家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

我岩岩見到YAHOO拍賣有丫 ~~

大宅

今日第一次去上環兆成行,見有Spectrum(百事得)賣,我當時唔係好肯定是不是這個牌子,所以無買. 現在回來再看這個post,英文名就對而中文名有些不同,但我問過店員,可驅除卜泥的.

兆成行有綱址,上Yahoo可以找到.

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 dhcheung 於 10-8-4 02:51 發表
可以抺牆紙(曾sir賣果樽上面寫到明).

曾sir介紹對付卜泥嘅只係呢隻Spectrum(事必得), 又稱為澳洲綠水,係響化工原料行賣,其他途徑同牌子我都未聽過,但肯定唔同成日賣廣告果支金x綠水,如果唔係大家都唔駛咁頭痛四圍揾 ...
I still can't kill the bugs by using this water. I feel very hopeless.

別墅

原帖由 htts 於 10-8-10 18:15 發表
I still can't kill the bugs by using this water. I feel very hopeless.

唔係麻 我仲諗住買左肯定攪掂 tim ..

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 min_c 於 10-8-10 19:49 發表

唔係麻 我仲諗住買左肯定攪掂 tim ..
I've been using it continuously for more than 10 days but still lots of "buk lai" crawling on wall and wardrobes. I don't know what to do now.

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

有無人知荃灣,屯門邊庋有呀?

男爵府

昨日幫d friend響觀塘永昌買左,1公升$32一支,果度仲有好多野賣,包括之前呢度d媽咪介紹嘅滅蟑螂粉筆,$8有一盒.

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

我上個星期係官塘買左一支綠水返屋企,抺完之後暫時都唔見再有卜泥出現, 佢就驚佢地唔知去 "lay" 係第二度, e.g. 抺唔到d 地方..... 所以我都會勤d 用黎抺牆/櫃

別墅

我用左都仲見到有呀
可能係地板下面呀 !

首頁

尾頁

跳至