自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

A媽 : 我個仔好辛苦架,辛辛苦苦返工,湯水都無啖,夜晚又無餐正經飯食。
B媽 : 公一份婆一份係咁架啦,後生嘢我哋做呀媽理唔到管唔到咁多。
A媽 : 唉..........總之就辛苦左我個仔啦。
B媽 : 佢哋2公婆開心ok咪得law。
A媽 : 好彩個女嫁得好,個女婿又本事,個女唔使做又有工人使,有車又有樓,我都好安樂。
B媽 : 呀X,你幾時會好似你姐夫咁本事唔使我個女同你挨呀。

A媽 = 我99
B媽 = 我媽
呀X = 我老公 = A媽個仔 = B媽女婿

當時實在忍笑忍得好辛苦,難為我老公,原本99係想晒佢個女&女婿,再掟個灣話我,其實係踩緊佢個仔。

子爵府

唔好意思,擺錯板

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

唔係呀, 好搞嘢...

高手過招, 佩服

男爵府

歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係99都有嘅通病,就係自己仔女最好唔洗做,人地養埋煮埋最好。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主又洗乜忍笑呢,係我就直頭狂笑收唔到聲。

子爵府

已經唔係第一次,有次同我媽講話佢嫁女時,女家擺左30圍,全部男家出錢,又多首飾,嫁得好風光。
當時我姑9渴都渴唔住佢。

子爵府

原帖由 Elefant老婆 於 10-7-28 00:45 發表
樓主又洗乜忍笑呢,係我就直頭狂笑收唔到聲。

我老公喺度我唔好意思狂笑

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 2521 於 10-7-28 12:36 AM 發表
唔好意思,擺錯板

妳想放去夫婦情感? 婆媳關係?
盡我一己之力,發放正能量!

別墅

伯爵府

伯母

原帖由 2521 於 10-7-28 00:34 發表
A媽 : 我個仔好辛苦架,辛辛苦苦返工,湯水都無啖,夜晚又無餐正經飯食。
B媽 : 公一份婆一份係咁架啦,後生嘢我哋做呀媽理唔到管唔到咁多。
A媽 : ...

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-7-28 00:47 發表

妳想放去夫婦情感? 婆媳關係?

係咪應該放喺婆媳板??

水晶宮

你可以加多句:99點解你咁踩自己個仔呀
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你99又真係幾無腦喎,我覺得你老公有個咁既阿媽真係慘

不過要讚吓阿伯友真係轉數高

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 2521 於 10-7-28 12:53 AM 發表

係咪應該放喺婆媳板??

妳放係自由都冇問題,大家一齊除非妳想大呻特呻啦
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

原帖由 kcpak 於 10-7-28 00:55 發表
你可以加多句:99點解你咁踩自己個仔呀

呢句唔使我講,上次我姑9講左啦。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

樓主阿媽都唔野少...睇完覺得.最後被踩唔係人地阿媽...而係人地個仔.即樓主老公...

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

男爵府

子爵府

首頁

尾頁

跳至