興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

o黑o黑 發表於 20-4-4 01:00
呢隻阿仔未出已經預購咗, 用自己零用錢買, 佢自從玩完上集RE2 remake就上咗癮, 今日一出即玩 ...
A sign he's a grown up now
"And liftoff, the final liftoff of Atlantis, shoulders of the space shuttle, America will continue the dream."

"Liftoff for the final launch of Endeavor.  'xpending our knowledge, 'xpending our lives in space."

"The final liftoff of Discovery, a tribute to the dedication, hard work and pride of America's space shuttle team."

子爵府

回覆 Aardvark 的帖子
A sign he's a grown up now

的確係咁, 回想當年第一次接觸biohazard, 一試便立即迷上了, 當時連婚都未結...

一轉眼...阿仔今年已經16歲, 時間過得仲快過光速, 佢出世果日既情境仍然歷歷在目, 就好似幾個月前既事咁, 今日見倒佢好興奮咁响度打呢隻我當年熱愛既game, 呢種感覺真係好奇妙, 又有小小感觸與唏噓....

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子

6.12 一周年...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

子爵府

回覆 ChunChun_Daddy 的帖子

等咗咁耐, 今次真係有意想入手, 不過好似幾貴吓, 好似話要成6差野起跳

出咗再算啦, 反正唔會一出即買, 等佢跌吓價先再決定...

大宅

2023年兔年勳章 牛年勳章

Waiting 8/7 >>> $10K

子爵府

回覆 fhccc 的帖子

Waiting 8/7 >>> $10K

F兄打算點用呢?

RE2之後好似都冇咩好玩, 近期有咩好野推介?

大宅

SNOWRUNNER – V5.1 (RIFT UPDATE) + 6 DLCS

https://fitgirl-repacks.site/snowrunner/

大宅

o黑o黑 發表於 20-6-16 01:06
回覆 o黑o黑 的帖子

90% planned to use
AMD CPU / X570 MB / 32GB RGB ram / 25" Monitor

子爵府

90% planned to use
AMD CPU / X570 MB / 32GB RGB ram / 25" Monitor

唔玩ssd嗎? display咭呢?

除咗鍊車有冇其他推介, action類...?

大宅

Display咭 30xx series Aug/Sep. out, too expensive

SSD 1TB PCI 4.0 NVMe $18xx, too expensive

"出咗再算啦, 反正唔會一出即買, 等佢跌吓價先再決定..."

子爵府

Display咭 30xx series Aug/Sep. out, too expensive

SSD 1TB PCI 4.0 NVMe $18xx, too expensive

"出咗再算啦, 反正唔會一出即買, 等佢跌吓價先再決定..."

冇錯, 唔急用不妨等一等, 不過display應該唔會點跌?

大宅

是啦, HK AMD cpu同顯示卡 喺6個月內 没有點跌

Intel new cpu/MB 貴

講世界經濟唔好, HK Ram 價格 没有點跌

USA Ram 價格 更平, 但保脩唔就腳

子爵府

是啦, HK AMD cpu同顯示卡 喺6個月內 没有點跌

Intel new cpu/MB 貴

講世界經濟唔好, HK Ram 價格 没有點跌

USA Ram 價格 更平, 但保脩唔就腳

唔...咁情況下, 可能要考慮啟動plan B...
即係早買早享受

大宅

Final plan , 錢不夠

已經買了 Acer VG252Q 144Hz. mon. & NB F80 Arm + 手機 Samsung A71 &
Kingston 512GB Canvas Select Plus MicroSDXC Card + Kingston 256GB Canvas Go! Plus MicroSDXC Card +
Crucial CT1000MX5001TB SSD 安裝 Win.10 +
Toshiba 8TB MG06ACA800E data backup +
others

不知道幾乎燒錢剩餘<$1K

大宅

今年我等待政府 港幣 xx,xxx 元 (pk Bor)
4 Days to know

大宅

5千元電子消費券

PK Bor 比人鬧先開心呀!

大宅

等待政府 港幣 x,xxx 元 消費券(xx Bor)

子爵府

F兄你仲响呢度

CCD , A兄, 你們還在嗎?

大宅

fhccc 發表於 21-5-23 04:32
等待政府 港幣 x,xxx 元 消費券(xx Bor)

重未派

CCD 成年冇登入了

子爵府

fhccc 發表於 21-6-12 14:25
重未派

CCD 成年冇登入了
就快啦, 我都要換機了, 不過分兩期派好似冇乜力...

首頁

尾頁

跳至