親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

請推介
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

好媽媽勳章

剛參加旅行團帯我地去大東海海灘旁的酒店自費食,OK好味。但毎位要俾幾多錢已記不起,因為係一筆自費項目咁俾。

原帖由 HuiTung 於 10-7-29 09:18 發表
請推介

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 J'smama 於 10-7-29 10:35 發表
剛參加旅行團帯我地去大東海海灘旁的酒店自費食,OK好味。但毎位要俾幾多錢已記不起,因為係一筆自費項目咁俾。

請問酒店的名字叫什麼?
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

好媽媽勳章

我上網search番地圖,認番酒店個門面,間酒店應該叫三亞南中國大酒店。

原帖由 HuiTung 於 10-7-29 11:34 發表

請問酒店的名字叫什麼?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 J'smama 於 10-7-29 12:23 發表
我上網search番地圖,認番酒店個門面,間酒店應該叫三亞南中國大酒店。

Thank you very much!

男爵府

原帖由 HuiTung 於 10-7-29 01:37 PM 發表

Thank you very much!

男爵府

提醒你千其吾好聽的士司機或當地人的話, 佢地好奸, 怕你俾人呃

男爵府

吾食好過食
原帖由 天娜 於 10-7-31 02:05 PM 發表
提醒你千其吾好聽的士司機或當地人的話, 佢地好奸, 怕你俾人呃

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 天娜 於 10-7-31 14:05 發表

謝謝提醒. 我是知道的, 也沒打算坐的士. 所以問下大家有什麼可靠的地方吃.

子爵府

原帖由 HuiTung 於 10-7-29 09:18 發表
請推介

Which Hainan 四大名菜 ?

我係海南人, 但都唔想去海南, 三亞,
費事俾人.
情願去singapore或在hk食算數.

有個同學全家去完, 都後悔, 因為真係得很過份.
一係你full time 留在酒店內不出外, 當自己去左外國d5星級渡假村嘆世界.

子爵府

好媽媽勳章

咁我月底去咪好慘囉!係咪真係唔直得去呀?
原帖由 Bluestar 於 10-8-3 13:26 發表

費事俾人.

一係你full time 留在酒店內不出外, 當自己去左外國d5 ...

男爵府

早l年前去...
食又吾好......住就o.k.
四大名菜...

原帖由 tsunmama 於 10-8-3 04:57 PM 發表

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Bluestar 於 10-8-3 13:26 發表

費事俾人.

一係你full time 留在酒店內不出外, 當自己去左外國d5 ...

做乜連自己鄉下都唔like呀?

得4日咪揾地方hea下, 星加坡個片場又未起得哂.

去旅行心態都好重要, 有準備後悔機會都少d. 例如泰國係好多人喜歡去, 10+年前去完到依家我都唔想再去, 幾平都冇用. 或者第日家人要求下再去都未定, 在乎個人的心態罷.

係呢, 你囝囝幾時升中呀?

男爵府

好媽媽勳章

費事俾人.

嘩! 你同我咖感覺一模一樣AR! 樓主,留在酒店係最好咖!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 tsunmama 於 10-8-3 16:57 發表

酒店好正,唔好出去你會開心啲!

大宅

古云: 西瓜共蟹, 唔識莫買.
今時: 海口三亞 (桂林昆明), 唔去好過.
**其實好多, 要 LIST 有排 LIST....

貼錢去俾人呃!

大把地方好去, 使乜物非所值兼俾人老馮呃.

禁止訪問

回覆 16# HuiTung 的文章

大宅

好媽媽勳章

導遊話d海鮮檔有兩份menu,一份for你叫餸,一份for你埋單。埋單個陣就話你叫個d係野生品種,個陣你已經食左落肚,核突d講就算疴番都吾知係米野生,俾人噤住黎劏。

原帖由 tiggger 於 10-8-8 12:14 發表
我2008年去食海鮮比佢哋劏過...唔好幫趁d海鮮檔...去市中心大大間d酒樓穩陣...「四大名菜」中和樂蟹最令我回味!

男爵府

好媽媽勳章

我地冇人喜歡吃海鮮, 冇機會比人呃, 哈哈

大宅

去完返黎至笑啦, 而家, 早得滯.

冇機會比人呃, 哈哈

首頁

尾頁

跳至