親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆 1# MonAnson 的文章

咁如果係中山國際酒店去是否搭的士去, 車程有多少遠及收費約多少呢?

大宅

20mins 左右啦, $40-60

原帖由 MonaLeung 於 10-8-3 22:38 發表
咁如果係中山國際酒店去是否搭的士去, 車程有多少遠及收費約多少呢?

別墅

回覆 1# MonAnson 的文章

我月尾本身都打算去祈福酒店玩,但尋日見到新華有長江水世界個團幾吸引,不過我本身唔鐘意跟團,所以我尋日打去永東問左d資料希望可以幫都大家!住中山國際酒店+2套來回車票+2個早餐($780),如果富華酒店($840),我打去尖沙咀個間問,個位小姐話水上樂園係以前個浪漫水世界,依家裝修過,我有問佢有無長隆咁大,佢話同長隆差不多,以上兩間酒店係市中心,旅遊巴係酒店門口都有得落,佢仲教我去酒店附近條步行街食野,仲話最出名係石歧乳鴒同雙皮奶,佢答得我好詳細(原本佢係雅居樂有屋成日上),佢話車票係搭榮利車,後咪我上榮利個網比我發現佢地都有國際酒店訂,如果係佢到買車票,以優惠$480入住,不過我計過其實同永東一樣,我自己尋日上網都好難搵到長江水世界資料,大多數都係團,所以希望幫到大家!如果有人有更多資料,尤其係酒店方面,因為我見果兩間比較舊d,不過勝左方便,搭的士去水上樂園大概$40-50,如果有更好酒店選擇或住過國際酒店的話,可否報下料,thanks!!

大宅

国際酒店在後街,故晚上較靜, 感覺唔安全. 富華酒店在大街面對步行街. 價錢在517旅遊綱好似便宜d. 酒店頂樓係旋轉餐廳, 就算下午茶時段旋轉照開, 可以睇到中山景色.食下午茶抵. 約20幾蚊人仔.

別墅

I always go to Zhongshan for business. Zhongshan is one of the safety city. A BK parent said Fu Wah is cheaper than Zhongshan Int’l Hotel. Actually, Fu Wah’s rooms are comparatively older than others. The bathroom is so dark w/ smell. Anyway, A new and best choice is available now. A new hotel will be opened on 18/8/10 in Zhongshan – Zhongshan Sheraton Hotel. It’s next to Fu Wah Hotel, it's convenience. Now promotion costs RMB440+15% tax. I have booked it for a break. Tick their official website: www.sheraton.com. Because of new hotel, almost all travel agents have not package or booking for this Sheraton.

Best regards,
chingchingfa

男爵府

原帖由 chingchingfa 於 10-8-6 08:49 發表
I always go to Zhongshan for business. Zhongshan is one of the safety city. A BK parent said Fu Wah is cheaper than Zhongshan Int’l Hotel. Actually, Fu Wah’s rooms are comparatively older than other ...

Thanks for your info. I tried to book this new hotel but the rate is 780 per night wor. How did you book? Just by online reservation?

別墅

BB-Clever,
I booked yesterday.
Viewed you message and ticked the official website, I think the promotion (hot deal promotion) was off, now smart saver costs RMB748+15%.

chingchingfa
原帖由 BB-CLEVER 於 10-8-6 09:13 發表

Thanks for your info. I tried to book this new hotel but the rate is 780 per night wor. How did you book? Just by online reservation?

男爵府

原帖由 chingchingfa 於 10-8-6 09:19 發表
BB-Clever,
I booked yesterday.
Viewed you message and ticked the official website, I think the promotion (hot deal promotion) was off, now smart saver costs RMB748+15%.

chingchingfa ...

Oh so pity!!!!!

大宅

回覆 19# MonaLeung 的文章

距離星辰花園約25min. 我記得樂園對面係雅居樂凱茵新城. 我都係屋企人住星辰花園, 所以放假都會返中山玩. 我自己上次去係包"白牌", 故會車費會抵d及可以坐多d 人. 但現在因捉"白牌"太緊, 所以很難call到佢地. 如你住星辰花園可嘗試在二期外見唔見到佢地. 另你要同佢地講去"水庫"個邊個水上樂園, 否則佢地唔係好知個位置.

