家庭更衣室都無用
又無得沖涼, 又唔可以通去泳池
要教我仔入男更衣室經樓梯, 廁所, 水濂, 再企喺更衣室門口等我
而女更衣室個出口同男更衣室出口相隔好遠
小朋友乖乖企定就ok
如果喺出口好耐都唔見, 又入唔到男更衣 ...

係呀,無野驚,最驚唔見左個仔呀,只怕佢開心得滯,未等到我換好返衫,佢就跳左落水,咁大個泳池都知去邊殊搵佢

水晶宮

但家庭更衣室要入左閘先去到。我個仔P1果時都係叫佢游完沖身出到黎,我同佢抹身換衫,但就會帶件大d的T-shirt等佢著左上身先換泳褲囉。

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

家庭更衣室唔係個個公眾池都有,而且就算有都唔會有好多間,都係一/兩間,人多D都唔夠,而且有D家長真係會響入面好耐先出嚟,咁等法有時真係唔怪得要響門口換衫

首頁

尾頁

跳至