自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家記住佢係醉駕 + 撞車 + 重犯
打人係 "錦上添花" jei

重犯 x (醉駕 + 撞埋車) 都唔洗坐監, 再打埋人 (第3次)都無事, 重犯機會咁高, 係咪車死人先安落???

男爵府

原帖由 豬仔mami 於 10-8-3 15:51 發表
香港好似回到包公時代要去閕門擊鼓鳴寃咁

只有包公係唔掂, 佢老細宋神宗係放權比佢先掂. 所以香港唔會有包公出現就算有寃案.

警方最好比壓力要律証司重審, 否則第時比人打又用今次案例都幾煩. 重要打鐵趁熱否則而家人地去左美國避峰頭, 過得一排香港人又唔記得件事. 佢地D高官想過得一排等件事淡左, 之後就無人再講就過骨, 呢D死橋.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

成為外國ge笑話

男爵府

睇完呢單新聞可能多左國內高幹黎香港定居. 而家香港豆潤咁細地方法官姪女都咁惡. 國內成個國家咁大, 什麼什麼關係的人捉3屍其中一屍出黎打都重得.

伯爵府

警方出咗聲啦!

包致金侄女案警望覆核刑期 (21:38) [size=150%]警方就年初終審法院法官包致金的姪女襲警一案的判刑,向律政司提出要求覆核。
包致金的侄女Amina Mariam Bokhary已有兩次襲警案底,本年初發生交通意外,警員到場時要求她作酒精測試,她未有合作並掌摑一名男警,她被控襲警。
她於東區裁判法院承認各一項不小心駕駛、拒絕酒精呼氣測試及襲警罪,裁判官昨日判她一年感化令、罰款八千元、停牌一個月及必須接受三個月駕駛改進課程,判決引起輿論嘩然,認為判刑太輕。(即時新聞)

原帖由 2008 於 10-8-4 00:03 發表

警方最好比壓力要律証司重審, 否則第時比人打又用今次案例都幾煩. 重要打鐵趁熱否則而家人地去左美國避峰頭, 過得一排香港人又唔記得件事. 佢地D高官想過得一排等件事淡左, 之後就無人再講就過骨, 呢D死橋.

複式洋房

我都不予寄望
最多判2個月 ~ 跟住緩刑 / 再加埋先前強制入院
都o係唔駛入獄 , 因為佢有病
而且最重要佢家勢強勁 , 即使留有案底 ~ 又如何 / So What?
一樣衣食無憂 , 出街D行頭都等於好多人份年薪
* 唔o係話佢要座監大家會好開心 , 而家要我地點教小朋友
通識老師就頭痛

一開始起訴已經幫佢諗好最壞打算
如果唔o係出咗電視,跟本無人知
* 連o係警局打女警都無人知啦
個男警都唔覺意有人同佢出頭 , 個女警要硬食(冇聲出)

而家啲官個個都諗定日後退休出路或者自己仔女將來出路
唔o係點住豪宅
唔通同你住埋大型屋苑做左鄰右里 / 一齊迫巴士
* 你見唔見特首出句聲
* 你試下訪問唐英年 , 同條女佢屋企咁老友 ~ 閃硬
* 而家咪叫黃仁龍出面做戲Lor

香港已經冇前境 , 大家仍然要無奈地在呢片天生活 , 你咪繼續嘈 ~ 有用咩 / 有改善咩
* 曾特首 ~ 請你睇下你管治下 , 只o係管窮人 ; 有錢有特權 ~ 大晒 ; 你去Church都去有錢佬總堂 , 又唔見你去天水圍.....

原帖由 circleda 於 10-8-4 02:30 發表
警方出咗聲啦!

包致金侄女案警望覆核刑期 (21:38)

伯爵府

唔做你又講, 做你又話人做戲, 都唔知你想點?

原帖由 Rebecca501 於 10-8-5 09:25 發表
我都不予寄望
最多判2個月 ~ 跟住緩刑 / 再加埋先前強制入院
都o係唔駛入獄 , 因為佢有病
而且最重要佢家勢強勁 , 即使留有案底 ~ 又如何 / So What?
一樣衣食無憂 , 出街D行頭都等於好多人份年薪
* 唔o係話佢要座 ...

複式洋房

睇到未 ~ 就算開第三集,結果都一樣
* 都話咗一早為條女度身訂造條罪 , 點會有事
而家個官話佢本質唔壞 (同佢屋企幾Friend,揮晒手,閂埋門打邊爐都得),佢只係病人,唔係壞人 (變咗個弱者,我地倒轉要同情佢)

原帖由 circleda 於 10-8-5 10:15 發表
唔做你又講, 做你又話人做戲, 都唔知你想點?

子爵府

好媽媽勳章

個阮官都係吃屎大, 鬼唔望佢有事, 要警察幫。

複式洋房

唔好意思,佢有事係唔駛警察幫 ~ 阿包官一定撑硬佢

原帖由 GreenLam 於 10-8-7 09:03 發表
個阮官都係吃屎大, 鬼唔望佢有事, 要警察幫。

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至