自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有日我帶囡囡上暑假學堂, 8點半去到海洋公園, 門都未開。 我就去咗隔離綠亭坐下, 當時已有十幾個內地遊客 (跟團) 喺度等開門。

過了一陣, 聽見導遊小姐向各人收錢買飛。 導遊小姐話每人 $50

零團費, 海洋公園極低票價, 我都想返大陸 join 團遊香港

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我表姐原本想跟團去ocean park,但入埸時間得3小時,我諗$50唔係for 1日,係上/下午/幾小時

男爵府

出閘口冇人會登記你幾時入, 玩咗幾耐。 如果係上/下午咁分法, 由邊個去執行????

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

會唔會佢地o個張ticket係唔同平時??
如果過左時間出黎要補水呢??

原帖由 貞貞 於 10-7-31 17:58 發表
出閘口冇人會登記你幾時入, 玩咗幾耐。 如果係上/下午咁分法, 由邊個去執行????

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 貞貞 於 10-7-31 17:22 發表
有日我帶囡囡上暑假學堂, 8點半去到海洋公園, 門都未開。 我就去咗隔離綠亭坐下, 當時已有十幾個內地遊客 (跟團) 喺度等開門。

過了一陣, 聽見導遊小姐向各人收錢買飛。 導遊小姐話每人 $50 :surprise ...

應該冇咁平...我識一個都係帶團架(類似阿珍果D)...佢話團購係有得平...早期HK$180期間佢地攞就HK$150...而家冇問佢幾錢...

水晶宮

原帖由 貞貞 於 10-7-31 17:58 發表

旅遊巴夠鐘就系門口等
除非團員唔想參加下一個活動啦
而且跟團會有條款話明在規定時間才可自由活動
否則會有罰款
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

你係咪聽少咗個1字呀,係150呀。

男爵府

原帖由 hellomag 於 10-7-31 18:32 發表
你係咪聽少咗個1字呀,係150呀。
肯定冇錯。 佢哋講普通話: 五十塊。

一百五十塊係5個字, 差好遠....我都唔明點解可以咁平

侯爵府

我就覺得係你錯,一定唔係$50
原帖由 貞貞 於 10-7-31 18:37 發表
肯定冇錯。 佢哋講普通話: 五十塊。

一百五十塊係5個字, 差好遠....我都唔明點解可以咁平

大宅

醒目開學勳章

我問咗個有帶開團既導遊, 佢話一定唔會$50 咁平. 可能係取消其他要收費的景點轉海洋公園, 叫d 客補回差額

大宅

一定係上午, 下午啦,
邊有可能玩足一日喎.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

哈哈!! 會唔會係... 參加左 "亞珍" 團, 下站要買返一定既金額先准走

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 szeszes 於 10-7-31 19:36 發表
哈哈!! 會唔會係... 參加左 "亞珍" 團, 下站要買返一定既金額先准走

係都唔奇...

首頁

尾頁

跳至