自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

搭lift, 8成滿人, (我最先入), 跟住一個婆婆(起碼80yrs) 執兩袋野, 篤住支stick, 企咗係按制個位.

一個後生女, 濃粧, 個排假狗眼簾毛誇到真係連隻眼都睇唔到.

到個後生女入lift 時, lift 門就閉, 夾到佢, 佢尖叫一聲, 用好仇視的眼光望住阿婆, 之後就望住個天花: e+d 人"袒" 咖, 冇文化, 唔識按住個開門制咖~~~~

喂, 八婆, 有眼睇, 個阿婆震震下, 攞住兩袋野, 仲篤住支有櫈的stick, 仲邊有手同你按住個開門制呀~~~ 仲有呀, 阿婆唔係sogo 度做楂lift 人呀, 冇義務幫你按制咖, 吾係欠你咖, 平時人地按, 有冇同人講唔該呀~~~

(以上個番話, 好後悔當時冇講)

最興係......個八婆出lift 時, (我企係佢後面) 佢仲特登走去阿婆身邊, 用個肩膀大大力咁撞阿婆一下(係成個肩膀落西咁撞落去呀), 係大力咖, 個阿婆仲比佢撞到支stick 跌落地.

嘩~~~~~~死八婆呀, 我真係想沖出去捉住個o靚妹~~

但係個一刻, 好自然反應係幫阿婆執番支stick, 想再沖出去時, 個lift 門都閉咗~~~~~

我再望阿婆, 阿婆就細細聲咁講: sin~~~~好痛好痛!!!

大宅

惡 有惡報, 佢有一日都會老的.

水晶宮

都唔係老唔老的問題!! 係個態度問題

就算個個唔係阿婆, 係後生d, 人地都唔係特登按閉門制來夾你.

複式洋房

嘩!! 佢係邊位呀!! 老馮要幫佢lift呀....比我都出聲話佢!!
依家d80後......唉!!無野講, 都係要教好自已囝囡免步後塵!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無其他人出聲既?呢d正一八婆,佢咁無家教!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

我會應佢:係囉e+d 人"袒" 咖,唔識自己按住個開門制咖!

水晶宮

最衰係最後得番我, 阿婆同個八婆!!如果唔係我一定會好快手咁叫人幫手, 再省下佢, 好後悔!!

成個過程我睇到晒, 因為個八婆同阿婆係左右咁企係我前面

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無禮貌仲要惡人先告狀,
佢都有老既一日!:;pppp:

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

複式洋房

80後遲d都會俾90後... 2010後... 2020後.......... 2050後...蝦囉!

大宅

我禽日搭巴士遇到一對母女,兩個分兩行坐出面個位,咁可能曬啦,佢地都唔坐入面

之後多人,有個男仔企係個女仔出面,明顯示意要佢借借,女仔隻腳繞起頂住前面張凳的,個女仔好耐都唔郁,個男仔又死企係度望住佢,最後女仔先好唔願意縮腳,再走去同佢媽坐

女仔大概小五、六,而家d細路仔好....冇公德心,係咪應咁講? 心地好差

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我一定會出聲話佢無家教

侯爵府

我就唔想見到!
原帖由 lauksuk 於 10-7-26 09:17 發表
80後遲d都會俾90後... 2010後... 2020後.......... 2050後...蝦囉!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

點打扮都無用,真係衰到難以置信。

禁止訪問

伯爵府

我最唔抵得頸..........我一定出聲話佢囉......

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

唔夠20歲...點解要標籤是80後呢?
如果計唔夠20歲應該是90後...
你地唔好成日推俾80後啦,.,,,

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 Bee女 於 10-7-26 09:46 發表
唔夠20歲...點解要標籤是80後呢?
如果計唔夠20歲應該是90後...
你地唔好成日推俾80後啦,.,,,

係lo 90後頭個d宜家都岩岩好20wo
咩都係80後錯既

首頁

尾頁

跳至