大宅

我改左住中山金钻酒店公寓3房2厅 ( RMB880) & 公寓2房2厅 (RMB668),
仲有套票 ( 一晚+自助晚餐+早餐+入場卷), 不過今次我沒訂套票
另外, 我亦改左坐船上, 因為坐車太長時間了, 要3個幾鍾先到

原帖由 szenam 於 10-8-5 22:42 發表
我月尾本身都打算去祈福酒店玩,但尋日見到新華有長江水世界個團幾吸引,不過我本身唔鐘意跟團,所以我尋日打去永東問左d資料希望可以幫都大家!住中山國際酒店+2套來回車票+2個早餐($780),如果富華酒店($840),我打去尖 ...

大宅

有冇"白牌" 電話?
如果我地一行16人由中山碼頭去酒店(中山金钻酒店), 第2日再由酒店去水上樂團, 叫咩車方便???請指教

原帖由 vivian6108 於 10-8-6 10:02 發表
距離星辰花園約25min. 我記得樂園對面係雅居樂凱茵新城. 我都係屋企人住星辰花園, 所以放假都會返中山玩. 我自己上次去係包"白牌", 故會車費會抵d及可以坐多d 人. 但現在因捉"白牌"太緊, 所以很難call到佢地. 如你住 ...

公爵府

畀面勳章

各位, 玩完之後請報料, 因為我都有興趣.

男爵府

畀面勳章

嘿~我家鄉中山~所以咩都唔使訂如果就到我家姐距地d時間~我地都打算自己開車下星期去玩下~~ 如果順利去到~返來報料比你地

大宅

係中山叫的士方便嗎?
街上多唔多的士?
因為我地一行16人, 每次出入都要4部的士. 怕難搵的士

原帖由 曳曳囡 於 10-8-6 12:54 發表
嘿~我家鄉中山~所以咩都唔使訂如果就到我家姐距地d時間~我地都打算自己開車下星期去玩下~~ 如果順利去到~返來報料比你地

大宅

係星晨花園叫車$50,可以坐七個人.計落都化算.

其實係富華酒店鄰近的格寧酒店對出有巴士去的,總站寫着長江水世界,非常方便.大約30-40分鐘到達.車費只需$2人仔.

上星期去完都算滿意,小朋友玩得開心.設施及沖身地方乾淨.餐廳食物ok,唔貴. 要留意不可以帶食物及飲品入內.
反而可以帶相機影相.

原帖由 vivian6108 於 10-8-6 10:02 發表
距離星辰花園約25min. 我記得樂園對面係雅居樂凱茵新城. 我都係屋企人住星辰花園, 所以放假都會返中山玩. 我自己上次去係包"白牌", 故會車費會抵d及可以坐多d 人. 但現在因捉"白牌"太緊, 所以很難call到佢地. 如你住 ...

別墅

回覆 32# 公主妹妹 的文章

我見到雅居樂長江酒店好似好靚,不過780一晚,有無人住過依間呢?有無邊度book會平d?如果去水世界要幾耐?酒店入面設施同週邊有無野食架?如果第二日係雅居樂逗留大半天先走會唔會好悶呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hotin,

請問長江水世界入面, 大人可唔可以著泳衣再加件t-shirt?
有冇設施岩4歲玩?

many thanks!
原帖由 hotin 於 10-8-6 16:48 發表

其實係富華酒店鄰近的格寧酒店對出有巴士去的,總站寫着長江水世界,非常方便.大約30-40分鐘到達.車費只需$2人仔.

上星期去完都算滿意,小朋友玩得開心.設施及沖身地方乾 ...

大宅

係米沒有沖涼&洗頭水供應? 要自己帶?
邋有想問有沒有寄存行利服務?

原帖由 hotin 於 10-8-6 16:48 發表

上星期去完都算滿意,小朋友玩得開心.設施及沖身地方乾 ...

大宅

回覆 3# hotin 的文章

如果我去, 就九成九會由星晨花園出發, 又唔知我朋友有冇相熟司機, 所以如果方便, 請給我(PM 我亦可) 一些白牌司機手電聯絡, 另大家冇咩提及樂園回程方法, 是否要約定車接送, 還是好易折車走呢? 唔該晒

別墅

回覆 15# chingchingfa 的文章

Hi chingchingfa:

我想問下你知唔知雅居樂長江酒店ok嗎?如果去水上樂園方唔方便,同埋入面d設施食店ok嗎?

首頁
12345...11

尾頁

跳至