使用意見

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級版主

超級版主

版主有權因應情況,刪減任何文章及回覆,會員不得異議

樓主對此十分不滿,認為版主可以隻手遮天,本人看到本文後,已在2010-7-29,20:21回應

因應情況>在此事件中,是因應什麼情況而回收有關文章

即以下3項

1.版面設計,並不適合在同一標題下,發表多個新主旨,這會做成混亂,

2.使用論壇搜索能有效尋找出會員所需的標題內容

3.更新問題,二手市場帖子更新,向來是以一個戶口為單位計算,如果有多位會員同在一個帖子內,出售物品(=更新),帖子升上頭版的機會大增,對其他會員不公,另計算每天更新次數,亦相當困難

本人很樂意就著以上三點,跟樓主繼續討論

超級版主

超級版主

原帖由 sweetcouple 於 10-7-30 23:50 發表
我由NEWSGROUP年代, 玩到PHPBB, 玩到而家呢D FORUM.........版主做過無數次, 齋玩齋睇做版友更加係冇得計........

個個討論區、新聞組, 都係版主話事架啦.......

唔想俾人話事, 一係就自己去做版主, 一係就自己做 ...

版主只是執行者而已

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

男爵府

原帖由 sweetcouple 於 10-7-31 00:14 發表

冇錯, 係執行!

但, 無可否認的是: 執行時都一樣有手鬆手緊!

就正如: 違例泊車係咪一定會被人抄牌呢? 大把人可以求情走甩......

之但係, 我係支持版主架, 正如我支持執法者!

我只係想同樓主講: 唔中意俾 ...
根本件事就係我冇違法, 因版規並沒有一條例叫做"不能出集中帖"。 此集中帖畀版主刪除後, 版主的理由竟然是"版主有權因應情況,刪減任何文章及回覆,會員不得異議"。

出到此終極絕招, 真係冇話可說

超級版主

超級版主

在pm中,樓主問我,是那條版規,我答了,如不滿意,我可以再解釋清楚,你沒有給我機會,就在自由講場發帖說:版主可以隻手遮天,現在我已回答了你,是因應什麼情況下回收文章,可是你總是回避討論,說來說去,都是圍繞著<版主有權因應情況,刪減任何文章及回覆,會員不得異議>那句話,這有什麼討論價值?

私自搞集中帖而產生的更新問題,你沒有回應,只是強調自己無違規,如果集中帖有存在價值,一早就不用取消,何來要國民自行搞呢!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 bktcc 於 10-7-31 18:45 發表
在pm中,樓主問我,是那條版規,我答了,如不滿意,我可以再解釋清楚,你沒有給我機會,就在自由講場發帖說:版主可以隻手遮天,現在我已回答了你,是因應什麼情況下回收文章,可是你總是回避討論,說來說去,都是圍繞著那句話,這 ...

sorry,我好少搭咀,版主們可否改一改嗰句"....不得異議",溫和少少大家都好過D嘛!

超級版主

超級版主

原帖由 醜樣豬 於 10-7-31 18:55 發表

sorry,我好少搭咀,版主們可否改一改嗰句"....不得異議",溫和少少大家都好過D嘛!

謝謝意見

子爵府

左。。。。。 HAHA
原帖由 eeb 於 10-7-29 14:35 發表
國有國法、B有B規

王國長老

王國長老

原帖由 醜樣豬 於 10-7-31 18:55 發表

Perhaps we can use this wording:

如果有任何爭議, 一概以大臣/版主意見為準

Thanks for your kind sugggestion.

Best Regards,
edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 edea 於 10-7-31 21:16 發表

Perhaps we can use this wording:

如果有任何爭議, 一概以大臣/版主意見為準

Thanks for your kind sugggestion.

Best Regards,
edea ...

做乜你D字怪怪地?mouth:

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 醜樣豬 於 10-7-31 11:17 PM 發表

做乜你D字怪怪地?mouth:

佢外遊relax中~
盡我一己之力,發放正能量!

王國長老

原帖由 召藥師 於 10-7-31 23:18 發表

佢外遊relax中~

真係盡責 (或者係困住喺酒店無嘢做中 )

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我們幾次會議中都有討論過二手書的問題, 十多位版主都同意盡量齊中於二手市場及購物王國, 最近亦於教育王國開設二手市場方便大家. 可能初使用時會不習慣, 但各種工能都較齊備, 大家上手後必會同意這是更理想的方法.

bktcc只是按版主會議的議決執行, 而且他盡忠努力的維持二手市場的版務, 不致令大量小販帖造成混亂, 相信大部份會員均會讚賞認同, 並不是閣下所言的隻手遮天...

大臣

原帖由 貞貞 於 10-7-29 14:10 發表
一直喺好書分享嗰邊都有要求開番二手書買賣, 但不被批準。

pls click-->請簽名支持~開翻【二手書 市場】

演變到後來唯有在2手市場各自搞。 到實在太不方便, 因不能集中所有買賣家以便流覽, 所有自行及起集中帖, ...

王國長老

原帖由 大臣 於 10-8-1 19:30 發表
我們幾次會議中都有討論過二手書的問題, 十多位版主都同意盡量齊中於二手市場及購物王國, 最近亦於教育王國開設二手市場方便大家. 可能初使用時會不習慣, 但各種工能都較齊備, 大家上手後必會同意這是更理想的方法.
...

del~~~

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

王國長老

原帖由 小楷 於 10-8-1 19:41 發表

WHY 要DEL?? 有問題。。。。

小楷楷,long time no see (拉開中)

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至