親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

可以著衫,不過落水就要除,但好奇怪有些滑梯話要除,有些唔洗.
我見有人著便服出來唔游水.
有設施給小朋友玩,一出去就有bb滑梯.

原帖由 叮叮噹噹 於 10-8-6 21:03 發表
hotin,

請問長江水世界入面, 大人可唔可以著泳衣再加件t-shirt?
有冇設施岩4歲玩?

many thanks!

大宅

冇供應,記得要自己帶毛巾.
有locker 租,$20一個但唔係好大,只可放一個大背包,所以唔好帶太多嘢,如果唔係租locker 錢都好貴.
(locker 可重覆開關,記得keep住張單先可退按金)

原帖由 MonAnson 於 10-8-6 21:24 發表
係米沒有沖涼&洗頭水供應? 要自己帶?
邋有想問有沒有寄存行利服務?

大宅

星晨出面大把車,有人會主動問你.記得$50先ok喎!
你可以問佢可否接你回程,約時間.
不過回程搭巴士都好方便.一出去就有,35分鐘就到富華啦!
再係富華搭星晨專車返去,全程都係$4.5.
(巴士尾班車晚上10:00)

原帖由 MonaLeung 於 10-8-6 21:27 發表
如果我去, 就九成九會由星晨花園出發, 又唔知我朋友有冇相熟司機, 所以如果方便, 請給我(PM 我亦可) 一些白牌司機手電聯絡, 另大家冇咩提及樂園回程方法, 是否要約定車接送, 還是好易折車走呢? 唔該晒 ...

大宅

4-5 hrs足夠時間玩嗎?

原帖由 hotin 於 10-8-7 11:10 發表
星晨出面大把車,有人會主動問你.記得$50先ok喎!
你可以問佢可否接你回程,約時間.
不過回程搭巴士都好方便.一出去就有,35分鐘就到富華啦!
再係富華搭星晨專車返去,全程都係$4.5.
(巴士尾班車晚上10:00)

...

大宅

夠囉

原帖由 MonAnson 於 10-8-7 12:47 發表
4-5 hrs足夠時間玩嗎?

大宅

你上次玩左幾耐?

原帖由 hotin 於 10-8-7 16:25 發表
夠囉

大宅

甘即是$20安金可以退回?
還是比安金之餘又要比$20租?

原帖由 hotin 於 10-8-7 11:02 發表
冇供應,記得要自己帶毛巾.
有locker 租,$20一個但唔係好大,只可放一個大背包,所以唔好帶太多嘢,如果唔係租locker 錢都好貴.
(locker 可重覆開關,記得keep住張單先可退按金)

...

侯爵府

2024年龍年勳章

我MM去完中山長江水世界 個人意見>> 可能MM新裝修完 冇咁多人唔係好迫 都好乾淨好衛生 我個仔玩到唔肯走呀
珠海未去過 所以冇意見
原帖由 MonAnson 於 10-7-29 08:39 發表
"中山長江水世界"同"珠海水上樂園"邊個好玩d?
本來打算8月中去珠海水上樂園, 但見到你地pass中山長江水世界又好似幾好, 有冇人可比d意見??

侯爵府

2024年龍年勳章

大部份都啱小朋友玩 我個仔就最LIKE玩坐水泡遊樂園 唔太快好似漂流咁 但如果另一邊泳池起浪呢邊就會左右搖擺 好正
大人小朋友都唔可以著T-SHIRT 但我冇理 出面照+左件背心
我跟新華去都係五舊水一位 六人報名每人再減三十蚊 我覺得都好抵玩 住間酒店又係新開張 好靚
原帖由 叮叮噹噹 於 10-8-6 21:03 發表
hotin,

請問長江水世界入面, 大人可唔可以著泳衣再加件t-shirt?
有冇設施岩4歲玩?

many thanks!

侯爵府

2024年龍年勳章

我MM都去完中山 住頤和君利酒店 房間非常靚和乾淨 我跟新華團 聽講新華同佢地集團合作開 你試下打去新華問吓
原帖由 幸福的人 於 10-8-3 17:28 發表
我打算月中自遊行,時間可以自由d,想住新開的中山頤和君利酒店,但睇了很多旅行社,中旅同517都無得book,有無人知那裡可以book到?或那間酒店會近些?

別墅

Just a reminder, if you go to Zhongshan, don't miss to have dinner or lunch at popular Chinese restaurant: 石岐佬.

Best regards,
chingchingfa

男爵府

畀面勳章

我想自由行及住中山京華世紀酒店. 請問希冇人住過此酒店? OK 唔OK?? 或者有冇好推介. 謝謝!!

大宅

我今星期先己去, 想BOOK中山怡景假日酒店但好多BOOK 酒店網都搵唔到BOOK 這間, 有冇人知邊到有得BOOK?
原帖由 dlh525 於 10-8-8 19:08 發表
我想自由行及住中山京華世紀酒店. 請問希冇人住過此酒店? OK 唔OK?? 或者有冇好推介. 謝謝!!

大宅

"石岐佬"食D咩? 咩菜出名?要唔要BOOK定?

原帖由 chingchingfa 於 10-8-8 18:44 發表
Just a reminder, if you go to Zhongshan, don't miss to have dinner or lunch at popular Chinese restaurant: 石岐佬.

男爵府

中山怡景假日http://hotel.mangocity.com/hotel ... ml?hotelId=30029940

大宅

非常謝謝
係米註冊後 平d? 我入去註冊, 但唔知點解 "再confirm password 時唔tick, 註冊唔到
可否指教?
原帖由 cottontree 於 10-8-8 20:13 發表
中山怡景假日http://hotel.mangocity.com/hotel-information.shtml?hotelId=30029940

大宅

conttontree:

已可註冊&預定了, 現等confirm
謝謝你
原帖由 MonAnson 於 10-8-8 21:18 發表
非常謝謝
係米註冊後 平d? 我入去註冊, 但唔知點解 "再confirm password 時唔tick, 註冊唔到
可否指教?

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 my-baby 於 10-8-8 02:53 發表
我MM都去完中山 住頤和君利酒店 房間非常靚和乾淨 我跟新華團 聽講新華同佢地集團合作開 你試下打去新華問吓

請問你跟新華去中山長江水世界滿唔滿意??因為我想8月尾去...又唔知跟邊間好...

侯爵府

2024年龍年勳章

ok呀 但你在食方面不要要求太高囉 住 & 玩都滿意呀
我會建2你叫導遊另幫你order乞兒雞返酒店當宵夜(1隻2個人食) 一流 好好味
原帖由 粟米豆 於 10-8-8 23:33 發表

請問你跟新華去中山長江水世界滿唔滿意??因為我想8月尾去...又唔知跟邊間好...

別墅

MonAnson,
石岐佬provides Zhongshan style food restaurant, if you just have 1 meal in Zhongshan, try 石岐佬, no other choice! It’s popular in 燒乳鴿, 菠蘿包, 豉油肉, 乾坤肚, 冰鎮黃鱔, 吹脹魚腩, 馬拉糕, 煀鴨, 上湯魚包, 胡椒鷄
All Zhongshan people know this restaurant. Address: 中山市張溪康華路66. Need to book for dinner:
0760-8707708(只接受包房預訂).
Not expensive, around RMB500 for 10 persons.

原帖由 MonAnson 於 10-8-8 19:31 發表
"石岐佬"食D咩? 咩菜出名?要唔要BOOK定?

首頁
12345...11

尾頁

跳至